În sfârșit, Neagu i-a predat obiectivul lui Gagu

„Birocrația la superlativ!”

Expresia a fost folosită azi, ironic, atât de beneficiar, Emanoil Neagu de la CJ Buzău, cât și de executant, Ionel Gagu de Concas.

După aproape trei ani (!) de când cărțile au fost mutate din sediul tradițional al Bibliotecii Județene de pe Unirii Sud la Galleria Mall, astăzi șeful CJ Buzău a putut, în sfârșit, să-i predea obiectivul executantului lucrării.

În sfârșit, azi, au început lucrările de reabilitare a imobilului obiectiv istoric
Emanoil Neagu: „Îmi pare rău, dar asta e birocrația din România. Clădirea e monument istoric, proiectul e pe fonduri europene, au fost multe avize de obținut. Bine că se începe și acum, avem garanția de la domnul Gagu că la final imobilul va fi unul sigur și de o mare valoare arhitectonică”
Așa va arăta. Proiecție dinspre clădirea armatei de vizavi. Firma Concas e una din cele mai bune din România în reabilitarea imobilelor de patrimoniu
Inițial, imobilul a servit drept casă de locuit a ministrului și inginerului agronom Constantin Garoflid. Ulterior a fost Palat al Finanțelor și dediu la Avicola, Vinalcool, Legume – Fructe, Direcţia Agricolă, Consiliul Popular Orăşenesc Buzău și sediu al IPJ Buzău.

INFO CJ Buzău: „Prin proiect se vor realiza lucrări de consolidare și hidroizolație a clădirii, lucrări de restaurare şi remodelare a plasticii faţadelor, lucrări de restaurare la interior și exterior, lucrări de reabilitare a principalelor rețele de utilități, dotări interioare (instalaţii, echipamente şi dotări pentru asigurarea condiţiilor de climatizare, siguranţă la foc, antiefracţie), dotări pentru expunerea şi protecţia patrimoniului cultural mobil şi imobil.

Pe lângă aceste dotări s-au prevăzut și alte achiziții de echipamente/dotări pentru desfășurarea activităților de marketing și promovare turistică a obiectivului restaurat, pentru desfășurarea de activităţi conexe pentru punerea în valoare sau funcţionalitate a obiectivului de patrimoniu restaurat.

Citește și:

loading...

5 comentarii la „În sfârșit, Neagu i-a predat obiectivul lui Gagu

 • Era nevoie de cladirea goala de 3 ani, pentru a lua avizele? Ca nu pare ca se darama. Ori iar s-a petrecut o marlanie? 😀 Si eu as fi facut la fel.

  Răspunde
 • Cât a costat chiria si de ce nu s au găsit alternative care nu costau ATÂT DE MULT?
  O MIZERIE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ACEST ORAȘ. PE BANII FRAIERILOR CARE CONTRIBUIE LA GREU.
  CE OBIECTIVE MAI ARE NEAGU??? CAND E GATA DRUMUL LA BISOCA???
  CU DEOSEBIT RESPECT NELU VASILACHE

  Răspunde
 • Stati linistiti! Se platesc sume exorbitante pe chirii,case unde functioneaza gradinite,crese dar sunt spatii improprii !

  Răspunde
 • O sa o reabiliteze in 5 ani, astia nu sunt in stare sa termine cladirea de la Bazar. Buzaul este capusat.

  Răspunde
 • JOS PALARIA ! Sunt obligat la gestul de fair-play fiindcă mi-am exprimat de multe ori neîncrederea că această superbă clădire imaginată și concepută de marele arhitect Grigore Cerchez va fi consolidată și renovată la detaliu și mai ales că VA REVENI TOT Bibliotecii Județene … Se mai întâmplă și lucruri normale și frumoase pe meleaguri buzoiene și sper că firmele desemnate vor face activități de nota 10 !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.