În loc de nota 2 și exmatriculare, „elevul problemă” va avea MEDIA 10 la purtare

UPDATE: Conducerea colegiului Hasdeu a făcut totuși apel. Informația a apărut aseară pe site-ul Tribunalului Buzău.

Decizie inspirată a conducerii Colegiului BP Hasdeu care a închis definitiv cazul profesoarei de desen și a elevului cu nota 2 la purtare.

Directorii Banu și Țepeluș au conchis că nu are rost a ataca (la Curtea de Apel Ploiești) decizia Tribunalului Buzău – care a anulat pe 10 iunie nota 2 la purtare (votată în decembrie de 65 de cadre didactice în Consiliul Profesoral).

Fără apel, hotârârea de pe fond a devenit executorie, iar nota 2 anulată. Ce ironie, în loc de 2 la purtare pe semestrul I, elevul Andrei Voicu va primi 10. Rezultă chiar și media 10, căci pe semestrul doi școlarul a primit calificativ maxim.

Andrei Voicu a promovat astfel în clasa a douăsprezecea și probabil, după ce va fi tras anumite învățăminte, va absolvi Hasdeul anul viitor.

La finalul acestui subiect de presă, ca o concluzie după tot scandalul care a fost, de pierdut a avut imaginea Colegiului Hasdeu. O altă idee care s-a desprins e că uneori, dacă elevii se simt defavorizați, se poate întâmpla să-și obțină dreptatea în justiție – chiar dacă li s-au opus conducerea liceului și majoritatea cadrelor didactice.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

21 de comentarii la „În loc de nota 2 și exmatriculare, „elevul problemă” va avea MEDIA 10 la purtare

 • Si ISJ ce face, baga mizeria sub pres dupa ce s-a dovedit in instanta ca directorii si profesorii au comis un abuz ca razbunare personala folosind functia publica?
  Trebuiau demisi cu totii din momentul in care s-a dat sentinta. Nu e posibil sa lasi in functii publice oameni ce abuzeaza de functii pentru razbunari personale impotriva unor cetateni nevinovati.

 • BINE CA S-A FACUT DREPTATE ,ERA INUMAN PENTRU ELEV ,POTI SA -TI EXPUI PAREREA CHIAR DACA ESTI TANAR , PROPESOARA DE DESEN SA FIE ATENTA LA AFISAREA SEXOASA IN VIDEOCLIPURI

 • Anonim are perfecta dreptate, a sesizat chiar cel mai mare semn de intrebare care se pune in urma acestui caz: cum ramane cu acesti directori (Banu si Tepelus) care, profitand de functiile lor, au comis abuzul??? Ca sa nu mai vorbim de gravele denigrari si jigniri nefondate pe care i le-au adus atat elevului, cat si mamei acestuia, in spatiul public!
  Deci, daca tot se incearca acest reset al societatii zilele astea, cu atatea demisii pe care le tot vedem la TV in ultimul timp vizavi de cazul Caracal, normal ar fi si ca acesti doi directori, carora instanta le-a demonstrat vinovatia, sa-si dea cat mai repede DEMISIA! Ca sa nu mai vorbim ca sunt pasibili si de a plati niste DESPAGUBIRI serioase acelui copil!
  Nu-si dau ei de bunavoie demisia, atunci sa fie DEMISI! Pentru ca e firesc ca acolo unde s-a gresit, sa se plateasca!

  Deci daca aceste demisii sau demiteri nu apar cat mai curand, dealtfel masuri cat se poate de normale in orice tara normala si civilizata, atunci inseamna ca ISJ-ul, Ministerul si PSD-ul lui Tepelus (unde el este consilier municipal), in loc sa actioneze just, prefera sa inchida ochii (dispretuindu-ne astfel si pe noi, cetatenii de rand reprezentati de acest elev) si sa astupe astfel mizeria sub pres!
  Deci numai dupa acesti directori vor fi DEMISI, putem spune ca acest caz e inchis!

 • He, he, de pierdut a avut directoru Banu in primul rand. În loc sa-si fi vazut linistit de batranetea lui, acum il vorbeste lumea pe la spate. De ce a sarit atât de hotărât in apararea ei ? A facut Hasdeul de ras, s-a facut si el!

 • Acesti directori trebuie sa fie DEMISI.

 • Si Tepelus s-a facut de ras. Oricum nu e prima data,sa nu uitam cate critici aspre a avut si anul trecut,cand s-a dus in Piata Victoriei sa-l sustina pe puscariasul Dragnea.
  Pateaza imaginea Hasdeului, pateaza si imaginea Primariei Buzau, unde e membru CLM, ii pateaza si buna reputatie a lui Toma insusi!

 • Doamna FLORINA STOIAN care conduci ISJ-ul, de ce nu iei nici o masura cu acesti directori abuzivi care au prejudiciat atat de grav imaginea unui copil??? Ai primit cumva ordine de la mai-marii partidului lui Tepelus (PSD) ca sa-l mentii in functie, indiferent de ce abuzuri si nedreptati savarseste???
  Cat crezi ca lumea o sa va mai tolereze??

