În atenția buzoienilor și a șoferilor. AZI în Buzău

E evenimentul zilei de azi din mun. Buzău.

Începând cu ora 18.00 se va aduce de la Depoul CFR Buzău și se va amplasa în rondul „de la gară” locomotiva de epocă (Malaxa 1936).

Circulația pe Bd. 1 Dcembrie, Bd. Republicii și în fața gării CFR Buzău va fi restricționată (vezi document PDF mai jos).

Aceasta e locomotiva care va fi așezată în mijlocul rondului. Sute de buzoieni vor asista în această seară la aducerea și amplasarea locomotivei în rond

Tot în rondul din fața gării CFR se va amplasa un planiglob care va marca faptul că orașul Buzău este cel mai mare din România situat fix pe paralela de 45 de grade.

„Vom pune în valoare descoperirea profesorului Alexandru Boroiu de la Univ. din Pitești că prin Buzău trece paralela care împarte emisfera nordică în două. Buzăul e cel mai mare oraș din Europa și al doilea din lume, după un oraș din China”, a explicat Toma.

Descoperirea prof. Boroiu ține cont de faptul că Pământul este turtit la poli astfel că – în realitate – paralela de 45 de grade ar trece prin orașul Buzău și nu prin Smeeni (cum s-a considerat până acum).

AnuntLocomotiva

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.