Îl ajută mărturiile prietenilor săi. Extrase din rechizitoriu

Omor calificat. De asta îl acuză procurorii pe Cosmin Dan.

Conform codului penal omorul calificat se pedepsește cu închisoare de la 15 la 25 de ani sau închisoare pe viață. Față de omorul obișnuit, omorul calificat se prezumă a fi fost săvârșit – în cazul de față – cu premeditare și/sau cruzime.

Buzoianul de 21 de ani e autorul celei mai sadice crime din 2019 din România

Dacă în privința execuției faptei nu există nicio îndoială – a comandat benzina, a luat-o după 10-15 minute, a stropit victima și a aprins bricheta – singura șansă pentru Cosmin Dan de a scăpa de învinuire sau măcar cu o pedeapsă mai mică e să-i convingă pe judecători că a comis fapta în stare de inconștiență.

„Eram băut și drogat! N-am știut ce fac! Iertați-mă. Îmi pare rău”

Asta le va spune Cosmin Dan judecătorilor. În ajutorul său stau mărturiile prietenilor. Conform acestora Cosmin Dan a băut înainte whiskey și a prizat în club două liniuțe de cocaină.

În plus, pe drumul din clubul BOA din București spre Buzău, Cosmin Dan a mai tras o dușcă-două de whiskey.

Prezența alcoolului și a cocainei va fi fost relevată și de probele de sânge luate imediat după arestare. În avantajul inculpatului.

Rămâne de văzut, la proces, în ce măsură Cosmin Dan și avocatul său vor reuși să-l convingă pe judecător de inconștiența sa.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.