 • DACA A PUTUT FI DEMISA TOCMAI ANDRONEASCA, MINISTRA INVATAMANTULUI, PENTRU UN SIMPLU COMENTARIU NEPOTRIVIT… ATUNCI DIRECTORII ASTIA DOI DE LA HASDEU, BANU SI CU TEPELUS, CARE IERARHIC SUNT SUB ANDRONESCU, SI CARE, SPRE DEOSEBIRE DE ANDRONESCU, AU COMIS CU ADEVARAT LUCRURI MULT MAI GRAVE, PRECUM ABUZAREA SI UMILIREA PUBLICA A ACELUI ELEV DOVEDIT A FI NEVINOVAT, DE CE NU POT FI DEMISI????

  ADICA EI SUNT MAI SMECHERI, SUNT MAI BINE ANCORATI IN SISTEM, AU PUTERE MAI MARE DECAT ANDRONESCU?? SA SE GASEASCA DOM’LE CINEVA SA-I DEMITA SI PE ASTIA DE LA HASDEU, CA NU POT FI TOLERATE MAGARIILE PE CARE LE-AU FACUT!

  ORGANELE ACREDITATE SA NU SE FACA CA NU VAD SI NU STIU DE ACEST CAZ SI SA-I DEMITA IMEDIAT!

 • Banu, zis si Johny Cash ?? nu o sa fie demis ?

 • Directore Banu , sa te vedem ce mutra mai faci mataluta acum pe strada si in Hasdeul ala pe care il considerai proprietate personala , ca te rade tot Buzaul acum !……………..
  Vai de strutocamila ta !……..

 • Vad ca tot mai multa lume cere DEMITEREA directorilor de la Hasdeu, care chiar e necesara avand in vedere ca au gresit grav si impardonabil cu acest elev.
  Problema e ca la Buzau, spre deosebire de Caracal, nu baga nimeni in seama cererile norodului. Cu un ISJ local nepasator, care efectiv doarme in fata acestui caz grav, nu se rezolva nimic!
  Daca se doreste DEMITEREA acelor directori, atunci sa se faca sesizari in acest sens cat mai insistente pe langa autoritatile centrale de la Bucuresti (Minister-Guvern) si alte organisme influente (ONG-uri, televiziuni), insotite si de o re-mediatizare mai ampla a cazului!
  Fenomenul Caracal ne-a demonstrat ca numai asa se normalizeaza lucrurile in Romania! Prin DEMITERI !

 • Era clar de la început că elevul va câștiga în justiție. Mesajul postat de el era pe un grup privat, iar ceea ce spunea acolo nu era deloc deplasat, ba chiar avea un caracter reținut față de doamna profesoară. Nu înțeleg așadar încrâncenarea domnilor directori și a consiliului profesoral în a susține sentimentele rănite ale doamnei profesoare. Conflictul putea fi domolit de la început, pentru că avem de a face aici cu așa numitul efect Streisand, adică o exacerbare a unui subiect de chiar cel vizat, în defavoarea însă a acestuia din urmă. Ceea ce lasă să se vadă acest caz este cred o atmosferă viciată în cadrul colegiului, o atitudine superioară a profesorilor față de elevi și implicit un dezgust al acestora față de unii profesori. Privit din afară, tot conflictul este pueril. El nu se explică decât prin atmosfera descrisă mai sus, printr-un pumn în gură pus preventiv oricui îndrăznește să aducă în atenția opiniei publice uscăturile plasate în diferite circumstanțe și cu diferite proptele la catedră.

 • Banu și Țepeluș trebuie să își dea demisia de onoare, dacă au așa ceva. Dacă nu, trebuie demiși imediat! Au făcut de râs un liceu de prestigiu.
  Ar trebui inițiată o petiție online pentru demiterea celor doi…

 • Vlad, sunt de acord cu tine, ca si majoritatea buzoienilor, dupa cum se vede in numeroasele comentarii de aici si de pe FB.
  Numai ca de la vorba la fapta, e distanta mare!
  La Caracal, dupa cum am vazut, s-a gasit un Cumpanasu om de actiune. Care a fost foarte vocal, foarte ferm, a avut un rol major in pedepsirea vinovatilor, in acele demiteri in lant pe care le-am vazut cu totii. Ca sa nu mai vorbim de presa, care a mediatizat masiv acel caz.
  La noi, la Buzau insa, inca se mai doarme (din nepasare, din indiferenta, din complicitate mai mult sau mai putin tacita, din teama de implicare), cu exceptia catorva jurnalisti care, din natura profesiei pe care o au si din bunul lor simt civic, se incumeta sa mai reactualizeze acest subiect.
  Cine sa initieze o asemenea petitie la BZ ??? Si celelalte demersuri legitime pentru demiterea celor doi directori ai PSD-ului??
  Sa fie sesizate cat mai multe ONG-uri, televiziuni si organisme publice de stat care se pot intersecta cu acest subiect pe care Presa trebuie sa insiste mai mult, si cu siguranta se vor gasi destui Cumpanasi care sa ceara public, printr-o PETITIE locala sau nationala, demiterea directorilor Banu si Tepelus!
  Asta daca pana atunci, chiar nu se incumeta nimeni de aici, de la Buzau, sa faca aceasta PETITIE.

