În Buzău va apărea de luna viitoare Calea Eroilor. Un drum important din oraș va fi botezat astfel

Calea Eroilor. Așa se va numi de luna viitoare bulevardul care pleacă din intersecția semaforizată din Bariera Ploiești înspre Cimitirul Eroilor, patinoar, Pasarela Nehoiu și până la hanul lui Țintă. Pentru botezarea acestui bulevard s-a avansat și numele savantului George Emil Palade, care a locuit o perioadă la Buzău, când a fost elevul Colegiului Hasdeu.

„E o zonă care s-a dezvoltat și se va dezvolta foarte mult în anii următori. Mă refer aici și la partea de după Pasarela Nehoiu până la Hanul lui Țintă. Am luat decizia de a boteza acest bulevard Calea Eroilor după faptul că avem aici Cimitirul Eroilor, un obiectiv de interes național, fiind cel mai mare cimitir de acest fel din România”, a anunțat primarul Toma.

La sfârșitul anului trecut pe viitoarea „Cale a Eroilor” s-au montat de o parte și de alta platani, iar în paralel s-a primenit gardul Cimitirului Eroilor. Acum se lucrează la amenajarea trotuarelor de pe cele două laturi.

În februarie aici s-a inaugurat și noul magazin Kaufland, iar în partea a doua a anului vor începe lucrările de modernizare a stadionului de atletism.

În luna mai – la Cimitirul Eroilor – Primăria Buzău va organiza cel mai important eveniment de Centenar din acest an de la Buzău.

La ceremonie vor participa cele mai importante persoane din conducerea statului român, dar și invitați din străinătate.

Art. 1 – Se aprobă schimbarea denumirii tronsonului din “Bulevardul Unirii”, delimitat de intersecția “Bulevardelor 1 Decembrie 1918 și Mareșal Averescu” cu “Șoseaua Nordului“ în “ Calea Eroilor ”, din municipiul Buzău.
Art. 2 – Aceeași denumire de la art. 1, o va purta și sectorul de drum din DN2-E85 București-Buzău între km. 107+700 (intersecția cu Șoseaua Nordului) și km. 101+100 (limita intravilanului), rezultând astfel că drumul care va fi delimitat de intersecția străzilor din “Bariera Ploiești” și limita intravilanului, va avea denumirea de “ Calea Eroilor”.

loading...

2 comentarii la „În Buzău va apărea de luna viitoare Calea Eroilor. Un drum important din oraș va fi botezat astfel

  • Foarte frumos .Măcar atât să facem și noi pentru românii care și-au dat viața în războaie .

  • Foarte frumos din parea municipalitătii ! Sper ca odată construit acest bulevard, să aibă si largimea necesară a carosabilului, să se poată circula dintr-un capăt în altul pe două benzi de circulație .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.