În loc de 30 de minute în mașină, face 5 minute cu trotineta

Soluție isteață găsită de un buzoian care lucrează în Zona Industrială.

A lăsat mașina acasă în parcare, iar drumul până la serviciu îl face cu o trotinetă electrică.

„E foarte convenabil așa, mult mai rapid. La întoarcere, în jurul orei 16.00, când în zona străzii și a podului Drăgăcii e foarte aglomerat, eu parcurg această distanță în nici 5 minute, mergând cu trotineta pe trotuar”, a mărturisit buzoianul.

Trotineta poate merge cu 25 de km/h la vale și pe teren drept, iar la deal cu 15 km/h. Bateria are o autonomie de 25 de km

În această perioadă de 2-3 luni când traficul din zona Drăgăicii e aglomerat suplimentar din cauza lucrărilor la podul peste calea ferată de la Metalurgica convenabilă este și bicicleta.

În timp ce îl aștepta pe buzoianul cu trotineta, alți muncitori au trecut podul cu bicicleta

În orașele din vestul Europei, folosirea bicicletei și a trotinetei electrice pentru mersul la serviciu e foarte utilizată.

E drept, acolo primăriile au și investit (din timp) în crearea infrastructurii necesare (piste de bicicletă).

În Buzău, abia din a doua jumătate a acestui an se vor finaliza pistele de bicicletă pentru Unirii și Industriilor.

Citește și:

loading...

24 de comentarii la „În loc de 30 de minute în mașină, face 5 minute cu trotineta

 • Și dacă plouă s-a dus toată economia de timp pe apa sâmbetei.

  Răspunde
 • …o fi isteț dar nu toți știu să se trotineasca… mai ales cu puțin bagaj!….

  Răspunde
 • Domnule Tereacă, să sperăm că nu este o „eroare de comunicare”, pentru că asta cu „a doua jumătate a acestui an”, care va începe peste o lună, sigur este!

  Răspunde
  • Sigur termină. De fapt, nici nu mai au mult. Încă puțin și se unesc trotuarele din Unirii Nord cu cele din Sud.

   Răspunde
 • Sa.l vedem la iarna ce face pe d.l cu trotineta sau când ploua .

  Răspunde
 • Pe unde merge mai exact cu trotineta dupa ce coboara podul de la Dragaica? Ca si traversarea la rondurile de la capetele de pod e greoaie si continuarea drumului pe Unirii sau Aleea Industriilor, Soseaua Spatarului este aproape imposibila pentru trotineta. Basca investitia de minim 3.000lei si nici vorba de 25km/h. Este contrar legii. De siguranta ce sa mai zicem..

  Răspunde
 • Discutăm de piste de biciclete, nu de trotuare!! Puteți să ne spuneți și un banc cu Radio Erevan??
  Trotuarele, unite sau nu, v-am invitat prin fața sediului PSD din Unirii Nord, să vedeți dale măcinate, la propriu, după vreo 2 ploi!!

  Răspunde
 • Intrebati ce face atunci cand ploua? Ajunge la serviciu plin de zoaie, ca un boschetar iesit din canalizare.

  Răspunde
 • macar de isi punea si echipamentul necesar conform legii si circula pe unde trebuie nu pe trotuar, atunci nu ar mai fi facut 5minute. macar atita lucru domnule Tereaca nu promovati ilegalitatile.

  Răspunde
 • Ati văzut cati doresc sa meargă cu bicicleta? Prosti astia ca nu fac combustibilul 20 de lei…pistele de biciclete vor fi parcări ptr autoturisme, vezi trotuarul din fața clubului polițiștilor….poți scoate țăranul din sat dar nu poți scoate țărănismul din el…

  Răspunde
 • Istet foc baiatu asta 🙂
  Apropo ca sa stiti baiatu lucreaza IT-ist la Trans Bus se ocupa si de afisajele din statii
  Asa ca atunci cind nu functioneaza bine pe el sa il injurati 🙂

  Răspunde
 • Pe Transilvaniei nu se mai fac piste de bicicletă cum s-a promis?

  Răspunde
 • E foarte destept domnul trotinetist, nu are nici o importanta ca incalca legea circuland cu trotineta pe trotuar…
  Suntem la Buzau, aici incalcarea legii e la ea acasa, mai ales daca serveste unui scop nobil (serios, Tereaca, ideea cu promovatul trotinetistului e a ta sau a lui Toma?)

  Răspunde
 • Bună seara! Auzi nenea reporteru, dacă mergem cu alte mijloace de transport in afară de auto proprii, cine ne dă banii inapoi pt impozitul pt autoturisme? Ca oricum nu se face nimic bun in acest amărât de oraș.
  Ne chinuim si pe jos si cu auto si cu trotinete si cu biciclete. Oare de ce suntem asa pedepsiți?
  Cu deosebit respect Nelu Vasilache!

  Răspunde
 • Dar la doamne și domnișoare s-a gândit cineva ? Că n-or purta toate blugi și bascheți…

  Răspunde
 • Referitor la trafic se poate utiliza cu succes bicicleta cand timpul permite si mersul pe jos chiar daca ploua folosind umbrela sa acoperim si acest scenariu.

  Răspunde
 • Cum sa spui ca piste de biciclete? Alea-s piste, pe un rand de un metru latime si curbele la 90 grade? Cum sa faci banda speciala pentru autobuz care circula din 15 in 15 min?!? Cum sa faci banda speciala cand in restul traseelor nu exista, deci orarul oricum se va da peste cap?!! Pe hartie, multe proiecte au aparut bune si in vremea lui Ceausescu.
  Penibilul situatiei este ca, din tot orasul, am gasit exemplul pozitiv. Un exemplu. Acel exemplu. Sa va spun un secret: e alegerea omului, treaba orasului e sa-i asigure cat mai multe solutii, posibilitati. Ala e ORAS DESCHIS, mai nea Costica!

  Răspunde
 • Deci să înțelegem că în Buzău legea este facultativă? D-le reporter, citiți, vă rog ce spune OUG195/2002 art.161,alin.1, litera c!

  Răspunde
 • c) să circule pe trotuare, cu excepţia cazului când pe acestea sunt amenajate piste speciale destinate lor;

  Răspunde
 • De ce nu merg cu bicicleta si angajatii din primarie , consiuliu sa ne dea un exemplu si in fiecare dimineata nu asa doar cand vine presa sau nu vor sa incalce legea ca la cate piste de biciclete avem trebuie sa mergem la servici doar in anumite parti ale orasului si acolo cu destula ostilitate si din partea drumului cat si din partea respectarii de ceilalti participanti la trafic.

  Răspunde
 • Baaa, da prosti mai suntem noi astialantiii!!! Ca nu mergem cu trotineta pe trotuar. Nici nu stiam ca avem voie! Atat de prosti!

  Răspunde
 • …nici cască nu poartă!… dă -o-n pista mă-sii!…

  Răspunde
 • Asa sunt IT-istii, ei se mandresc ca incalca legea si considera ca e normal sa incalce legea si ca e dreptul lor sa incalce legea, dar se dau mari justitiari cand vine vorba de cel de langa care nu comite nici macar 10% din faptele comise de ei.

  Răspunde
 • Din pacate incalca legea..(lege prost facuta dupa parerea mea) Trotinetele nu au voie pe trotuar pietonal, doar daca e marcat pt circulatia biciclete trotinete, in rest pe sosea printre masini

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.