„În octombrie semnăm contractul”. Fonduri europene pt. Buzău – 300 mil. €

„În luna octombrie semnăm contractul. Sunt 300 de milioane de euro. Investiții în jud. Buzău în rețele de apă-canal, foraje noi, stații de tratare și epurare, rezervoare etc. Compania de Apă Buzău e în primele patru din țară, alături de Satu Mare, Onești și Ghidigeni care va semna contractul cu fonduri europene”, a anunțat Simona Săvulescu, noul director al firmei de apă din Buzău.

Investițiile din jud. Buzău se vor face în 23 de orașe și comune:

*alimentare cu apă – 42 de localități din 19 UAT – uri

*canalizare menajeră – 58 de localități din 16 UAT uri

Ce urmează a se face concret

*350 km de rețele de apă (și stații de pompare aferente),

*57 de foraje noi;

*6 stații de tratare/clorinare a apei potabile

*24 de rezervoare de înmagazinare a apei potabile

*peste 620 km de rețele de canalizare (și stații de pompare aferente)

*3 stații de epurare noi și 4 stații de epurare reabilitate

*2 dispecerate regionale pentru apă potabilă și pentru canalizare/epurare.

La finalul proiectului, rețele de canalizare vor exista în 87% din localitățile din aria de acoperire (față de 66% în prezent), iar cele de apă vor ajunge la 96% (de la 91%).

Informația că firma de apă din Buzău se află în primele patru (alături de Satu Mare, Onești și Ghidigeni) care vor semna contractul și între primele unsprezece care au pregătit documentația (alături de Satu Mare, Suceava, Teleorman, Brăila, Ilfov – EuroApaVol, Sibiu-Făgăraş, Argeş, Iaşi, Oneşti şi Ghidigeni) a fost confirmată de Roxana Mânzatu, ministrul Fondurilor Europene.

În aceste zile la București se desfășoară Forumului Regional al Apei Dunăre – Europa de Est 2019 la care participă și reprezentanții Comp. de Apă Buzău.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

12 comentarii la „„În octombrie semnăm contractul”. Fonduri europene pt. Buzău – 300 mil. €

 • Ne-ar interesa când a fost demarat acest proiect de absorbție a fondurilor, pentru a ne lămuri dacă este meritul doamnei Savulescu sau nu! Este o practică a ieșirii în față la inaugurări şi arogări de merite Auraş!

 • Ilie Stan ! Raspund eu la aceasta intrebare . Daca Domnul Primar intrebat fiind de ce nu acceseaza fonduri europen la Primarie ,a raspuns ca nu putea face acest lucru deoarece este la Primarie doar de 3 ani , poti raspunde singur al cui este meritul . In alta ordine de idei pot sa-ti spun ca , Compania de Apa a avut in derulare programe cu fonduri europene pe perioada 2010-2015 in valoare de aprox. 100 mil de euro si acest program 2015 – 2020 valoare de aprox. 200 mil euro dar din motive politice nu a fost inceput pana acum . Ce observ eu ,ca odata cu semnarea contractului (slava Domnului) Domnul Tereaca umfla suma asta de o sa plesnesca ,sunt convins ca la urmatorul articol al lui suma o sa fie de vreo 400 mil de euro 🙂 O zi buna Domnule Tereaca 🙂

 • Raspuns pentrul dl. Ionel. Suma de 300 mil. € e trecuta in comunicatul Companiei de Apa. N-am trecut eu din burta nimic. În rest, în privința celor 3 ani aveți dreptate. Ca sa ai proiecte cu fonduri europene în derulare acum, ele trebuiau depuse cu 2-3-4-5 ani înainte.

 • Viitorul suna bine pt jud. nostru! Daca intr-adevar se vor concretiza aceste previziuni cu care se lauda acum Compania de Apa, atunci nu mai incape niciun dubiu ca expulzarea lui Tescaru din fruntea acestei companii a fost un act foarte benefic pentru buzoieni.
  Iar noul sef-femeie („SS”, cum o numesc pe la spate carcotasii locali) demonstreaza ca nu sta degeaba in acel fotoliu.

 • Deci Cristian, am înțeles bine dar judecăm strâmb! Doamna SS cum spui, se laudă cu un proiect european depus de odiosul Tescaru, pentru care banii au venit acum, fără ca dânsa să aibă vreun merit în accesarea fondurilor! Aşa că, să ne trăiască doamna Săvulescu!

 • Ce facem cu apa meteorica?!

 • Cristian ! daca citeai mai sus ce am scris nu mai spuneai ce ai spus , deci : programul a fost inceput din 2015 ,si ghici cine era manager general atunci ??? chiar Tescaru ,da da .Uite ce am scris mai sus : Daca Domnul Primar intrebat fiind de ce nu acceseaza fonduri europen la Primarie ,a raspuns ca nu putea face acest lucru deoarece este la Primarie doar de 3 ani , poti raspunde singur al cui este meritul . In alta ordine de idei pot sa-ti spun ca , Compania de Apa a avut in derulare programe cu fonduri europene pe perioada 2010-2015 in valoare de aprox. 100 mil de euro si acest program 2015 – 2020 valoare de aprox. 200 mil euro dar din motive politice nu a fost inceput pana acum

 • Domnule Tereaca deocamdata ai dreptate referitor la suma pentru ca asa scrie pe site ,DAAAAAARR mai vedem dupa semnarea contractului . O zi buna .

 • Pentru Ilie Stan si Ionel:

  Pai haideti sa-l aducem inapoi pe Tescaru (daca asta insinueaza d-nul Ilie), caci saracul, numai lucruri bune a facut… Sub obladuirea lui Boscodeala!

 • Vadu Pasii ul este inclus in acest proiect? Ai verificat ceva in legatura cu calitatea apei si canalizare de la Vadu Pasii domnule Tereaca? Primarul de aici isi face campanie pe spatele podului pentru care nu are niciun aport, se stie foarte bine ca este facut de consiliul judetean dar la oamenii batrani care nu stiu prind bine spusele actualului edil.

 • Pentru Apa otravita Vadu Pasii . Tot eu o sa-ti raspund ,Primarul de la Vadu Pasii nu a vrut sa faca parte din acest proiect cu tot efortul fostului director tehnic de la Comp. de Apa care este de prin zona , deci nu a aderat la ADI 2008 Buzau .

 • Pentru Cristian : Atragerea fondurilor de la Compania de Apa facuta de Tescaru din 2015 pana acum e doar meritul lui chiar daca la Palat era acest boscodeala (nu am gasit litere mai mici)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.