În ce s-a transformat o jumătate de centrală termică. Ajutor pentru zeci de copii

Domnișoara care a tăiat azi panglica alături de primarul C-tin Toma se numește Laura Coman. Are 32 de ani și s-a decis să-și dedice viața ajutorării copiilor cu probleme psihice, mai mici sau mai mari.

A absolvit două facultăți deodată. Asistență Socială, unde a fost șefă de promoție, și Psihologie. Apoi, a început la Constanța să lucreze cu copiii. Să-i ajute să depășească problemele pentru a-i integra în societate și a-i face oameni normali. La un moment dat a zis că poate face asta acasă și să-i ajute pe copiii din Buzău.

Astăzi, Alexandra și-a împlinit un vis. A inaugurat, oficial, o clinică în care poate să-i ajute pe copiii din Buzău. Au ajutat-o Primăria Buzău, care i-a oferit cu o chirie modică jumătate din imobilul unei centrale termice, dar și părinții care au suportat investiția (peste 300 mil. lei vechi).

„Vin în jur de 80 de copii pe lună. De la 2-3 ani până la 13-14. Îi tratăm pe unii, vin alții, atât din oraș, cât și din județ. Din păcate, sunt mulți, dureros de mulți. O ședință ar costa 50 de lei, dar majoritatea și-au găsit sponsori, nu plătesc părinții. Le-am găsit și noi sponsori celor care n-au posibilități. Bineînțeles, ținem și ședințe gratuite”, a explicat Laura.

Vezi mai jos un set de fotografii cu explicații despre activitatea clinicii, iar la final un material video.

Pentru că sunt mulți copii, Laura și-a angajat ajutoare. Două fete ca pedagog-terapeut și o colegă psiholog. Mai există și tinere studente care fac aici voluntariat și practică
În lobby, există un monitor unde părinții pot vedea ce se întâmplă în sălile de terapie. Părinții nu au voie înăuntru. „În cabinet intervine autoritatea noastră asupra copiilor. Ce se întâmplă dincolo de prag e meseria noastră”
Există, parter și etaj cinci cabinete, o sală de socializare, birouri și grup social (pe fiecare nivel).
Centrala termică din spatele blocurilor de pe Bd. 1 Decembrie. Se poate ajunge cu mașina dinspre strada Vulcan
Primarul Toma și Direcția de Asistență Socială studiază posibilitatea ca municipalitatea să le plătească ședințele copiilor din familiile sărace din oraș pentru care nu există sponsori

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

8 comentarii la „În ce s-a transformat o jumătate de centrală termică. Ajutor pentru zeci de copii

  • Bă tereaca,
    Daca tot ai facut acest articol vezi ca in apropiere(partea opusa intrarii in aceasta locatie)exista sapaturi uriase ram si gaze.
    De ce nu ai pozat si acolo dezastrul?!

    Răspunde
  • Cum putem sa luam si noi restul afaceristilor proprietati in chirie modica proprietatile primariei?
    De ce unii afaceristi primesc propritatile primariei aproape gratis si altii nu nici macar pe bani grei?
    De ce nu s-a anuntat public si nu s-a facut licitatie cum ar fi fost normal?

    Răspunde
  • Un centru de un real ajutor, mai ales ca in provincie posibilitatile de recuperare ale acestor copii sunt minime. Iar deschiderea si flexibilitatea in programarea sedintelor este la superlativ. Acolo sunt oameni care inteleg ca parintii trebuie sa si munceasca pentru a putea plati recuperarea copiilor.

    Răspunde
  • Dle Anonim, ma simt obligata sa iti raspund. Cum te poti gandi la a cere primariei un spatiu cu chirie modica pt afacerile personale, in detrimentul acestor copii???? Ai habar de cata munca este cu acesti copii si cat costa recuperarea lor? Este obligatia statului roman sa recupereze acesti copii, din pacate nu o face, atata lucru pot da si ei, un spatiu pt activitate. Astazi au copiii nostri deficiente, maine s-ar putea sa aibe copilul tau, gandeste-te la asta

    Răspunde
  • Pai domnule primar si doamna Alexandra este cu bani sau este gratis , jumatate din centrala cum a sunteti este gratis sau cu bani ,Domnule Toma mai aveti centrale pentru a îndeplini vise? Ca as vrea si eu una macar un sfert nu toata .

    Răspunde
  • Alina, inainte sa iei apararea afaceristilor ce au pus mana pe spatiul primariei ar fi mai bine sa te interesezi ce sume invart acei afaceristi pe care ii aperi tu si primesc cadouri eneroase din bani publici. Iti zic eu clar, intr-o zi fac profit mai mult decat altii intr-o luna si si-ar permite chirie la pretul pietii in cea mai scumpa locate din oras. Si tu tot pe astia vrei sa ii ajute primaria cu proprietati gratis pentru afacerea lor?
    Daca era vorba de voluntariat (adica pe gratis cum ar trebui sa fie voluntariatul, ca la noi si conceptul de voluntariat e stricat ca e pe bani) poate era de inteles, sau mai bine spus de ignorat faptul ca primaria ofera cadou spatii, dar nu e cazul de asa ceva, spatiul este dat in scop de afacere, si o afacere foarte banoasa si profitabila in timp ce este total neproductiva din punct de vedere social, neaducand plus valoare in societate. Avand in vedere acest lucru trebuia facuta o licitatie publica pentru spatiul acela la care sa se poata inscrie toti afaceristii, si aia mai mici si aia mai mari, si sa fie valorificat de primarie la pretul cel mai mare generat de o competitivitate economica. Asta in conditiile in care primaria mereu spune ca n-are bani si ca deaceea mareste taxele, impozitele si inventeaza alte noi taxe ca sa ia banii de la populatie fara sa ofere nimic in schimb, cum ar fi noua taxa de parcare. In loc sa ia banii din economie, din instrainarea proprietatilor primariei, prefera sa le doneze afaceristilor si sa mareasca taxele populatiei sa recupereze pierderile generate de aceste cadouri date afaceristilor.

    Răspunde
  • “Domnișoara care a tăiat azi panglica alături de primarul C-tin Toma se numește Laura Coman.”

    Până la urmă, cine-i Alexandra?

    Răspunde
  • Dle Anonim, copilul meu merge la acel centru si nu sunt deloc de acord cu dvs ca „afacerea este total neproductiva”. Pana una alta, e singurul centru din Buzau care ajuta acesti copii. Nu gratis, ca nimic nu e gratis in lumea asta, dar daca nu ar exista centrul,eu…noi nu am avea personal specializat sa se ocupe de copiii nostri. Iar daca primaria nu ajuta cu acea chirie modica, eu nu plateam cat platesc acum, ci mai mult (costul chirie se regaseste in costul sedintele, care si asa sunt ff scumpe). Ai idee cat costa 6 zile de terapie pe saptamana?stiu ca nu te intereseaza,la fel cum pe noi, parintii copiilor cu deficiente, nu ne intereseaza cat profit fac. Si daca tot vorbim de profit, ai idee ce munca fac sa lucreze 1 la 1 cu copii, probabil 8 ore pe zi sau mai mult? Cine munceste are si profit

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.