„În 2018 n-am reușit, dar în 2019 se va întâmpla”

„Vom demara procedura de achiziționare și de montare de centrale termice la toate școlile și liceele din Buzău”.

E anunțul pe care primarul C-tin Toma îl făcea la începutul acestui an (2018).

Declarația era urmarea unei facturi de 850 de milioane de lei vechi pe care Școala nr. 11 a plătit-o într-o singură lună de iarnă către RAM.

Dar, 2018 a trecut, fără ca în vreo școală sau liceu din Buzău să se monteze vreo centrală. Totuși, ieri, în ultima conferință de presă din acest an, primarul a vorbit din nou despre acest lucru:

„Anul ăsta n-am reușit, am avut alte priorități, dar în 2019 vom prinde bani în buget pentru achiziția de centrale. Prețul gigacaloriei furnizate de RAM va crește după ce Uniunea Europeană va sista posibilitatea acordării de subvenții din 2020. Astfel că va fi mai economic cu centrală, trebuie să facem această investiție”.

Vestea nu pică deloc bine celor de la RAM, care riscă a rămâne fără cei mai mari consumatori din oraș – școlile, liceele și grădinițele din oraș.

Aceștia trag nădejde că și în 2019 vor interveni alte priorități, dar și că ISU nu va acorda autorizații pentru instalarea de centrale în școli.

2019 ar urma să fie și anul în care vot fi debranșate automat blocurile care mai au doar unul, doi, maximum trei consumatori legați la RAM.

Este deja în vigoare o hotărâre de Consiliu Local prin care primăria va acorda subvenții de până la  70 de milioane de lei vechi buzoienilor aflați în aceste blocuri și care prezintă documente care să ateste că n-au posibilitatea materială de a-și achiziționa centrală.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Buzăul ar fi primul județ din țară! Se lucrează la manual CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „„În 2018 n-am reușit, dar în 2019 se va întâmpla”

  • Exceptional!Modelul Galati n-a functionat! Stau in frig si la ora actuala! La Buzau va fi ok!Greu de crezut!…Cred ca nea Toma are comision din vanzarea antigripalelor…

  • Domnul Toma probabil crede ca la scoala 11 poate baga o centrala de aprtament ,acolo trebuie o investitie in toata regula cu teava de gaze pe masura cu cladire aferente(probabil crede ca pune central pe un perete) cu aprobari si paraaprobari cu oameni angajati pentru ca de la o anumita marime trebuie supravegheata ,,,,,si ganditi-va cate megainstitutii deastea sunt !!!!!!! si pentru a va da un exemplu aflati ca la scoala de nevazatori dupa o investitie colosala a cons.judetean s-a apelat tot la RAM pentru a o supraveghea si a face mentenanta ,deci alti bani.

  • Da, dar se poate face. Ăia de la Târgoviste, Brăila, Slobozia etc. nu tot centrale au la școli și licee ?

  • Subventie pret gcal este vorba de 2021 nu 2020. De ce nu spuneti totusi adevarul, ca pretul gcal va afecta pers. fizice si nu institutiile. pt ele pretul gcal a fost mereu nesubventionat. Centrale,cazane,etc in institutii ??? Nu este oare mai economic cu niste investitii minime in sistem sa ramana ram.Asa ca buzoienii spera intr o gandire buna a edilului din acest oras.Sa auzim numai de bine.

  • Domnule Tereaca nu am spus ca nu se poate !!! dar costurile nu se spun ??? Vor trebui angajati noi , verificari anuale la gaze pe bani multi , mentenante , piesele au si ele o garantie ,se aduna multe cheltuieli,nu-i chiar asa simplu. E posibil sa ajungi la aceleasi cheltuieli de acum. Și atunci, de ce atata tevatura ca incep sa intru la banuieli si nu vreau sa spun acum despre ce e vorba. Să nu repetam problema cu Politia locala , sunt lucruri care se fac calculat nu pompieristic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.