În atenția șoferilor din Buzău. Giratoriu nou

Ce vedeți în fotografiile atașate acestui articol e noul sens giratoriu din intersecția de la Spătaru (fostă „la borcan”).

Astăzi, muncitorii de la Drumuri Naționale au amplasat balizele din plastic (acum sunt umplute cu apă!) și indicatoarele de semnalizare a noului rond.

Intrarea în rond dinspre Șoseaua Spătaru (mun. Buzău). Indicator cedează trecerea

Ce e nou

Sunt câteva lucruri noi de care șoferii trebuie să ia seama.

În primul rând cei care vin dinspre Hanul lui Țintă (vezi foto mai jos) au acum semn de „Cedează trecerea” la pătrunderea în rond.

Un alt lucru important se petrece la intrarea în rond dinspre București. Cele două benzi se transformă în una singură la intrarea în rond (vezi foto mai jos).

E posibil ca aici – dacă nu există înțelegere – șoferii să-și mai ia un șpan unul altuia!

Ce se câștigă ?

Avantajul noului rond e că șoferii care vin dinspre Șoseaua Spătarului vor putea acum pătrunde mai ușor și mai puțin riscant în intersecție. Atât pentru cei care fac acul de păr și merg către Hanul lui Țintă (îndeosebi tirurile de la Brăila și Galați), cât și pentru cei care o iau spre București – vezi foto mai jos.

Deocamdată noul rond cu balize e provizoriu. După câteva luni/ani de probă ar urma să se facă un rond „adevărat” (din zidărie și cu flori în mijloc).

Citește și:

loading...

6 comentarii la „În atenția șoferilor din Buzău. Giratoriu nou

  • Un minuscul pas spre civilizație!
    Întreb din nou??? Nu se poate sau pe când un sens giratoriu la capul podului peste Buzău, la limita cu Comuna Mărăcineni? Este extrem de necesar. Aștept răspuns!
    Cu respect Nelu Vasilache!

  • O sosea nationala de 4benzi din cauza unei „viziuni magnifice” a unor neica nestiutori se transforma intr-o sosea comunala de 2 benzi. Asa scapa „rutieristi” de obligatii. Tot Bz s-a transformat intr-un sens unic sau giratoriu.Sa vedeti ce cozi se vor face de acum incolo cu noua „descoperire” Traiasca mintea creata a edililor buzoieniio

  • Sensul Hanul lui Țintă->București, trebuia făcută o banda distinctă care nu pătrunde în sensul giratoriu!

  • BREEE BRIGADA RUTIERA …..BUCURESTEANA ..SENSULGIRATORIU ESTE BINE DEFINIT IN LEGEA CIRCULATIEI….EXTRAORDINARA AFIRMATIA ..SOFERII MAI IAU UN SPAN…..CURAT ORGANIZARE..DAR PROFESIONISTII SE DESCURCAA ADIKA BAGA IN FATA SI AMATORII IAU SPANUUU ..SUCCES..

  • cine a proiectat rondul e in afara oricarei judecati obiective ….. sa reduci ambele sensuri de la 2 benzi la 1 va crea haos in zilele cu trafic si va rog sa ma credeti ca zilnic intre orele 15-17 e aglomerat iar duminica si mai si …. trebuia banda incadrata hanul lui Tinta – Bucuresti delimitata cu separatoare pe cate 50 metri dinspre rond asigura fluenta catre Bucuresti si a 2-a banda intra in rond cu traiectorie catre Buzau ….. la fel Spataru – Buzau banda dedicata cu sepaatoare pe cate 50 de metri si a 2-a banda intrare in rond catre hanul lui Tinta ……. e greu tare domnilor politisti nu ???

  • E85 nu este drum cu doua benzi pe sens. E85 are o banda pe sens si cate o banda de stationare de urgenta . Exista deja portiuni din E85 (dupa Urziceni) unde drumul are trei benzi, doua cu una, alternativ, pe spatiul de 2 benzi si 2 de stationare majoritar, dar niciodata 4.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.