„Înainte avizam 2-3 cereri pe lună, acum semnez 2-3 pe zi!”

Ai noștri buzoieni (tineri, dar și muncitori calificați) pleacă – în masă – în vestul Europei.

Peste o mie în fiecare an! Majoritatea se vor stabili acolo, la Buzău vor veni în vizite tot mai rare și mai scurte.

În schimb, la Buzău, ajung tot mai mulți muncitori din Asia. Îndeosebi din Vietnam, dar și din Filipine, Nepal, Sri Lanka, India, Bangladesh, China etc.

Vezi mai jos, câteva fotografii din arhiva buzoienii.ro:

Muncitori din India la Colegiul Eminescu
Muncitori asiatici la noua grădiniță de pe Aleea Parcului

Ionel Tociu, director AJOFM Buzău: „În urmă cu doi ani avizam 2-3 cereri pe lună de muncitori străini. Acum semnez 2-3, uneori chiar și 4, în fiecare zi. Trebuie să ne obișnuim cu noua realitate. Importăm masiv forță de muncă extracomunitară. Dar și exportăm forță de muncă tânără. Mulți dintre absolvenții noștri pleacă la sfârșitul liceului pentru a-și întregi familia stabilită în străinătate”.

Prezența crescută a muncitorilor asiatici la Buzău începe să fie vizibilă și pe stradă, în magazine etc. Unii dintre ei învață limba română și iau în calcul să se stabilească aici.

Citește și:

loading...

Un comentariu la „„Înainte avizam 2-3 cereri pe lună, acum semnez 2-3 pe zi!”

  • Cand in cretinatatea noastra ,refuzam China ca partener de afaceri (desi toata lumea o face!),pe motiv (unul dintre ele ) ca astia vin si executa proiectele de infrastructura cu chinezii lor si nu folosind forta de munca autohtona (???care forta????) ,asa se intampla si se va intampla!Ce rau era daca venea chinezul cu forta lui de munca ,facea treaba si repede si bine,isi lua conationalii acasa dupa incheierea lucrarilor si toata lumea era multumita!Mai putin cretinii care ne conduc si care fura!Acum o sa mai schimbam si culoarea si diversificam si natura demografica a populatiei!Uneori ma ingrozesc cat putem fi de prosti!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.