În sfârșit! Se schimbă regulile! Anunțul lui Tătaru

În sfârșit, după 7-8 luni, interval în care asimptomaticii au fost aduși cu forța la spital, statul român ia (și el, asemenea celorlalte țări) decizia corectă.

„Asimptomaticii fără comorbidități vor fi lăsați acasă pentru a nu mai aglomera unitățile de primiri urgențe. Ei vor fi evaluaţi la domiciliu şi programaţi pentru investigaţii paraclinice ulterioare. Decizia oficială, în acest sens o vom lua luni sau în zilele imediat următoare”, a anunțat ieri, la Iași, ministrul Tătaru.

Așadar, asimptomaticii nu vor mai fi internați la spital (ci doar izolați la domiciliu și monitorizați de medicii de familie), iar la finalul perioadei de izolare ar urma (în teorie) să fie consultați de un medic – cel mai probabil medicul de familie.

Domn’ Tătaru, cine plătește factura pentru internarea degeaba, vreme de 7-8 luni, a asimptomaticilor ? În acest interval ați consumat inutil resursele spitalelor (statului) și le-ați furat dint timp/bani și oamenilor care ar fi putut lucra bine-merci (de) acasă

La spital ar urma să ajungă totuși asimptomaticii cu comorbidități.

Acasă, inclusiv o parte a simptomaticilor?

Conform declarației ministrului Tătaru, acasă ar urma să fie lăsați inclusiv cei ușor simptomatici și care nu au comorbidități. „Ei vor fi evaluaţi şi vor primi un tratament la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie”, a anunțat Tătaru.

„Avem pregătită o colaborare cu medicii de familie. Se vor întocmi contracte suplimentare cu Casa de Asigurări pentru monitorizare, vor primi câte 30 de puncte pentru fiecare caz pe care îl vor monitoriza, precum şi posibilitatea de prestări de servicii cu direcţia de sănătate publică în activitatea de anchete epidemiologice şi urmărire a pacienţilor”, a adăugat Tătaru.

Citește și:

loading...

5 comentarii la „În sfârșit! Se schimbă regulile! Anunțul lui Tătaru

 • Cum adica „decizia corecta”? Dupa 9 luni de pandemie nu ati inteles ca este o masura disperata din cauza numarului mare de cazuri? Un „asimptomatic” este o bomba cu ceas. Vorbim despre un virus atipic despre care se cunoaste putin deocamdata dar suficient astfel incat sa necesite masuri speciale. Incetati sa-l comparati cu un virus care da raceala, mai degraba ganditi-va la HIV sau virusul hepatitei C. Cei mai multi nu vor muri imediat dar toata viata poate fi un calvar.

  Cum pot monitoriza mediciii de familie un numar mare de persoane infectate? Decizia se refera la monitorizare fizica, la domiciliu. Este imposibil sa mearga la fiecare pacient. Unde se echipeaza? Unde se decontamineaza dupa fiecare vizita? Cu ce echipament?

  Multi pacienti nici nu respecta izolarea, numarul de cazuri va sari in aer, multi vor muri acasa sufocati sau vor ajunge prea tarziu la spital, cu plamanii fribrozati si plini de acid hialuronic ori cheaguri. 80% dezvolta miocardita.

  Răspunde
 • Cu tot respectul datorat functiei pe care o ocupa domnul doctor TATARU, il anunt ca, o persoana foarte apropiata mie, a contactat telefonic pe medicul sau de familie, pentru a i se confesa ca are cateva simptome care il pun pe ganduri. Ce credeti ca i-a raspuns doamna medic de familie ? „Nu am ce discuta cu dumneavoastra ! Adresati-va Directiei de Sanatate Publica !” Aceasta este asistenta medicala pe care o asigura statul, cetatenilor sai ?

  Răspunde
 • În aceste 8 luni ati ucis oameni cu buna știință, ptr bani, ptr asta ci e va plăti ?? ?

  Răspunde
 • Daca intra in vigoare si tampenia asta, o sa vedeti pe strazile orasului mini martieni imbracati in alb – adica medicii de familie de la domiciliul bolnavilor spre spital spre decontaminare.
  Unde se poate face decontaminarea? la mall / la benzinarie sau la domiciliul personal al medicului??????
  Chiar medicii de familie nu au copii, parinti, soti / sotii la care tin. Cine vrea spor la treaba , nu poti obliga pe cineva sa remedieze ceva daca multi nu respecta regulile sanitare.
  Vezi ca behaie prin oras ca o toba sparta, macar sa duca mana la gura, ce sa mai spui de batista servetel …..

  Răspunde
 • @Ioane , asta ai înțeles din cele 8 luni pe care le pomenești? Că cineva ar fi omorât pe altcineva pentru bani?
  Atât ai înțeles din presiunea la care e supus sistemul medical?Poate mai citești odată postarea de mai sus , aparținând user-ului Covid 21, care descrie foarte realist imaginea momentului în care am ajuns în evoluția pandemiei.Din păcate am ajuns acolo unde nu ne-am fi dorit să ajungem , adică în punctul în care sistemul medical , supus presiunii ,e nevoit să găsească o soluție paleativa , adică fără efect favorabil previzibil , atunci când apelează la medicii de familie. Credeți că ministrul Tătaru nu știe că infectatii vor fi lăsați în plata domnului și că mulți dintre medicii de familie nici măcar nu vor răspunde la telefon ?Iar cei care vor răspunde vor spune bolnavilor să sune la DSP , unde zidul de care se vor lovi va fi și mai mare . DSP-urile din toată țara sunt de mult subdimensionate și depășite de evoluția numărului de cazuri.
  În concluzie , Ioane , în aceste 8 luni de care pomenești , n-a ucis nimeni „oameni cu bună știință”, după cum te exprimi.Părerea mea e că altă cauza , neidentificată , a ucis mare parte din puținii neuroni pe care-i aveau cei care au ajuns să se exprime ca tine.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.