Idee excelentă de 1 iunie. Lume multă la expoziția de păpuși

Idee excelentă pentru ziua 1 iunie la Buzău. Dovadă, afluxul de buzoieni care vin în continuu pentru a vedea expoziția de păpuși.

„Am observat, le plac nu doar copiilor, ci și părinților. Îndeosebi, mămicilor, pentru că sunt păpușile cu care s-au jucat în copilăria lor. Inclusiv tăticii le-au văzut când erau mici la surorile lor” – Daniel Costache, director Muzeul Județean Buzău.

Mulțumiri doamnei Ioana Frățilă

Cele 260 de păpuși expuse aparțin Ioanei Frățilă – o colecționară din mun. Buzău. E prima dată când aceste păpuși au fost scoase împreună din apartamentul său dintr-un bloc din cartierul Crâng.

„O singură păpușă, pe Magdalena, am avut când am fost fetiță. Am primit-o la 8 ani pe când eram la casa de copii. O am și acum, aceasta e (vezi foto mai jos). De ce strâng păpuși ? Probabil pentru că le-am dus dorul când eram mică”, a spus Ioana Frățilă – care are și o poveste de viață deosebită (4 ani la orfelinat, iar la maturitate – în urma unui accident i s-a spus că va fi paralizată definitiv, lucru neadevărat, din fericire).

„Aceasta, Magdalena, îmbrăcată în roșu, e păpușa primită la orfelinat în 1975. Costumașul i l-a făcut bunica mai târziu dintr-un pulovăraș de-al meu. Costumașul original i l-au luat copiii de la orfelinat”

„Am acasă în apartamentul de 3 camere peste o mie de păpuși. Ce am adus aici la expoziție sunt doar păpuși românești, fabricate la Arad la „Arădeanca”. Multe din costumașele păpușilor nu sunt cele originale. Să zicem că le-am adus aici cu îmbrăcăminte de oraș făcută de mine, am acasă mașină de cusut”

O păpușă rară, Nadia Comăneci, făcută de Ardeleanca după primul 10 din istoria gimnasticii. Ar valora peste o mie de euro în branșa colecționarilor

Reporterul buzoiernii.ro se oprește aici. Mai multe puteți afla chiar dvs. vizitând expoziția și discutând cu dna Iona Frățilă care este foarte amabilă și oferă explicații oricui solicită.

Expoziția poate fi vizitată la „Casa Vergu Mănăilă” de pe strada Războieni (în apropiere de Colegiu Hasdeu).

Fiind 1 iunie, copiii primesc gratuit din partea CJ Buzău dulciuri și baloane.

Citește și:

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.