În curând încep asfaltările! Peste 50 de străzi vizate plus Bariera Ploiești! Primarul Toma a anunțat azi noutățile!

La începutul anului, primarul C-tin Toma a promis că în 2017 vor fi asfaltate toate cele 54 de străzi de pământ din municipiul Buzău: „E obiectivul meu principal ca la sfârșitul anului să nu mai avem în oraș străzi de pământ”. Banii, peste 94 de miliarde de lei vechi, sunt în contul Primăriei. Dezideratul primarului a făcut ieri un important pas înainte:

„Sunt deja pe SEAP cele 5 loturi care cuprind 43 de străzi de pământ din municipiu. Deci, aproape nouă străzi pentru fiecare lot. Firmele de asfaltări pot deja aplica pentru a câștiga licitația. Am impus condiția ca lucrările să înceapă imediat pentru fiecare lot, chiar dacă se va întâmpla ca o singură firmă mare să câștige toate cele cinci loturi. Singurul lucru de care mă tem e să nu existe contestații, caz în care promisiunea mea ar putea să nu se realizeze. Sunt numai 43 de străzi, întrucât celelalte 6-7 le-am lăsat firmei noastre, Urbis Serv. Cel mai important e că avem bani pentru toate aceste străzi, peste 2 milioane de euro ”, a anunțat azi primarul C-tin Toma.

134 de miliarde și pentru modernizarea zonei Bariera Ploiești

De asemenea, a fost trimisă la SEAP (Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice) documentația și pentru modernizarea întregii zone denumite Bariera Ploiești. Vor fi lucrări ample (asfaltare, iluminat public cu leduri, spații verzi, cabluri subterane, trei sensuri giratorii) astfel ca această poartă de intrare în oraș să fie una la nivel european. Zona Unirii Sud va cunoaște o amplă dezvoltare după ce în acest an sunt programate aici și inaugurările unor supermarketuri Kaufland și Lidl. Peste câteva zile, după avizarea documentelor, firmele vor putea consulta actele și depune ofertele. Este cea mai importantă lucrare de investiții din ultimii zece ani ei Primăriei Buzău. Nu mai puțin de 134 de miliarde de lei au fost alocați acestui proiect. 

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

7 comentarii la „În curând încep asfaltările! Peste 50 de străzi vizate plus Bariera Ploiești! Primarul Toma a anunțat azi noutățile!

 • Sa asfalteze si pe Dj 203 D ,la iesirea din Buzau ,pe o portiune de aprox. 1 km …e praff soseaua,nu sa mai reparat de mult timp!Iar cand o repara …mai mult de 2 luni nu tine,ca face treaba de mantuiala!

  Răspunde
 • Oare Dl. Primar stie si de existenta strazi Aleea Veteranilor???!!!Se promit multe dar nu se face nimic.
  Au tras conducta de apa anul trecut si cu canalizare si gazele au uitat sa mai vina…sa nu mai zic ca nici gunoiul nu avem unde sa il ducem!!!!

  Răspunde
 • Dar strada Tiglari cand oare va fi asfaltata?

  Răspunde
 • Strazile din Dorobanti II sunt in acest proiect?Dar trotuarele se vor asfalta ? Sunt jalnice,
  impracticabile…

  Răspunde
 • Oare Dl.Primar are masina,circula și dansul pe străzile din Buzău?Oare a trecut pe str.Bazalt,Transilvaniei de la angrouri la bere,Broșteni,Horticole. Pe ultima au pus delimitări de viteza la treceri de pietoni unde nu poți merge cu mai mult de 30 la ora,nici cafeaua dacă vrei sa o bei pe drum nu poți ca o versiune. Îl invit pe dl.primar sa facă un experiment și sa îmi spună ca nu am dreptate.Str.Dorobanti în dreptul pieței.Îl rog pe Dl.Primar sa meargă la Ploiești și sa meargă pe sens unic pe linia de tramvai și sa facă comparație cu Buzău.La Ploiești poți merge pe linia de tramvai fără sa simți nimic,dar la noi nu poți merge pe bulevard fără sa îți cantare dinții în gura și sa rupi masina în două….

  Răspunde
 • ”avem un judet frumos”…. dar… sunt unele strazi care.. totusi ar trebui asfaltate urgent ( asta ..pana cand nu vine iarna si intram in anul 2018 ) de ex: str. Bazalt (parca „plange” saraca… ”de rusine” este teroare ce-i acolo , la fel .. str. ciuculete, str. ciochinescu… etc. este urat ceea ce se-ntampla. Buzaul trebuia sa fie exemplu pentru alte judete . suntem codasi ? …de ce ?! suntem buzoieni … sau suntem „altceva”… ??? Domnul Dumnezeu sa fie alaturi de primarul Buzaului si de acei oameni care sunt de calitate… Traiasca Buzaul cel Mandru si Sfant (asfaltat) …!!!!!!!!!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.