„Îi vedeți pe bătrânii săraci de peste 75 de ani la coadă la KFC ori Spartan ?”

Romeo Lungu consideră o prostie programul guvernului Orban prin care s-au distribuit 300.000 de carduri pentru persoanele de peste 75 de ani și cu venituri sub 800 lei pe lună prin care vor primi masă caldă pe zi.

„Cardul nu poate fi folosit decât în anumite restaurante. Care sunt unitățile partenere în Buzău? KFC, Spartan și Rasta Chicken Grill&Bar. Încercați să vă imaginați un beneficiar al acestui program guvernamental stând la coadă și cerând un Meniu Crispy Strips!

Cum în România cei mai mulți pensionari cu venituri mici trăiesc în mediul rural, cu ce îi ajută această măsură?

Aproape cu nimic. Cardurile ar urma să fie încărcate cu 180 de lei pe lună, ceea ce ar însemna fabuloasa sumă de 6 lei/zi. Cum un meniu costă aproximativ 15-20 de lei în restaurante, bătrânii ar avea varianta de a mânca o masă caldă o dată la 3 zile din acești bani. Dar chiar și atunci nu au voie să cheltuiască mai mult de 40 de lei.  În al doilea rând, cardul nu este transmisibil, beneficiarul trebuind să se prezinte el însuși la restaurant pentru a-l putea folosi.

Cu siguranță multe dintre persoanele sărace din județ nici nu vor avea posibilitatea de merge la o astfel de unitate, iar în cazul multora deplasarea în zonele unde ar putea valorifica aceste carduri ar fi absurdă, costul transportului fiind mai mare decât valoarea mesei.

În realitate programul care este deja prezentat ca o mare mână întinsă către populația defavorizată, îmbătrânită și sărăcită, este doar praf în ochi. Cei 6 lei pe zi nu vor fi folosiți din lipsa elementului practic, vor rămâne necheltuiți, iar bunicii noștri din nou păcăliți.

Nici nu mai punem la calcul faptul că respectivele carduri ar urma să fie încărcate cu bani în prima săptămână din decembrie, adică exact de alegeri.

În concluzie, programul „Mese calde” îi lasă reci pe cei mai mulți dintre beneficiari, care se întreabă de ce nu li s-au oferit tichete de masă, cu care să-și fi putut cumpăra singuri alimente, fiind mult mai utile produse cu care chiar și-ar putea prepara acasă hrana, cum ar fi făină, ulei, zahăr, carne sau ouă. 

Romeo Lungu este candidat PSD Buzău pentru un post de deputat

Citește și:

loading...

5 comentarii la „„Îi vedeți pe bătrânii săraci de peste 75 de ani la coadă la KFC ori Spartan ?”

 • Minciuna,ticalosia si bataia de joc nu au „culoare politica” diferita.Acum,aceasta „culoare” devine………galbena.LIBERALA!

 • Sobolanii rosii DOAR s-au imbogatit spectaculos fara nicio dovada de venituri licite, in 95% din cazuri.
  Asa ca nu mai „plange” atata pentru „parintii nostrii”, ca ati contribuit masiv la saracia in care sunt de 80 de ani ! (50 de ani de comunism si 30 de ani de neo-comunism).
  Mergi si bea ceiuletzul cald, pana la alegeri nu a auzit nimeni de tine, nu am vazut ca ajuti vreunul dintre „parintii nostrii”.
  Brusc, 30 zile o data la 4 ani, toata „elita politica”, rosie sau galbena, isi aduce subit aminte de ei….

 • Incredibil , cat a fost la Compania de Apa , acest om habar nu avea pe ce lume traieste , era mutat prin toate birourile poate se lega ceva de el , si acum vrea sa junga deputat ???????????????????

 • MULTUMESC DOMNULE TEREACA !

 • In mod evident,este o mare idiotenie ideea asta cu aceste carduri ale saraciei.Nu,faptul ca se acorda un ajutor acestor persoane vulnerabile este problema, ci modul cum a fost gandit.Nu era mult mai simplu ca sa se intocmeasca o lista cu produsele alimentare ce pot fi cumparate din magazine ,iar procurarea lor pentru oamenii de 80-90 de ani sa se realizeze prin livrarea produselor la domiciliul beneficiarilor, prin armata de „frecatoride menta” de prin primarii ( sau chiar gardienii de la politia locala)?Livrarea sa se faca de 1-3 ori pe luna,fara a fi conditionata suma cheltuita.Dar,probabil ca in stilul mioritic si asta este o afacere pentru excrocii din politica ce „isi vor partea”Nemernicilor?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.