„Îmi venea să plâng de ciudă”. Decizie a lui Toma după ce ploaia a stricat festivalul recoltei

Chiar dacă n-a ieșit în față a fost unul dintre cei care s-a ocupat cel mai mult de organizarea „Toamnei Buzoiene”.

De aceea a fost și cel care s-a ofticat cel mai mult pentru că ploaia a stricat cele mai importante zile ale festivalului (sâmbătă și duminică).

Citește și articolul: Buzoienii scapă de o taxă! Iată ce se întâmplă în aceste zile!

Ploaia s-a oprit duminică, după ora 16.00, când o mie de vizitatori au ajuns totuși pe terenul de la Drăgaică. Prea puțin comparativ cu puzderia de oameni care ar fi venit în caz de vreme frumoasă.

Cosmin Florea l-a însoțit pe ministrul Daea la Buzău

„Îmi venea să plâng de ciudă. Atât de mult ghinion! A plouat neîncetat de vineri de la ora 18.00 până duminică la 16.00. Te puteai gândi că va ploua câteva ore, o dimineață sau o după-amiază, dar nu două zile la rând. Exact sâmbătă și duminică, atunci când ar fi venit cei mai mulți vizitatori. Mă sunaseră și din Ilfov, Giugiu, Teleorman etc. că vor să vină sâmbă și duminică la noi, după ce văzuseră știrea la tv. Mare păcat pentru că a fost cel mai frumos festival organizat la Buzău de foarte mulți ani. Mai frumos și decât Drăgaica. Dar asta e, cu natura nu poți să te pui”, ne-a spus, azi, Cosmin Florea, șeful Direcției Agricole Buzău.

Toma și Florea, în zilele de pregătire a festivalului

Cele două zile de ploi, l-au convins și pe primarul C-tin Toma să mute cu o lună mai devreme desfășurarea festivalului recoltei.

Acesta lua în calcul dinainte de pățania cu ploile schimbarea datei.

„Mi s-au plâns mai mulți legumicultori că octombrie e cam târziu pentru legume. De aceea am decis ca anul viitor să organizăm festivalul cu o lună mai devreme. Va începe, în principiu pe 10 septembrie, dar mai vedem atunci”, a spus Toma.

Citește și articolul: Exclusiv! Iată cine a fost la volanul Chrysler-ului care a lovit calul azi-dimineață. E tatăl unei mari campioane

Pe de altă parte, mutarea mai devreme a festivalului nu convine mustului și a tulburelului. Varianta consultării prognozei meteo nu convine pregătirii și promovării profesioniste a evenimentului.

Citește și articolul: „Domnule Petre de la CJ, șoferul v-a păcălit în stil mare azi-dimineață! Știți ce s-a întâmplat cu o stație înainte ?”

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.