În schimb, în Crâng va apărea o Bancă. Toma: „E motiv de mândrie pentru Buzău”


Urbis Serv ar urma să se mute din Crâng.

Se știe că sediul firmei de asfaltări și de îngrijire a spațiilor verzi din Buzău își are sediul în mijlocul Crângului, în vecinătatea platoului de la obelisc.

Primarul Toma a anunțat ieri că birourile de la Urbis vor fi relocate, iar în loc se va înființa Banca Națională de Gene.

„Va fi o mândrie pentru Buzău să găzduiască așa ceva. Aici se vor depozita și conserva semințele tuturor plantelor din România. Va fi un obiectiv științific de importanță națională, dar și un viitor obiectiv turistic. Vă dați seama, când va fi gata, mii de copii și nu numai, din toată țara, vor veni la Buzău să vadă cum e conservat acest tezaur verde al României. Prin fondarea Băncii de Gene de la Buzău, ne apropiem un alt obiectiv important pentru oraș, înființarea la Buzău a unei secții a Facultății de Horticultură de la București”, a spus Toma.

În actualul spațiu din Crâng ar urma să rămână doar componenta de îngrijire a parcului Crâng de la Urbis.

„Terenul de 1,2 hectare dela Urbis l-am cedat gratuit Ministerului Agriculturii pentru a demara investiția de înființare aici a Băncii Naționale de Gene. Birourile și angajații de la Urbis se vor muta în fosta clădire a DSP de pe Bd. Bălcescu și în două foste puncte termice pe care le vom amenaja corespunzător”, a adăugat Toma.

Prin mutarea angajaților de la Urbis, Toma speră că în acest fel se va elibera de mașini și aleea înspre Crâng dinspre cartierul Micro XIV.

Aleea Mistreților, căci așa a fost botezată, va fi asfaltată, marcată și iluminată pentru a  servi drept pistă de biciclete și loc de promenadă pentru buzoieni.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și: Cine pleacă, cine vine ? CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „În schimb, în Crâng va apărea o Bancă. Toma: „E motiv de mândrie pentru Buzău”

  • Bravo, este imens ce se va întâmpla, doar așa nu pierdem material genetic valoros. Încă o dată felicitări pentru ideea genială.

  • In ultima perioada s-au facut lucruri frumoase la Buzau. Bravo!
    Tine-o tot asa.

  • Mi se pare o … mutare profitabilă pentru buzoieni ( ca să vorbim ca la șah !), sub toate aspectele semnalate în material !

  • Inca un lucru foarte bun pentru orasul Buzau. Felicitari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.