„Îi cresc viermi în rana aceea!”. Vecinii au trimis azi către presă și cer intervenția autorităților

Update:

Fiul femeii și-a exprimat punctul de vedere AICI. Contrazice reclamația vecinilor.


Femeia din imagine are 89 de ani. Locuiește în Mărăcineni, „ultima casă pe dreapta pe strada bisericii”, așa cum ne-au sesizat vecinii.

Aceștia sunt cei care au făcut public cazul către presa buzoiană, sperând că în acest fel autoritățile se vor sesiza și vor lua măsuri pentru îmbunătățirea condițiilor de viață ale femeii.

Vecinii susțin că bătrâna, pe nume Aghatia Cazan, dar pe care sătenii o știu drept „Cati”, este maltratată de fiul ei.

„Băiatul ei se poartă groaznic cu ea. Bătrâna nu zice nimic pentru că-l iubește. Ea, oricum, nu mai judecă prea mult, are Alzheimer. Când vine pe la ea băiatul ei, acum pensionar, dă de mâncare la câini, dar ei nu. O ține încuiată în casă ca să nu-l deranjeze. De asemenea a făcut zid, a împrejmuit ca să nu intre în spate, cică îi strică grădina. În schimb, băiatul face scandal când cineva își face milă și-i dă de pomană bătrânei. Face viermi la buba aia de la obraz neîngrijită. Chiar dacă femeia e bolnavă, nu o duce la azil pentru că altfel n-ar mai pune mâna pe banii din pensia ei. I-a dărâmat soba, n-are căldură, i-a luat frigiderul, televizorul, e vai de ea.Poate se sesizează cineva și ia măsuri. Noi vecinii nu putem face mai mult de atât”, e mesajul pe care l-am primit azi pe adresa redacției.

Citește și articolul: La Buzău ca la Paris! Decizie importantă ! Iată cum vor circula autobuzele după venirea celor 15 noi achiziții!

Despre băiatul femeii se știe că a lucrat la Ductil și că acum este pensionar.

Update 1

C-tin Dumitru, city-manager la Mărăcineni, s-a sesizat imediat după articolul din buzoienii.ro. Acesta a mers imediat la locuința femeii.

„Cred că e vorba de o răutate a cuiva la mijloc. Femeia pare îngrijită, e curat, are o cuvertură curată pe pat. Are mâncare, pe masă e un cozonac, are iaurt, niște cornuri, napolitane. Femeia mi-a spus că fiul ei vine în fiecare zi la ea și îi aduce mâncare. O să stau și eu de vorbă cu el. Referitor la rană, nu știu dacă e neîngrijită, mă tem să nu fie un cancer. E într-adevăr înfiorătoare, dar e uscată. Eu cred că femeia a fost la doctor, dar mai mult nu se poate face. Mai am pe cineva în comună cu o rană similară”.

Update 2

Referitor la acest caz, vecinii insistă că bătrâna a fost, cel puțin până la publicarea articolului de pe buzoienii.ro, neglijată de familie.

În sprijinul afirmației, aceștia ne-au mai trimis o fotografie cu bătrâna, surprinsă ieri pe uliță în același capot murdar și cu aceiași gumari ponosiți. Bătrâna, care locuiește singură, ținea în mână un coltuc de pâine primit de bogdaproste.

În schimb, o doamnă care s-a prezentat nepoata bătrânei, a sunat reporterul pentru a-i spune că „suntem un ziar de rahat și că toată presa e de căcat” și a amenințat cu tribunalul, poate-poate, ne vom speria și vom retrage articolul de pe site.

„Nu e nimic adevărat, sunt niște răutăți ale unor vecini. Știm noi cine. Nu trebuia să vă luați după ei și să publicați articolul înainte de a ne cere și nouă, familiei, părerea”

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „„Îi cresc viermi în rana aceea!”. Vecinii au trimis azi către presă și cer intervenția autorităților

 • Mi se pare foarte ne drept față de biata batranică
  Fiul ei ar fii trebuit sa o îngrijească si sa o iubească cat mai este in viața cat de crud poti sa fii sa te comporți asa cu propria mamacu femeia care te-a crescut,care te-a hrănit cu propriile sale mainicare te-a iubit de la prima secunda în care te-ai născut… Cum sa te comporți asa?Om fara inimă. Dumnezeu îl va pedepsi mai devreme sau mai tarziuFoarte urât din partea lui
  Săraca batranica

  Răspunde
 • Domule fost primar mințiți cu nerusinare! Veniți la fata locului sa vedeți realitatea!Nu cumva ați fost coleg cu fiul bătrânei?!

  Răspunde
 • Este inadmisibil si foarte dureros..strigator la cer…sa se musamalizeze asa ceva…va rog din suflet ..mi se rupe inima…pentru numele lui Dumnezeu nu ocoliti..nu ascundeti aceste cazuri ca dinsa cred ca sunt sute poate chiar mii de care stim s-au nu stim…fiecare avem părinți trebuie respectati..ne pedepseste Dumnezeu..si-au luat bucațica din gura lor si ne-au dato noua….!rusine Domnului primar daca ascunde asa ceva…rusine…nu aveți frica de Dumnezeu D-le Primar….nu se face asa ceva..va rog distribuiti sa vada o lume intreaga cum asi fac autoritatile din Romania treaba…platiti din banii nostri. Si a bietilor batrani ….rusine!!

  Răspunde
 • Doamne nu pot crede ca poate exista atita crudalitate .si domnul primar ascunde cazul unei biete femei impotenta fara nici un ajutor.Rusine ar trebuii sa ai fie Domnului primar .sint plecata de 15 Ani din Rominia ,sint cetateanca spaniola acum.si ma ingrozesc cind vas ca din ce in ce in Rominia cetateni sufera atit de mult.voi pública aceasta situatie aici sa vada toti romini din spania in ce hal se comporta autoritatile cu bieti bartini.Rusine Domnule Primar sa ascunzi acest caz.si fiul acestei biete batrinica trebuie denuntat ptr maltratarea propiei Mame.cetateni acestei comune faceti ceva denuntati si ajutati aceasta biata FEMEIE un numele bunului dumnezeu va rog.mi sa rupt sufletul din mine.doamne cita rautate si minciuna poate exista in aceasta lume.

  Răspunde
 • Pacat mare ….dumnezeu sal pedeoseasca daca e adevarat…parintii sunt cel mai de pret lucru…saracuta.offfff

  Răspunde
 • Poate ca presa nu stia ce sa publice si aveau nevoie de bani….si va agitati aiurea , acea batrana nu a vorbit nimica pe tot parcursul asta, ca nu vad nimica de la presa , dar nu avem de unde sti nu ?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.