Înainte de asfalt s-a turnat un strat de 15 cm de beton

Un strat de 15 centimetri de beton s-a turnat înainte de așternerea asfaltului.

S-a întâmplat într-un capăt al străzii care pornește de la intersecția dintre Șoseaua de Centură – Fabrica de Bere și Cimitirul Sf. Împărați Constantin și Elena, se continuă pe lângă zidul fabricii de bere și ajunge pe strada Depozitului din Simileasca. Are în total 850 de metri.

Începutul străzii Căpitan p.m. Laurențiu Purcherea, pe lângă zidul fabricii de bere

„Când am primit spre asfaltare această stradă nu ni s-a spus că pe ea există trafic greu. În timp ce lucram am constatat că pe aici trec tiruri de la fabrica de bere, dar și camioane încărcate cu materiale de construcții ale firmelor din zonă. De-asta am ales pe acest segment să turnăm acest strat gros de beton”, ne-au declarat inginerii de la firma care a primit comanda de asfaltare de la Primăria Buzău.

Capătul străzii dinspre curtea curtea Conferic înspre Depozitului

Strada Căpitan Laurențiu Purcherea face parte din cele 43 de străzi de pământ date spre asfaltare de Primăria Buzău firmei Hidro Salt B92.

Asfaltarea ei a început în toamna anului trecut. După trecerea iernii, constructorul a constatat că că pe mai multe porțiuni asfaltul s-a crăpat și afundat.

„Strada nu are canalizare. În timpul iernii apa s-a infiltrat, a înmuiat pământul de dedesubt, iar stratul suport s-a dus la fund odată cu asfaltul. De-asta am fost nevoiți ca pe partea fără trotuar să săpăm și să facem rigolă de preluarea a apelor pluviale”, au explicat inginerii.

Rigolă pe marginea drumului

Cine e Căpitan Post Mortem Laurențiu Purcherea

Strada a fost botezată așa în 2015, când era o uliță plină fie de praf, fie de noroi după fiecare ploaie.

Laurențiu Purcherea a fost unul dintre tinerii împușcați în dimineața de 23 decembrie 1989 în masacrul de la Otopeni.

40 de militari în termen de la Câmpina au fost chemați să apere de teroriști aeroportul de la Otopeni, dar au fost ciuruiți dintr-o gravă confuzie a autorităților militare de atunci.

Și opt civili au avut aceiași soarta cu a militarilor în timp ce se deplasau la locul de munca cu un autobuz . Trei camioane pline cu militari ai unității din Câmpina, în total 82 de soldați de la o unitate din Câmpina au fost trimiși să întăreasă paza aeroportului. La aeroport au fost atacați fără niciun avertisment pe trei direcții, măcelul durând aproximativ 10 minute. Cei care păzeau aeroportul au crezut că sunt teroriști.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...
   Send article as PDF   

2 comentarii la „Înainte de asfalt s-a turnat un strat de 15 cm de beton

  • Laurentiu Purcherea era aviator,facuse la Bobocu.

  • Mai sunt militari buzoieni card au murit nevinovați la revoluție.
    Tereacă ar trebui să faci un articol pe această temă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.