În sfârșit, Buzăul va deveni oraș cu WC în centru!

Sunt imagini de azi din centrul Buzăului.

Un excavator a început să sape pentru ceea ce va deveni toaleta subterană din centrul orașului Buzău.

Proiectul cu fonduri europene de modernizare a centrului Buzăului prevede (vezi proiecția de mai jos) realizarea unui centru de informare turistică prevăzut la subsol cu toaletă:

Demult, la intersecția străzilor Bistriței și Bucegi, ar mai fi funcționat o toaletă publică (vezi foto mai jos). Dar, aceasta nu mai e funcțională de zeci de ani.

Citește și:

loading...

12 comentarii la „În sfârșit, Buzăul va deveni oraș cu WC în centru!

 • Ar fi trebuit sa se faca WC cu parcare subterana.

 • O realizare uluitoare, deja am vazut imagini de pe aeroporturile din Abu Dhabi si Los Angeles in care pasagerii se inghesuiau sa prinda avionul spre aeroportul de la Boboc.

 • … Denisa ce părere are, o fi bine, n-o fi bine… 😉

 • Acu’, oare conasei Anne Mary, fina cunoscatoare intr-ale contractelor cu statul, si anume, roman, oare i-or fi prisosit inca niscai’ ceva milioane de valuta europeana contra careia sa-i propuna conasului Tomita daca primeste au ba, si anume sa faca o gaura zdravana in tot centrul, unde sa-ntocmeasca ditai parcarea, inclusiv ceva cai de legatura, subterane care sa suplineasca disparitia celor deja apuse ?!

  Ma-ntreba un prieten…

  #NUparcuri
  #strazi/parcari

 • Focar de mizerie, țevi sparte, șobolănime, mucegai…..
  Vă las și pe dvs să continuați!

 • Parcare subterană sub platoul Dacia nu se poate face din două motive, cel puțin.
  1) Orașul Buzău nu are 10 mil. € (cu aproximație) pentru așa ceva
  2) Platoul Dacia e plin de țevi/conducte/cabluri. Lucrările de mutare a lor ar însemna muncă, afectarea locuitorilor din jur și costuri pe care Buzăul nu și le poate permite.
  Parcare subterană pe trei niveluri ar urma să se facă la parcul Sf. Îngeri, pe fonduri europene, dacă cei din Primăria Buzău îi vor convinge pe cei de la U.E. că vor face parc deasupra.
  U.E. nu dă bani pentru asfalt și parcări, ci doar pe proiecte „verzi”.

 • Fara comentarii la altii va rog sa veniti la blocurile Hasdeu si sa vedeti ce a insemnat desfiintarea toaletelor publice in centru.O parte din cei care vin la institutiile de pe str.Bistritei isi fac nevoile langa blocurile Hasdeu sau pe acoperisul garajelor si pe fostul PT 21,seara.Primaria nu poate sa faca nimic bun in zona asta ultracentrala ? Am reparat de trei ori acoperisul garajului in ultimii ani.Degeaba.Seara e jale.Ziua e doar o parte …Aude dl.Toma ? Noroc ca mai sunt vacante la licee.

 • Nu are primăria 10 milioane de euro pentru ceva util? Apropo de parcare subterană la Sf. îngeri, parcă acolo sunt niste vestigii arheologice din ce am auzit.

 • Legat de cele 10 mil eur lipsa ptr o parcare subterana in centru..in toata lumea asta sunt firme care construiesc astfel de parcari si primesc facilitati fiscale de la municipiul respectiv… Si se rezolva problema fara bani dar… Aici nu merge cu spaga va deh..

 • narcis, daca ce s-a facut pana acum nu e util pentru tine, nu inseamna ca pentru altii nu este

 • Locul pe care l-ați pozat Dvs. la intersecția străzilor Bistriței cu Bucegi a adăpostit într-adevăr un wc public , care, din câte știu, a avut o istorie … amuzantă ! Pe undeva, prin anii 56-58 la agenția loto care a funcționat mulți ani pe str. Cuza Vodă a ieșit câștigător un bilet loto cu câștigul cel mai mare de-atunci. Fericitul norocos – din spusele bunicului meu – a fost un cunoscut meșteșugar și negustor din zonă – pe nume Ilie Urse . Ghinionul omului a fost că a câștigat la loto taman când împlinise frumușica vârstă de 77 de ani ! Atunci, nea Ilie Urse a decis ca o parte din suma câștigată să fie ” investită ” într-un wc public pe care l-am folosit multă lume preț de câțiva ani, până când Centrul s-a mai modernizat. Toaleta subterană era proiectată și construită după exigențele timpului, cu acces pe trepte ” îmbrăcat ” cu mici plăcuțe de faianță de culoare galbenă , aerisire naturală, apă curentă, cu 2 îngrijitori și o curățenie exemplară … Intrebat fiind de ce a donat statutului un wc public, bătrânul negustor a dat o replică celebră : ” Pentru ca să se … lumea în norocul meu !!! ” …

 • Vaaaiiii, ce povesti dragute ne spune Leo…..
  Chiar frumos, decat veninul comunist pe care il ai de obicei. Bravo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.