„Ies babele noaptea speriate de grenade! Le tremură zidurile caselor!”

Situație nefericită în comuna buzoiană Mărăcineni.

În imediata vecinătate a caselor oamenilor există un poligon de trageri.

Pușcă, mitralieră și chiar aruncătoare de grenade (AG-uri).

Tragerile se fac ziua, dar uneori și noaptea.

„Ies babele noaptea speriate din case. Ne tremură zidurile casei când trag cu AG-ul. O să vă chem o dată domnule reporter să vedeți cum e. Nu se poate așa ceva. Poligonul ăsta nu poate fi mutat altundeva ? În plus, când au loc trageri, nu ne lasă să mergem pe câmp la trageri ca să nimerească pe vreunul”, e reclamația făcută de un localnic reporterului buzoienii.ro.

Reporterul buzoienii.ro a întrebat și la Primăria Mărăcineni dacă situația reclamată e reală:

„Cam așa e. Pentru cei care stau în apropiere e destul de rău când sunt trageri, mai ales noaptea. Dar să știți că noi de la primărie ne-am făcut treaba. Am găsit un teren pe raza comunei, undeva departe de case și la aceleași dimensiuni. Le-am propus celor de la armată să procedeze la un schimb. Deocamdată, nu s-a realizat. Am rugat-o recent și pe doamna prefect să ne ajute”, a precizat C-tin Dumitru, city-manager la Mărăcineni.

Dincolo de disconfortul produs oamenilor și chiar de pericolul real de accidente grave, poligonul încurcă și la dezvoltarea comunei.

Șefii Primăriei Mărăcineni ar fi intenționat să realizeze un drum paralel cu drumul județean (DJ203 K) pentru diminuarea traficului, însă proiectul nu poate fi realizat din pricina poligonului.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și: „Și eu ce-o să fac cu astea ?” Rugăminte către primarul Toma. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.


Dă, mai jos, CLICK pe „Îmi place” pentru a primi zilnic știrile buzoienii.ro pe facebook.

loading...

11 comentarii la „„Ies babele noaptea speriate de grenade! Le tremură zidurile caselor!”

 • sunteti tampiti! poligonul asta, cred, ca functioneaza de 50 de ani si nu s-a plans nimeni pana acum.
  cu siguranta ministerul apararii nationale respecta toate regulile de functionare a acestui poligon!

  Răspunde
 • Lăsând la o parte treaba că primăria a dat ilegal autorizații de construcție în zonă deși cum se spune în comentariul de mai sus, de 50 de ani se trage acolo! La fel ca la aeroportul Băneasa, legea spune că nu se construiește în apropierea aeroportului din cauza poluării fonice și siguranța transportului aerian, dar șmecherii care au construit acolo cu complicitatea autorităților locale (indiferent de culoarea partidului) vor să mute aeroportul!!!! Tipic la români!!!

  Răspunde
 • Întrebarea care se pune e cine le-a dat voie sa construiască lângă poligon?

  Răspunde
 • Cineva are interes sa pună mana pe acest teren. Poligonul exista de peste 50 ani în acel loc. Odinioară nu erau case în zona. Țăranii au construit în jur, iar acum se plâng de zgomot. Oare cum au abținut autorizația de construcție?
  Asa s-a întâmplat și cu aeroportul Băneasa, au construit lângă pista, după care s-au plans de zgomot. Noaptea mintii, nu altceva.
  Ce tara, ce oameni…

  Răspunde
 • Va deranjeaza poligonul folosit de militari pentru pregatire,dar nu va deranjeaza atunci cand militarii va construiesc poduri la inundatii,va dezapezesc casele si drumurile,va ajuta la calamitati si dezastre,cand va culegeau recoltele de pe camp,etc,Sa va fie rusine! In poligonul ala s-au investit munca si bani,! Dar pe voi va deranjeaza poligonul.

  Răspunde
 • Au mai facut unii schimb de terenuri si s-a lasat cu puscarie…, dar si averi. Asteptam sa vedem ce se intampla si cu terenul din capat de la Micro XIV.

  Răspunde
 • Poligonul e acolo inainte de a se fi construit casele din vecinatate asa ca poligonul tre’sa va sufere pe voi nu voi pe poligon.

  Răspunde
 • Nu tin partea armatei actuale pentru care respectul e inexistent, dar acolo miza e una imobiliara, se incearca o suveica clasica cu schimburi de terenuri in defavoarea statului, cu aceste suveici s-au imbogatit peste noapte infractori precum Becali care a si fost condamnat pentru un schimb de terenuri tot cu MApN.
  Cum ziceau cei de mai sus aceeasi situatie e si cu aeroporturile, au inconjurat aeroporturile de case ilegal construite si acum fac presiuni sa puna mana pe terenul aeroportului sau sa forteze statul sa plateasca despagubiri uriase celor ce s-au improprietarit in jurul aeroportului.

  Cat despre ce spunea cel de mai sus despre militari, s-au dus vremurile alea de mult timp cand militarii erau pusi la munca, aia era pe vremea lui Ceausescu iar acei militari sunt de mult timp pensionati si chiar decedati. Aceia chiar au facut ceva de banii incasati… dar cei din generatia noua au cam dormit la popota pe post de paznici in timp ce incaseaza cam 1000 euro/luna pentru asta plus alte beneficii gratis (casa, masa, transport, etc) si se pensioneaza cu pensii speciale de la 40-45 de ani.

  Răspunde
 • domnule reporter, intreaba-l pe city manager de ce s-au eliberat autorizatii de construire in apropierea poligonului pe când era primar?

  Răspunde
 • Cand am facut eu armata in 1988-1989 nu era nici o casa in jurul poligonului.Si nu se plangea nimeni ! Acum sunt o multime de case in jurul lui.Cine si de ce a dat autorizatie de contructie ? Cine a facut-o, a facut-o intentionat, ca sa forteze apoi un schimb de terenuri cu MAPN ! Iar cei care se vaita…sunt pusi de primarie sa se vaite, ca sa aiba motiv sa solicite un schimb de terenuri ! Treaba este bine gandita !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.