În ciuda indiferenței prefecturii, armata va amenaja un pod temporar la Mărăcineni. Iată ultimele informații

Atitudine ciudată a prefectului Carmen Ichim în privința amenajării unui pod temporar peste râul Buzău la Mărăcineni (pe durata lucrărilor la podul mare).

Aceasta consideră că nu-i nevoie de acest pod suplimentar și că „ne vom descurca și doar cu cel existent”.

Indiferența sau chiar opoziția la ideea amenajării unui pod suplimentar e ciudată mai ales că podul s-ar face cu cheltuieli minime de către militarii geniști de la unitatea…din Mărăcineni.

În aceste condiții, „de ce să fie rău, dacă poate fi bine ?”, e o întrebare logică pe care și-o poate pune oricine.

Ideea amenajării unui pod militar suplimentar surâde și Poliției Rutiere. A spus-o, cu jumătate de gură, ca să nu deranjeze cumva, și Laurențiu Pantazi, șeful IPJ Buzău. Dar cel mai aprig susținător al acestei idei este C-tin Dumitru, city-manager la Mărăcineni. Acesta urmărește interesul cetățenilor din comuna sa, care ar avea de suferit dacă nu se va face podul militar.

„La noi și acum e nebunie dimineața când oamenii și elevii pleacă înspre Buzău. Dacă mai e și vreun accident ori se lucrează la pod, faci și o oră până în Buzău. Așa că atunci când se va închide jumătate din podul de la Mărăcineni va fi jale pentru cei care vin de pe Valea Slănicului, Săpoca, Mărăcineni. De aceea eu susțin utilitatea amenajării unui pod militar în astea trei luni. Iar veștile sunt bune. Acest pod se va face. Comandantul unității mi-a dat asigurări că vor desfășura o aplicație în acea perioadă pe râul Buzău. Ei oricum fac astfel de aplicații – de antrenament – în mod contant”.

Citește și articolul: EXCLUSIV! O rută de maxi taxi a dispărut din Buzău! Iată ce s-a întâmplat!

Podul militar se poate înființa în amonte față de actualul pod, existând drum deja amenajat de ambele părți ale apei curgătoare. Dinspre Mărăcineni se va intra de pe strada de lângă Poliție (asfaltată până la câțiva metri de rău), iar dinspre orașul Buzău accesul se va face pe lângă noul magazin Arabesque (lângă Dedeman). Există un drum pietruit  foarte bine întreținut (vezi foto) până pe malul apei.

Site-ul buzoienii.ro a primit și un comentariu pertinent de la un cititor, militar la unitatea de geniu:

Nicolae Filon: „Indiferent de solutia aleasa, pod jos metalic (folosit in 2005, in amonte de podul de la Maracineni) sau pod de pontoane (daca adancimea apei permite) va trebui ca acest punct de trecere sa fie supravegheat de catre militari. Se instituie serviciul la punctul de trecere, pentru asigurarea traversarii. O solutie moderna, folosita de trupele NATO, este podul Mabey & Johnson. Se monteaza repede, asigura traversarea pe 2 benzi de circulatie, intretinere lunara, nu este nevoie de supraveghere. La cat s-a furat si se fura in tara asta, costul podului este un mizilic! Personal, am demontat 2 astfel de poduri!”.

Dacă ți-a plăcut acest articol te rugăm ca la final să apeși butonul DISTRIBUIE (Share this post).

Citește și articolul: După autobuzele normale au venit și cele cu burduf. Iată prima fotografie cu cele cinci bucăți sosite azi la Buzău

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

8 comentarii la „În ciuda indiferenței prefecturii, armata va amenaja un pod temporar la Mărăcineni. Iată ultimele informații

 • In amonte de raul Buzau!!!??? Pe bune?? Nu pot sa cred

  Răspunde
 • Dar autobuzele cu tonaj mai mare au voie???????

  Răspunde
 • Pentru „Iulian” :Daca citeai cu atentie si nu te uitai „ca curca in lemne”,acum nu te mai mirai ca natafletu: : „….Podul militar se poate infiinta IN AMONTE FATA DE ACTUALUL POD…….”,nu cum zici tu („in amonte DE RAUL BUZAU….” .Daca nu intelegi diferenta,taci! Daca taceai,filozof ramaneai!

  Răspunde
 • Doamna prefect Ichim,probabil ca isi indeplineste atributiile functiei „pe alte meleaguri”,nu in judetul Buzau si primeste informatii de la niscaiva „urechisti”.Probabil ca daca ar fi vorba de o „afacere profitabila ” pentru partidul ei si pentru clientii politici,problema podului acestea era „urgenta si absolut necesara” ,iar fondurile necesare erau alocate cu prioritate.Dar asa ….”da-i la naiba de cetateni si problemele lor”.Madama asta nu stie de cate ori au fost „scosi din rahat” de acesti bravi militari genisti care sunt buni la toate, dar uitati atunci cand unitatea are nevoie de ajutor si sustinere.Dar cum istoria nu se uita si nu te iarta,cucoana asta se poate duce pe o insula pustie din mijlocul oceanului,si atunci poate vor „intelege” si neuronii ei de ce e nevoie de o astfel de constructie. (Tare ma tem ca dupa realizarea lucrarii, va veni si ea cu alaiul de pitigoi de la Consiliul Judetea sa …….”taie o pamblica”.

  Răspunde
 • Problema principala e ca pentru a renova ceva, in Romania dureaza o vesnicie.
  Daca ar fi lucrat cu spor nu era nici o problema daca se inchidea podul o luna de zile, au pe unde ocoli doritorii.
  Problema e ca probabil lucrarea va dura ani, nici macar luni, ceva tipic pentru Romania.
  La furat se fura instant cu miliardele, la construit se construieste greu, in ritmul melcului, ca e cu munca si aici nu se pricep, ei au doctorate in furat.

  Răspunde
 • Îmi cer permisiunea dnei Prefect , tuturor de a-i reaminti că la podul de la Mărăcineni s-a mai lucrat odată ,și s-a construit un pod de pontoane pentru a ajuta un pic circulația .Pe de altă parte ,podul existent are o foarte mare nevoie de susținere pentru că pe el se face legătura cu toată zona asta a Buzăului ,ocolirea lui aducând mari deservicii tuturor .Așa că vreau să-i transmit să lase armata să-și facă treaba ,pentru că bănuiesc că are și alte lucruri de rezolvat .

  Răspunde
 • Imi pare rau ca o spun, dar se pare ca la conduceri avem fel si fel de oameni incompetenti! Nu numai ca nu sunt in stare sa ia decizii in situatii critice dar ca si in cazul Colectiv(cand s-au respins ajutoarele unor tari care puteau salva cel putin jumatatea din nr victimelor) asa se continua si la Buzau cand se refuza ajutorul fie el din partea armatei.Bai nene cum pot avea asemenea gandiri??? lasa ca este bun totusi sa fie acolo…preventiv! Pt acest aspect V-as cere demisia Doamna Care esti Matale prefecta!!!
  Nu mai spun ca de atatia ani se puteau face alte alternative pt evitarea blocajelor…dar de…la altii da la noi BA!
  As vrea sa vina „prefecta care este ea prefecta” sa stea pe pod (pe perioada lucrarilor, evident in timpul programului de lucru al acesteia) cand o fi coada pana la RM SARAT si sa isi asume personal nervii plus toate starile soferilor blocati.

  Răspunde
 • altii asfalteaza o pista de avion in 8 ore, chinezii au facut o gara in 9 ore si lista poate continua. Sunteti platiti sa faceti treaba nu sa puneti bete-n roate! Rusine!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.