Impozit și de 500%! Ce se întâmplă în aceste zile

Veste bună pentru estetica orașului, dar proastă pentru proprietarii de imobile și terenuri părăsite.

În aceste zile au loc inspecții pe teren acolo unde au existat sesizări în ultimii ani.

„Acolo unde constatăm că, în ciuda notificărilor, nu s-a făcut nimic – se va percepe de anul viitor un impozit care poate ajunge și la 500%. Nu putem sta cu mâinile în sân, sunt și cazuri periculoase, în care cad cărămizi din ziduri ori pică țigla de pe casă. Acolo unde constatăm că proprietarii s-au preocupat, că sunt lucrări în curs, nu suntem absurzi, nu se va aplica supraimpozitarea”, a anunțat primarul C-tin Toma la Focus TV.

„Taxa pe paragină” a fost votată în Consiliul Local la începutul anului și beneficiază de susținerea majorității buzoienilor, care își doresc un oraș mai frumos.

De teama „amenzii”, proprietarii ar trebui să-și primenească fațadele coșcovite ori curțile pline cu gunoaie. În cazuri extreme se poate ajunge până la executarea silită a proprietății.

Posibilă consecință

Impozitul de 500% îi poate determina/obliga pe unii deținători de imobile să scoată la vânzare proprietățile, în caz că nu au bani de reparații. E cazul și unor case din centrul orașului (str. Cuza Vodă și împrejurimi).

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

10 comentarii la „Impozit și de 500%! Ce se întâmplă în aceste zile

 • Si amenzi!Si termene stricte de remediere!

 • Încă o măsură demnă de o societate civilizată! Foarte bine, să terminăm odată şi cu dărăpănăturile şi putregaiurile din Buzău! Incredibil că în 2019 încă mai avem zone, cum e în ţigănimea de pe Dobrogeanu-Gherea, care efectiv arată a ghetou!

 • Dl Toma minți domnule, am vrut să cumpăr o casa pe Transilvaniei colt cu Heliade Radulescu, sta să cadă peste pietoni, proprietarul se chinuie de 2 ani să obțină de la primărie niste acte, îl pasează de la unul la altul, între timp au intrat țiganii in aceasta casă și nici poliția nu ii mai poate scoate de acolo, acest primar vorbește mult și face puțin, sa rezolve problema asta, nu sunt in stare de nimic, doar vorbe în vant.

 • E o prostia suprataxarea. Pana si impozitul normal e o prostie, doar o hotie sa ia banii omului degeaba, dupa ce a mai luat o data bani de la cetatean la achizitie, achizitie unde s-a ajuns sa se suprataxeze cu tot felul de legi perverse care iti cer tot felul de hartii inutile luate de la diversi indivizi sau diverse institutii care costa o avere si a caror menire e sa te lase fara bani degeaba.

 • E foarte buna. In occident cum crezi ca s-au normalizat lucrurile ? Cu amenzi…, dar care se si platesc.
  In Austria sau Germania, daca nu iti tunzi la timp gazonul din fata portii, amenda este 500 de euro la prima abatere si 1.000 de euro la a doua !

 • Ce s-o mai dăm pe după pom : cu românul nu faci treabă decât cu biciul !…

 • Una e suprataxarea, alta e amendarea. Invatati sa faceti diferenta inainte de a va da cu parerea, parca sunteti primul ministru Orban si ministrul Catu, care habar nu au ce e impozitul, ce e taxa si ce e amenda, in opinia lor sunt tot aia, probabil pentru ca in cinismul lor stiu ca indiferent ce sunt tot in buzunarul lor ajung, asa ca nu le pasa sub ce pretext se incaseaza banii cat timp buzunarul se umple de bani.
  Amenzi nu aplica pentru punerea in pericol a cetatenilor ce circula pe domeniul public din fata proprietatilor. Nici macar cand se fac sesizari punctuale. Oare de ce?

 • Nu mai comparati cu sistemele altora pentru ca sunt sisteme diferite, in plus asa numitele amenzi nu sunt amenzi, nu sunt date de stat si nu ajung in bugetul de stat, ci sunt date de entitati private (niste ONG-uri) care administreaza zonele rezidentiale, care si-au facut legea de asa natura incat sa poata fi stat in stat, cum e in articolul de mai sus cu organizatia asistentelor, unde seful organizatiei e si cel ce a dat legea ca organizatia sa poata avea statut de stat in stat si sa decida in functie de interesul financiar personal cine sa aiba dreptul la munca si cine nu in aceasta tara.
  Cred ca nici un om sanatos la cap si-ar dori sistemul abuziv ce exista pe alte meleaguri, unde unii si-au facut stat in stat si exploateaza la maxim spre a face multi bani pentru propriul buzunar.

 • Ghici cine a pus ochii pe aceste proprietati!

 • Dle Orizont, dumneata te auzi ce vorbesti ? ONG-uri care…dau amenzi ??!!!
  De care meleaguri discutati aici ?! De acelea unde au plecat milioane de romani de rau ce este si nu mai vine unul inapoi ?!
  Mda, sa va fac profilul: pensionar comunist, stai la bloc si ii analizezi pe toti, fost intelectual (cred ca profesor, pentru ca scrii corect gramatical) si uricios pe toti “patronii” din ale caror impozite iti incasezi tu pensia crescuta din pix de PSD acum.
  Am ghicit ???!!! :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.