„În septembrie va fi gata!”

Șeful CJ Buzău s-a enervat azi în conferință de presă.

Întrebat când va fi gata drumul județean Mărăcineni – Podu Muncii, Emanoil Neagu a răspuns „luna septembrie”.

„În care an ?”, a întrebat mai în glumă, mai în serios, un jurnalist prezent în sală.

A fost momentul în care șeful CJ Buzău s-a enervat și a terminat conferința de presă.

Pentru mulți dintre jurnaliștii prezenți a fost prima dată când l-au văzut nervos pe Neagu, altfel un tip calm și cumpătat la vorbă.

Să sperăm, spre binele tuturor, că Neagu va rămâne sensibil la acest subiect până în septembrie, când firma din Slobozia chiar va termina lucrarea (la care termenul de finalizare a fost prelungit deja în două rânduri).

La Mărăcineni, asfaltul e îndepărtat și se sapă din nou până la un metru după ce terasamentul s-a scufundat în mai multe locuri. Cei de la Oil Company Holding susțin că de vină n-ar fi ei (pentru că n-au tasat corespunzător straturile de balast și piatră concasă), ci problema e la terenul umed aflat la un metru adâncime.
O problemă similară, teren mocirlos la un metru adâncime, au reclamat anul trecut și cei de la Strabag pe str. Transilvaniei. Acolo lucrările au fost sistate aproape 3 luni, până când proiectantul a venit cu soluția (rămâne să vedem cât de bună) de a împrăștia un strat consistent de ciment, care în amestec cu apă și balast să formeze un mortar capabil să suporte inclusiv traficul greu. Fotografia de mai sus e de pe str. Transilvaniei cu utilajul special care a fost adus la Buzău pentru a forma acel mortar. Atenție, DJ 203 K și str. Transilvaniei sunt șosele paralele, de o parte și de alta a râului Buzău.

Citește și:

loading...

5 comentarii la „„În septembrie va fi gata!”

  • Cred ca buzoienii sint mult mai enervati pentru activitatea sa ; bine ca nu a fost intrebat si de Biblioteca Jud

  • Buna intrebare. Cu Biblioteca judeteana ce mai se intampla. Ca teoretic deja trebuia sa fie la sfarsitul implementarii programului de finantare. In realitate nu pare ca s-a facut ceva, doar s-a mutat Biblioteca intr-o chirie scumpa in timp ce cladirea in care era pana acum sta degeaba.
    Cred ca biblioteca va ramane in spatiu inchiriat pe vecie desi se spunea ca biblioteca va sta provizoriu in chirie pe perioada lucrarilor (care la acea vreme spuneau ca trebuia sa se fi terminat deja) plus inca 5 ani ca ei in proiect l-au declarat centru cultural si nu mai au voie sa gazduiasca acolo nimic timp de 5 ani de la renovare si vor trebui sa mimeze acolo o activitate de centru cultural, cum au facut si la spitalul Bratianu pe Balcescu, care si ala nu poate fi folosit dupa renovare cel putin pana in 2027.

  • la anu si la multi ani

  • La pulivară…

  • Domnule Emanoil Neagu, judetul Buzău, pe care discretionar îl coordonați, nu se termină la Mânzălești, unde voi PSDisii, aveți primar PSD. Uitati-vă pe hartă: înainte de Mânzălești, există comuna Vintilă Vodă, unde drumul este jaf, urmează Mânzălești, primar PSD agreat de dumneavoastră, drum bun, apoi urmează comuna Lopătari, unde primarul nu este PSDist și populația, care a votat altfel, trebuie pedepsită! Zero fonduri, alocate de către dumneavoastră, la Lopătari!. De-aia v-am zis că sunteți discreționar. Drumul, facandu-se cu intermitențe, cu interese PSDiste, îmi aminteste de o poezie a lui Edgar Allan Poe, foarte profundă, cu care a câștigat, chiar Premiul Nobel. Și anume: ,, Două rațe pe butoi/ Numără din doi, în doi!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.