Imagine dezolantă în Piața din Micro XIV. Iată cum explică administrația tarabele goale

Mai mulți cititori ai site-lui buzoienii.ro ne-au sesizat în ultima lună faptul că în Piața din Micro XIV sunt foarte multe tarabe goale.

„Nu știm ce să întâmplă, dar în anumite zile mai găsim doar 3-4 comercianți în piață. Unde sunt ceilalți, ce s-a întâmplat cu ei ?”, e mesajul primit pe adresa redacției.

Faptul a fost consemnat și de reporterul buzoienii.ro care a surprins și fotografiile elocvente inserate în acest articol.

Explicații asupra acestei situații ne-a dat Daniel August, director al SC Piețe, Târguri și Oboare, societate care administrează Piața din Micro XIV.

„Nu pot să spun că e chiria mare. E doar 250 de lei pe lună. Mai mică decât în Piața Centrală unde e 350-400. O explicație e că acei comercianți – producători nu mai câștigă suficient din această activitate. Eu stau chiar în Micro XIV, cunosc situația. Trei-patru cunoscuți de-ai mei, care aveau tarabă închiriată au renunțat și au plecat la muncă în străinătate. Doi dintre ei sunt în Olanda cu familia.

O altă explicație e concurența pe care le-o face aprozarul deschis la parterul blocului de la poștă (vezi foto alăturat). De dimineață până seară eu am văzut oameni care intră și ies din acel aprozar. Mă gândesc că oamenii merg acolo pentru că proprietarul dă voie cumpărătorilor să pună mâna pe produse, să le aleagă doar pe acelea pe care le vor. Poate că ar fi vremea ca și comercianții din piață să se adapteze.

Noi din administrația pieței le-am creat toate condițiile. S-a pus acoperiș din policarbonat, s-au închis părțile laterale, seara întreaga piață se închide cu lacăt”.

Citește și articolul: Îl știți pe nea Stelică ? Fost frizer, acum pensionar. Iată-l cum cântă la nai în Parcul Crâng

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.