Ieri, când nu s-au ținut ore, s-a circulat ca-n weekend

Coloane de mașini s-au format din nou în această dimineață de o parte și de alta a semaforului de la Șc. nr. 15.

Ieri, când nu s-au ținut ore, n-a mai fost deloc aglomerație.

Semn că ambuteiajul din trafic e provocat de părinții care-și aduc copiii la școală cu mașinile din alte cartiere și localități.

Un fenomen similar se întâmplă în fiecare zi de școală și în Micro III la Școala nr. 11 (vezi foto mai jos).

Primăria Buzău studiază varianta de a achiziționa câteva microbuze școlare (un fel de taxi școlar), dar e greu de crezut că va avea succes întrucât școlarii provin din cele mai diverse locuri (din oraș și din afara lui) și e greu să se coaguleze o masă critică.

Citește și:

loading...

4 comentarii la „Ieri, când nu s-au ținut ore, s-a circulat ca-n weekend

  • Off, al catalea articol pe acest subiect este dom’ reporter ?!

    Evoluează și dumneata, suntem în 2022 nu în 1800, prin toată Europa copiii vin la școala cu mașina, aduși de părinți ori cu mașina proprie, in cazul celor majori, nu s-a inventat la Buzău transportul copiilor la școală cu mașina, sa va fie clar asta.

    Problema reală este data de faptul că infrastructura nu ține pasul cu evoluția oamenilor, punct.

    Răspunde
  • Problema e ca legea nu le da voie. Au vize de flotant false, declara in fals domiciliul, e o tara corupta, de hoti si de mincinosi, de la politicieni pana la ultimul cetatean.

    Răspunde
  • Aici e vorba si de furt. Furt adevarat, din bani publici, pentru ca administrarea spatiilor de invatamant apartine primariei. Energie termica, curent, curatenie, iluminat, modernizat, reparat. In alte zone ale planetei chiar si salariile profesorilor sunt sustinute de catre bugetul local, adica din taxele oamenilor care locuiesc acolo, motiv pentru care exista acea mobilitate, pana spre pensionare, cand se stabilesc in zone prietenoase cu reumatismul. In unele zone impozitele, si implicit chiriile, sunt mari pentru ca locatia e orientata spre familie – scoli, parcuri, liniste, multe reguli sociale care se RESPECTA cu forta – nu targuri, concerte, festivaluri, trafic intens etc. Stai acolo cat face copilul gimnaziul. Apoi, cand faci sau face rate la banca sa plece la facultate, iti iei babutza de mana si te duci unde ti-e bine. Iar copilul, cand iese pe salar, sta la bloc, in downtown, ca e holtei si are nevoie de interactiune sociala diurna si nocturna, galagie, cultura (reala, pe bani, nu cantaautorisme publice), evenimente sportive (tot private si alea, culmea), agitatie, energie. La noi, struto-camila cu aportul autoritatilor care nu misca nimic.
    Repet, E FURT ce fac cei care-si vâră copiii la scoli unde nu sunt arondati cu adevarat.
    Ps. Accesul rutier pentru a duce sau prelua elevul poate fi ok daca cineva vegheaza la o durata minima de stationare, intr-o alveola creata cu chiu cu vai unde se poate. Sa stiti ca nu toate filmele sunt fictiuni.

    Răspunde
  • Da, asa este.
    Părinți snobi care aleg asa zisele scoli bune. Poate la baza au bune intenții dar, ca orice este romanesc, este exagerat spre negativ.
    Părinți snobi cu copii snobi, care oricum mare carte nu fac. Profesorii știu ca tot timpul vor alerga niște snobi la școlile lor, știu ca au bani și ca oricum vor face meditații, asa ca interes mai puțin. Apoi alearga părinții să caute meditații și copiii vor lua note frumușele ca asa sunt examenele, ușurele. Iar școala va avea o cotație și mai bună. Dar notele nu sunt rezultatul muncii școlii.
    Sa se interzică înscrierea în scoli pe baza de viza de flotant

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.