Înainte de a-i acuza pe alții, e bine să te uiți în curtea ta

În folclorul românesc există proverbul „înainte de a vedea paiul din ochiul altuia, caută bârna din ochiul tău”.

I se poate aplica și președintelui PNL Buzău, Gabriel Avrămescu, care într-o intervenție televizată a grăit că site-ul Primăriei Buzău nu conține toate detaliile despre achizițiile publice ale municipalității.

Mai cușer ar fi fost probabil ca înainte de a critica pe alții, domnul Avrămescu să fi verificat cum arată rubrica achiziții publice de pe site-urile celor 10 primării PNL din județul Buzău.

Reporterul buzoienii.ro a pierdut azi o oră ca s-o facă. Și a găsit niște… pagini albe. Vezi (doar) câteva exemple mai jos.

Pentru a avea o imagine corectă despre acest subiect, iată cum se prezintă rubrica de achiziții publice de pe site-ul criticat al Primăriei Buzău – CLICK AICI. Ultimul document, cel referitor la achizițiile din anul 2020, conține 37 de pagini.

La final, preluăm ca și la începutul articolului o vorbă (de bun simț) din popor. „Înainte de a arăta cu degetul spre alții, arată spre tine”.

Citește și:

loading...

15 comentarii la „Înainte de a-i acuza pe alții, e bine să te uiți în curtea ta

 • Si unde-s firmele castigatoare ? Domnul Gabi a zis clar ca sunt firme abonate la banul public.
  Asa ca scuteste-ne cu oioioiul si cu valeleul. Santajul asta pe care il practici nu merge cu oricine.

 • Don Primarele aveti grija cu achizitiile ca acum vine vara si la rectificare daca nu reduceti cheltuielil cu personalul cu 20% onor critu nu va mai da bani de achizitii. Vb. cu nea Ciolacu ca stie mai mult. Atentie ca iar raman “rutieristi” fara masini eco.

 • Firmele alea „abonate” la banul public sunt firmele din Buzău care se înscriu și câștigă licitațiile de pe SEAP. Sunt firmele din Buzău care au sute de angajați din Buzău și plătesc taxele aici. Doar n-o veni o firmă de la Maramureș care să facă podul de la Marghiloman sau una de la Iași care să pună polistiren pe Școala 11. Dar probabil că dvs. așa v-ar conveni ca toate firmele „abonate” din Buzău să dea faliment și să dea oamenii afară.

 • Firmele abonate la banii publici în Buzău sunt firmele de casa ale PSD de zeci de ani. Primarii și președinții de CJ au cultivat numai acele firme care cotizau la partid. Nu ar conveni nimănui că firmele să de-a faliment decât dacă merită acest lucru si cred că tuturor le-ar conveni că licitațiile să fie corecte iar cei ce au umblat cu dedesubturi să dispară . Măgăriile făcute de Bosco,Mocanu,Ghiveciu ,Bigiu etc le-au făcut cu firme și pentru firme ce ar merita falimentul că și patronii lor.

 • cel mai tare chestie in aceste achizitii >>>>>>> sursa de finantare : buget local , fonduri europene , etc , !!!!!!!!!!!!!!!!!
  Procedura de atribuire >>>>>>>>>>>>>>> atribuire directa ,procedura simplificata ,cumparare directa ???????????????????????????
  BAI FRATICAAAAAA ??????? NU DA NIMENI FONDURI EUROPENE FARA LICITATII !!!!!!!!!!!!!!!!! PUNCT

 • Ok. De acord cu primariile PNL. Dar dc Primaria Bz nu afiseaza toate informatiile ptr cetateni?
  Va rog sa raspundeti domnule Tereaca

 • Firma castigatoare nu de multe ori este identica cu aia care si executa. Pentru ca asa functioneaza parandaratul, cine trebuie castiga, de pe la Craiova, Timisoara, nu conteaza, si apoi subcontracteaza firme locale, pe principiul corect ca sunt cheltuieli reduse cu cazarea, hrana, transportul… Din diferenta dintre suma licitata si cea cheltuita, se cinstesc si oamenii locului.
  In schimb, cine doreste detalii despre licitatiile pe SEAP, citeste pe acel site, nu pe cel al primariei. Avramescu, finul lui nasul, ajuns director de institutie direct dintr-un birou obscur si o functie de executie infima, apoi prefect de Galati – mai mare rusinea pentru asa judet, sa accepte un trimis de partid, doar pentru a fi propulsat mai departe in pozitia politica actuala, nu stie multe, dar nici nu trebuie. De astfel de oameni au nevoie smecherii care-i sustin.
  Si, la urma, domnule reporter, legea nu este comparativa, ca daca ala nu face, nu fac si eu. Asta intr-un stat de drept in care sper ca doriti sa fiintati si dvs!

 • Rapuns pt. un om. Bineinteles că „legea nu este comparativă, că dacă ăla nu face, nu fac si eu”. Realitatea e că orice informatie din Primaria Buzău e acum disponibilă. Pe vremea lui Boscodeală, Primăria Buzău nu avea nici site, nu se dădeau informatii nici pe 544, dar atunci nu mai comenta nimeni (în special ăia care fac caragață acum).

 • Deci să te intereseze cum e cheltuit banul public e caragață!

 • Daca ar intra DNA pe fir cum s-a dat lucrarea de amanejare a strazii de la iesirea spre Ploiesti ( Lidl – pana la patinoar)…. sa vedeti copacei de 1 metru cumparati cu 8500 lei/ buc ( ei sunt 100 lei la pepiniere)….
  Mai publici dl Tereaca si asta ??

 • Domnu’ jurist, vedeți că sunteți în eroare. Puii de platan au costat 2.000 de lei bucata și nu aveau un metru ci 4-5 (aduși cu pat de pământ și rădăcini formate). Și, ghinionul dvs., s-au prins toți. Ia mergeti dvs pe Calea Eroilor la primăvară când or înfrunzi să vedeți ce frumos au crescut. Până la urmă Nicu Tănase, inginerul horticol de la Urbis a avut dreptate. „Luăm ceva mai scump, dar mai bun! Nu niște bețe care probabil nu se vor prinde”.

 • Ba comentam mai aprig ca acum, in scris, public, desi aveam si am pierdut destul, nu stiu pe ce afirmam cu titlu de certitudine niste simple supozitii. Iar pe Toma nu l-am ales ca sa fie mai bun decat Boscodeala, l-am ales sa fie mai bun decat Constantinescu. Nicu Constantinescu. Daca tot avem mentalitatea asta cu “decat” sau “da` la ala de ce nu…?!?”.

 • Heloo, am lucrat pe Calea Eroilor, vorbesc in cunostiinta de cauza, care 2000 lei ? Au fost si cu 8000 lei, nu vreti sa deschid gura…crede.ma….
  Cui ii trebuie arteziene ? In oras cu gropi ? Comisionul……

 • Jurist. Ai văzut pe naiba. Eu am vazut factura, de fapt am si publicat-o în ziar atunci. Așa că mai ușor cu minciunile.

 • @jurist
  Dacă deschizi gura, miroase a ,,rahat”, mănânci cu politicul. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.