„În două săptămâni o să-i dăm drumul!”

Muncitorii lucrează de zor în aceste zile pentru punerea în funcțiune a primei centrale termice pe gaz a unei școli din Buzău.

E vorba de Școala G. E. Palade (fostă nr. 15), una din cele mai mari din oraș. „Sperăm ca în două săptămâni să-i dăm drumul”, au anunțat muncitorii firmei de instalații.

Ar mai fi de lucru la coșul de fum și la instalația de gaze

După Școala nr. 15 va urma, în vecinătate, înființarea de centrale termice pe gaz și la Grădinița cu Program Prelungit nr 4 (care are și creșă) și la Liceul Pedagogic.

Clădirea unde va funcționa centrala de la GPP nr. 4
La Liceul Pedagogic, care e monument istoric, clădirea centralei se face din zidărie

Municipalitatea a alocat fonduri pentru montarea de centrale pe gaz la toate cele 27 de unități de învățământ din Buzău. În acest fel, vor fi protejate școlile de problemele RAM Buzău (societatea de termoficare din oraș) și se vor face în viitor și economii. Gigacaloria va fi mai ieftină, iar funcționarea centralei limitată în perioadele mai calde.

După GPP nr. 4 și Liceul Pedagogic vor urma anul viitor Școala nr. 16 (Micro V), Școala nr. 7 (Dorobanți) și Liceul Marghiloman (Dorobanți). La finalizarea montajului centralelor, cele șase unități de învățământ vor fi decuplate de la R.A.M. pentru a ușura sistemul centralizat din oraș.

Prima centrală termică pe gaz din orașul Buzău a fost pusă în funcțiune săptămâna trecută la Colegiul Tehnic. Ea alimentează corpul principal, internatul și corpul secundar, cantina și atelierele

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.