În ce cartier din Buzău va fi montată prima

E un document ajuns azi în posesia reporterului buzoienii.ro.

Primăria Buzău va realiza în acest an prima parcare supraetajată într-un cartier al orașului Buzău.

„Deocamdată s-a comandat un studiu de fezabilitate pentru a afla ce tip de parcare supraetajată pe structură metalică e cea mai potrivită pentru noi, la Buzău. După ce ne vom decide asupra modelului vom alege și locația primei parcări. Cert e că va fi în Micro III. Avem de ales pentru prototip între str. Frăsinet, unde au fost parcările pe acea structură de beton, și Zidul Episcopiei, unde s-au demolat niște garaje”, a spus pentru buzoienii.ro viceprimarul Ionuț Apostu.

Dacă încercarea se va dovedi una de succes, parcări metalice supraetajate vor fi încercate și în spatele blocurilor de pe Bd. Unirii.

Măsura e necesară întrucât Bd. Unirii, alături de str. Transilvaniei și Aleea Industrilor, vor intra peste câteva luni într-un amplu proiect de modernizare cu fonduri europene.

C-tin Toma: „În aceste zile vom deschide plicurile cu oferte pentru a desemna firma care va executa lucrările. Sper să nu fie contestații și în câteva luni să înceapă efectiv lucrările”

Citește și:

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

8 comentarii la „În ce cartier din Buzău va fi montată prima

 • Chiar interesant. Insa am cautat pe net si nu am gasit referinte, pentru ca m-ar interesa doua detalii.
  1. Ce se intampla pe rampa metalica de acces iarna – zapada si / sau gheata? Cum se rezolva problema asta?
  2. Care este sarcina utila? Ce fel de masini vor avea acces, pana la ce masa si care este comportarea la seism?
  Oricum, ideea pare buna. Sa vedem punerea in practica…
  Ah, da, si inca un detaliu important. Care ar fi costurile pe loc de parcare si cat ar fi tariful de parcare?

 • Campanie electorala.
  Oare de ce in cei 4 ani nu s-a facut mai nimic?de ce a trebuit sa vina alegerile sa se miste ceva?

 • Asta e, totuși, prea mult, să spui că nu s-a făcut nimic… eu zic că în ăștia 4 ani Buzăul a progresat enorm și a mai recuperat din handicapul cu care îl lăsase boșcobârloii…

 • Se modernizeaza asa de rapid Buzaul ca nu se pot finaliza lucrari minore : trotuaarele de pe Oltului incepute in mai 2019, trotuarele de pe Aleea Sporturilor incepute in mai 2018 Se risipesc in schimb sume importante in actiuni de permanenta campanie electorala

 • Daca nici Toma nu a facut….in anii astia…Doamne iarta-ma…
  Mai tineti minte la Bosco, era regula, cu 4 luni inainte de alegeri apareau masinile de asfalt si se agitau ca la parada.
  Nu mai zic ca toata lumea platitoare de impozit an de an, din …. Simileasca, avea strazi ca in palma, cu cate 2 benzi pe sens :::)))

 • Să ne trăiască Primarul Toma 100 de ani !
  Doamne, dacă s-ar amplasa şi minunea asta de parcare în BZ, cât mai curând, ar fi nemaipomenit ! Nu doar acolo, pe Frăsinet, ci oriunde în altă parte mai e îngrămădeală mare de maşini. Şi în BZ zone de-astea sunt destule.
  Dar, dacă tot se începe cu Frăsinetul, cea mai bună locaţie pentru montarea unei parcări etajate e în spaţiul dintre Biserica Sf. Ştefan şi Kaufland (asta înseamnă că SCDL trebuie să cedeze Primăriei acea bucată de teren, care oricum arată a pârloagă).

  Alte sugestii de locaţii pentru amenajarea de parcare etajată:

  1. zona din faţa Galeriei Mall (între autogară şi Penny);

  2. în spatele blocului-turn din Bariera Ploieşti;

  3. zona Drăgăcii, oriunde se poate găsi un locşor pentru aşa ceva (pentru că vara, cât ţine Drăgaica, efectiv e un infern să circuli acolo şi să n-ai unde să-ţi parchezi maşina) !

  Dacă reuşeşte Toma să ne scape şi de problema asta, a lipsei parcărilor, lăudat fie numele său în veci !

 • Ar fi un lucru bun dar să vedem cât de repede se mișcă. As vrea să văd că se folosesc cele trei benzi de pe bdl. Unirii și nu numai doua, a treia fiid folosită ca parcare.

 • Nu prea văd unde s-ar putea face astfel de parcări în spatele blocurilor de pe Unirii, între Unirii – Spiru Haret, Bariera Ploiesti – intersecția Patriei! Doar să se demoleze din blocuri. Nu găsești loc de parcare deja, darămite să nu se mai poată parca pe Unirii… O să fie dezastru total.
  Cu moștenirea acestor blocuri – cutii de chibrituri ultraaglomerate, singura soluție de bun simț ar fi fost demolarea celor vechi și relocarea oamenilor. Dar nu suntem în Japonia sau Germania, așa că pentru tichia de margaritar (această reamenajare a unei străzi care arată poate cel mai bine față de restul) vom plăti scump.
  În nota obișnuită, pe lângă asfaltările necesare, avem și lucrări inutile cu grămada. Știu răspunsul: “ciocul mic bă, că uite ce v-am făcut noi”. Aș înghiți răspunsul ăsta dacă cei care declară asta ar fi făcut din banii lor, dar toate sunt făcute din banii noștri, inclusiv ai mei. Corect ar fi fost ca pentru lucrările cu impact social (valoric) mare să se consulte și populația, că eu nu îmi amintesc să fi semnat cuiva vreun cec în alb pe banii și pe nervii mei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.