Iată unde se vor muta! Romii într-o parte, românii în alta

Din această dimineață, comercianții de la Bazar (Gorbaciov, cum îi zic unii) au început să-și strângă calabalâcul.

Unii mai au încă produse expuse la vânzare, dar majoritatea și-au tras câte o pătură în față și s-au apucat să strângă marfa în saci și să dezasambleze rafturile.

Operațiunea se desfășoară atât la parter, cât și la etaj, spațiul trebuind să fie eliberat până la sfârșitul lunii aprilie.

„Ce să facem ? Strângem! Dacă domnul primar nu ne mai lasă! Ne pare rău, ne obișnuiserăm cu locul, unii stăm aici de 20 de ani. Bine că am găsit unde să ne mutăm, mergem la Leontin, clădirea aia mare de pe colț. Dacă ieșiți afară pe partea cu strada o vedeți că s-a pus și banner. E bine și acolo la Leontin, trebuie doar ca lumea să afle că ne-am mutat aici. E bine că scrieți articolul, așa mai află unii dintre clienții noștri”, i-au spus comercianții reporterului buzoienii.ro în această dimineață la ora opt.

Citește și articolul: EXCLUSIV! Veste bună pentru șoferii din Buzău. Iată primele imagini de la fața locului. CLICK AICI

Se mută vizavi la Corner Center

Negustorii de la Bazar se vor muta – în mare parte – în clădirea Corner Center, care îi aparține omului de afaceri Leontin Bucur și care are subsol, parter, etaj și mansardă.

Deja pe clădire s-au agățat – pe laturile de la stradă – bannere cu mesajul „Aici s-a mutat Bazarul”.

Clădirea e aproape nouă, chiria acceptabilă, spațiul generos astfel că lucrurile au evoluat într-o direcția favorabilă.

Aici ar urma să funcționeze de la 1 mai comercianții rromi.

Citește și articolul: Neagu: „E exagerat de scump. Ni s-a făcut o ofertă, dar am refuzat-o”. CLICK AICI

Comercianții români merg vizavi de ANAF

Conform informațiilor obținute de reporterul buzoienii.ro șase-șapte dintre comercianții români din fostul Bazar se vor muta în spațiile comerciale situate vizavi de „vaporul” ANAF.

Și aici spațiul – unde a funcționat ani la rând magazinul de mobilă Staer – a fost inscripționat cu mesajul „Bazar – Centru Comercial”.

În clădirea fostului Bazar ar urma să se mute – după recompartimentare – o parte dintre serviciile și birourile Primăriei din Palatul Comunal.

Totodată aici va ajunge și Serviciul de Evidență a Populației care a funcționat în ultimii ani în Galleria Mall, unde Primăria plătea chirie.

Citește și articolul: „Îl felicit pe Titel de la Mărăcineni. Ce bine a luminat podul! Totuși, am văzut o problemă”

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.


Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau
loading...

6 comentarii la „Iată unde se vor muta! Romii într-o parte, românii în alta

 • Acel anumit Leontin este Leontin Bucur, care alaturi de Adrian Gerard Dimciu au pus mana pe cladirea aia si apoi au renovat cladirea pentru a o putea inchiria.
  Au incercat sa o inchirieze si la Judecatorie acum 3 ani, dar nu le-a iesit combinatia, oferind conditii mult mai proaste la un pret urias comparativ cu Galleria la acea vreme.

 • Cat despre comercianti romani si de etnie, acolo pe strada Sf Sava Gotul unde a fost Staer nu stiu sa fi fost vreunul care sa nu fie de etnie din cei ce au vizitat spatiul.
  Nu ca ar avea relevanta treaba, dar vad ca se tot insista ca s-ar fi separat in functie de origini, ceea ce e fals.

 • E posibil să aveți dreptate, dar acestea au fost informațiile pe care le-am avut la momentul scrierii articolului.

 • Domnule Tereaca. Va rog sa mi raspundeti la urmatoarea intrebare: Ce importanta are pentru cititorii articolului dvs faptul ca o parte din comercianti sunt tigani si o parte romani? Din punctul meu de vedere cred ca ar fi trebuit sa va rezumati doar la a prezenta stirea prin care ne transmiteati unde se vor reloca acele mici afaceri. Cred ca cel putin titlul articolului este tendetios si instiga la rasism. Va rog sa va cereti public scuze atat fata de tigani cat si fata de romani. Daca nu o sa o faceti consider ca de fapt asta ati dorit sa instigati la ura si ma consider indreptatit sa va reclam la autoritatile competente.
  Cu stima
  Unul..dintr o familie mixta..mama tiganca tata roman.

 • Mă bucur că tot transferul ăsta al comercianților de la Bazar ,s-a încheiat pe cale amiabilă ,adică nu au existat conflicte .Dacă oamenii au înțeles și or să și aprecieze noile locuri de muncă ,în sensul că le vor îngriji ,nu văd nimic rău .Din contră .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.