În atenția buzoienilor cu venituri reduse

Anunț important făcut de primarul C-tin Toma.

Municipalitatea va acorda ajutoare financiare de până în șapte mii de lei (70 milioane lei vechi) buzoienilor cu venituri reduse pentru achiziționarea și instalarea de centrale termice pe gaz.

Programul se adresează buzoienilor care locuiesc la bloc, branșați la sistemul centralizat de încălzire și care au venituri nete pe membru de familie sub 1263 de lei.

„Pentru acoperirea parțială a unor cheltuieli necesare achiziționării și instalării unui sistem de încălzire al locuinței, astfel încât sănătatea persoanelor singure și familiilor defavorizate care fac parte din asociații de locatari sau proprietari să nu fie pusă în pericol de lipsa acestui sistem de încălzire, și care au un venit net/lună/membru de familie de până la nivelul salariului minim net pe țară, se acordă un ajutor de până la 7.000 lei, o singură dată” – se anunță în proiectul de hotărâre de Consiliu Local

Proiectul e încă în dezbatere publică și va intra la vot în ședința CLM de săptămâna viitoare. Astfel că din luna mai, buzoienii care se încadrează vor putea să-și depună dosarele la Direcția de Asistență Socială.

Suma de până la 7 mii de lei nu se dă proprietarului, ci firmei care efectuează lucrarea.

„Estimez la aproape 500 numărul buzoienilor care au venituri reduse și care pot primi acești bani. Pe aceștia – cazurile sociale – vrem să-i ajutăm pentru a nu mai depinde de sistemul centralizat. La Galați s-a procedat în alt fel, s-au dat câte 3 mii de lei, fie sărac, fie bogat. Tarifele la căldură la RAM Buzău au crescut și vor mai crește, iar din 2021 nu se va mai acorda deloc subvenție. Eu, dacă aș sta la bloc, aș face un efort și mi-aș monta centrală”, a spus primarul C-tin Toma.

Edilul șef a anunțat că în vară primăria va monta centrale pe gaz la toate școlile, liceele, grădinițele și creșele din oraș.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „În atenția buzoienilor cu venituri reduse

  • Aveți bani,domnule primar,bursa lui fi-miu n-ați vrut să i-o aprobați,băiatul meu a luat premiul I în cls a XII a,merita din plin bursa!

  • Numai sa nu monteze cum a montat primarul in Galati, a luat 35 de centrale termice scumpe pentru o scoala si din 35 nu folosesc decat maxim 5 cand e gerul cel mare iarna. Adica au dat un megatun pe bani publici cu firma de casa a partidului. Numai la un singur tun la o singura scoala au cheltuit 500.000 euro aiurea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.