Iată unde va fi ridicat noul pod de la Vadu Pașii

Astăzi, șeful CJ Buzău a venit la podul de la V. Pașii împreună cu câțiva angajați ai direcției ce se ocupă de drumurile județene.

„E o formalitate care mai trebuia parcursă, predarea amplasamentului către constructor. S-a îndeplinit și aceasta, de acum e treaba constructorului. Vreau să mai precizez câteva lucruri. Am văzut că în presă s-a scris că ar fi niște probleme, că nu ar fi bani alocați. Nu e adevărat, finanțarea e asigurată. Și chiar dacă s-ar întârzia cumva cu plata de la Ministerul Dezvoltării, vom pune noi de la CJ Buzău și ni-i vom recupera după aceea. Valoarea totală a lucrării e mare, 26 de milioane de euro. Termenul de finalizare e de 24 de luni, dar eu sper că se va termina mai repede. Vreau să mulțumesc celor care ne-au sprijinit în acest proiect, dar și celor care ne-au criticat, n-au făcut decât să ne ambiționeze”, a spus Neagu.

Șeful de șantier a dat câteva detalii noi în legătură cu cele două poduri la care se va lucra:

„Noul pod se va construi foarte aproape de cel vechi. La o distanță de 13 metri între axe, mai exact între cele două balustrade vor fi doar cinci metri. Nu e adevărat ce am citit prin presă că noul pod nu va avea trotuar. E obligatoriu să aibă și va avea. Podul va fi similar celui vechi cu piloni din beton și tablier metalic. Termenul e de 24 de luni, e păcat că s-a pierdut atâta timp și că ne apucăm de el în prag de iarnă. Ideal ar fi fost primăvara. Nu se va excava pentru realizarea pilonilor, ci se va fora. Referitor la podul vechi, la final, rămâne de văzut dacă va mai fi deschis circulației pietonale sau va fi închis și păstrat doar de muzeu. Îmi pare rău, dar noi, de astăzi, vom închide accesul localnicilor pe pod”.

Citește și articolul: Pietonii nu mai sunt lăsați pe podul de la V. Pașii. Oamenii o iau pe lângă calea ferată. „Probabil că vor fi și oameni morți”

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.