 • Carevasazica , “conducerea Hasdeului a facut totusi apel”. Dupa atata timp, tocmai acum, in august. Doamneeeee, directorul asta Banu nu-i sanatos, sufera de orgoliu exarcerbat !!!!!
  Nu vrea el cu nici un pret sa accepte ca a gresit si ca a pierdut !……..
  Ca sa vedeti cata aroganta maxima din partea sa, cat de mult isi permite sa sfideze opinia publica !
  Stimate domn Banu, AI PIERDUT, OMULE !!! CE TI-E ASA IMPOSIBIL DE ACCEPTAT?
  Valabil si pentru adjunctul Tepelus!

 • Da cu profa cum ramane?cum e posibil sa predea linistita in cel mai bun liceu din oras cand ea a promovat examenul cu 5 si l-a tarat pe copilul ala intr.un scandal care sigur l.a.marcat….cat despre cantat,nici in cea mai ieftina bodega n.are loc..

 • Cu ‘dreptatea’ facuta elevului de ‘justitia’ din Romania,lasati-o …..’mai moale’. Cat o fi costat-o pe mamica ‘domnului Goe’ sa obtina ‘bunavointa…..justitiabililor’? Abia astept sa vad ce rezultate ‘remarcabile’ va obtine ‘geniul sahist’ transferat pe pile in CN ‘BPHasdeu’ ,in ultimul an de….’studii’ si la examenul de bacalaureat.Sa vedem atunci ‘geniul’ si ‘explozia de inteligenta’ a elevului. Daca va fi sa termine totusi studiile la CN ‘BPHasdeu’,va fi o performanta,desi cred ca va incerca inca un transfer la un liceu pentru ‘geniul si educatia’ lui.Sunt convins ca odata cu inceperea noului an scolar va incepe sa se planga si sa reclame ……’ persecutarea si persecutii’ din partea profesorilor.Nu ar fi mai bine sa i se dea si lui o functie onorifica de ‘director cu golaneala’ in cadrul acestui colegiu?Ca deh,doar este un…..’geniu’,care stie sa mute nebunii pe tabla de sah si ‘sa faca pe nebunu’ in scoala. P.S -Tereaca,te rog sa nu cenzurezi,fiindca si ‘oponentii’ au dreptul la un punct de vedere.Chiar daca este mai ‘caustic si pamfletar’.

 • ” Viespea pedagog ” (inclinand sa cred ca esti unul sau una din cei 65 de profesori care au votat orbeste ce le-a dictat mos Banu)……..
  Tie nu ti-e rusine sa spui ca mama lui Andrei ar fi fost capabila sa-i plateasca pe judecatori ?????………..
  Omule sau femeio, ce -oi fi….. Casca bine ochii in cap si uita-te sa vezi ce fel de femeie e mama lui Andrei , ca e o simpla casnica !….
  Numai la spagi va fuge mintea.. tie si la toata sleahta aia de 65 de slugoi frustrati in frunte cu Banu!

 • pentru ‘doamna ‘M. Cine a zis ca a dat bani la judecator (judecatoare) ? O muiere poate obtine ‘bunavointa’ unui judecator (judecatoare si prin alte si cu multe alte mijloace daca nu ai aflat pana acum.Spre exemplu: cu lacrimi,cu o traista de …..’diverse’ atentii, etc. Intelegi? Si nu mai lezezi grav demnitatea si profesionalismul celor 65 de profesori pe care iti permiti sa ii faci ‘slugoi frustrati’.Oameni aceia sunt PROFESORI,oameni cu pregatire si educatie,care trebuie sa educe (din pacate!0 si un derbedeu ca ……’geniul sahist’.
  PS – Tereaca,te rog sa nu cenzurezi,fiindca astfel de……„muieri” merita o replica pe masura!

 • Abuz in serviciu, direct demisia si ca nu sunt boieri pe plantatie sa distruga viata elevilor direct din pix!

 • Viespe pedagog…. Muiere e mata ! Te rog sa vbesti frumos cand i te adresezi unei doamne!.
  Ce ‘atentii ” sa le dea saraca femeie la judecatori, cand aia sunt oameni cu salarii de cel putin 100 de milioane pe luna??…… ‘”Atentii ” primesc unii de la Hasdeu pe care tu inca ii mai consideri ” profesori “….. Niste profesori addevarati tin la elevii lor, si chiar daca mai fac boacane, le trec cu vederea in cele din urma , nu se agata mortis de cel mai pueril pretext si insista la nesfarsit pentru a distruge un copil !……….. Astia nu mai mai pot fi considerati profesori, ci doar o gloata de ingamfati sadici !…. In fata lui Dumnezeu vor plati toti cei 65 care au ales raul baiatului!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.