Îi îndeamnă pe buzoieni să facă la fel. În Piața Dacia și Piața Centrală

Primarul C-tin Toma a fost primul buzoian care a iscălit ieri pe listele cu semnături ale noii campanii de modificare a constituției.

Inițiativa cetățenească își propune să strângă 1 milion de semnături în vederea inserării în Constituție a unui preambul în care să se precizeze obiectivul de reîntregire națională.

După Iași, Buzăul este al doilea oraș reședință de județ în care campania a demarat.

„Îi rog pe buzoieni să semneze. Noi, buzoienii, avem în plus o obligație morală întrucât în urmă cu o sută de ani buzoianul Alexandru Marghiloman a semnat documentul prin care țara mamă a luat act de unirea cu Basarabia. Știți că noi, la Buzău, am semnat în Consiliul Local și acea unire, cu titlu simbolic, cu Basarabia. Suntem în fruntea curentului național care urmărește grăbirea acestui proces”, a anunțat Toma.

În municipiul Buzău vor apărea zilele următoare două corturi în care buzoienii sunt așteptați pentru a semna.

Unul în Piața Dacia și unul în Piața Centrală – lângă Piața de Flori.

Campania „1 milion pentru unire” a fost demarată de George Simion, un ziarist focșănean de 32 de ani, important activist civic al proiectului de unire cu Basarabia.

La Buzău, de campanie se va ocupa Emil Diaconiță, un economist de 49 de ani, implicat de asemenea în mai multe activități civice.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Buzăul va avea în schimb FACULTATE de stat! Iată ce se pregătește!  CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

7 comentarii la „Îi îndeamnă pe buzoieni să facă la fel. În Piața Dacia și Piața Centrală

 • O rusine.
  Asta ne mai lipsea, sa preluam milioane de saraci si asistati sociali dintr-o lovitura pe care sa ii aducem cu bani de la buget la venituri mult mai mari.
  Nu e deajuns ca deja se dau moldovenilor care trec granita in Romania o gramada de avantaje materiale de la bugetul de stat precum bani de casa, bani de trait, bani de scoala, tot felul de subventii si gratuitati, acum voi vreti sa se dea la toti dintr-o data fara sa calce pe teritoriul Romaniei?
  Inteleg ca multi politicieni si oameni ce finanteaza politicienii au interese de miliarde de euro in Moldova, deoarece o data bagata in UE vor face averi si mai mari, inzecite din proprietatile luate pe nimic in Moldova. Cum de altfel au facut si in Romania, o data cu intrarea brusca in UE, proprietatile au fost brusc umflate de zeci de ori.

  Romania si romanii au numai de pierdut prin aceasta mizerie, abia face fata bugetul sa se plateasca ajutoarele si lipitoarele bugetare din tara, va dati seama ce dezastru va fi cand vor prelua brusc inca 3 milioane care sa fie sustinuti din bugetul de stat la Romaniei la venituri romanesti?

  O sa si-o primesca in bot si astia la Referendum ca si fanaticii bisericii lui Dragnea.

 • Daca tot invita lumea in piata Dacia presupun ca a fost si dansul pe acolo, daca a fost nu a observat ca pe Cuza Voda, in fata magazinului Antonia Gold exista un pericol urias de electrocutare deoarece spotul din asfalt s-a spart si seara cand se da drumul la electricitate se aude de la distanta curentul electric care abia asteapta o victima.
  Trece pe acolo cineva si poate nu observa si cade in gropita, sau se impiedica si atinge din greseala si il lasa mort acolo. Sau mai rau, un copil nevinovat care nu stie inca ce e aia electricitate.
  E defect de zile intregi si nimic pana azi… probabil primaria asteapta o victima, in loc sa puna mana sa repare ceva ce se poate repara in 3 minute.
  Sa mai zic si de faptul ca mai e unul spart in fata la Gremanos in aceeasi situatie de luni de zile si solutia gasita a fost sa amplaseze o “baliza” peste el sa nu se vada, in loc sa repare.
  Sa vezi distractie cand vin ploile si ninsorile, o sa vedem oameni electrocutati pe acolo din cauza primariei care in loc sa protejeze cetatenii se face ca nu vede sau cand primeste sesizari doar mascheaza pericolul cat sa nu se vada, dar nu il inlatura.

 • Ce treaba avem noi cu Basarabia cand locuitorii din tara vecina nu dorește să ne unim ?

 • Caută imagine ,logic ! Habar nu are cn a fost Alexandru Marghiloman , in aceasta vreme clasa politică este un jeg insuportabil , că sa te afirmi ne asociem cu nume de genul (Alexandru Marghiloman , Simona Halep ,etc) ei oricum nu sunt văzuți bn mai ales PSD Dragnea și alți.

 • Interese, nu patriotism. Buzoienii deja s-au amanetat pt a le da un car de bani. Pentru localnici, cand se aplica patriotismul asta?

 • De ce să nu semnăm ? Noi nu suntem români ? E un act de mândrie națională ,o datorie aș spune eu .Îi îndemn pe toți buzoienii să semneze documentul de unire a Basarabiei cu țara mamă ,dacă simt și trăiesc românește ,

 • Sa nu fim naivi, nu se va intampla niciodata. Putin nu va permite unirea sub nicio forma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.