Încă o comună importantă în care Trans-Bus se pregătește să-și trimită autobuzele

Veste bună pentru locuitorii comunei Gălbinași.

După linia 11 către Vadu-Pașii, Trans-Bus pregătește înființarea unui nou traseu înspre Gălbinași.

„Noi am aprobat în Consiliul Local Gălbinași accederea în Asociația de Dezvoltare unde operează Trans-Bus. S-a votat primirea noastră și de către Buzău, Mărăcineni, Săpoca și Vadu Pașii, care deja erau. Traseul bănuiesc că va fi de la gară, prin Zona Industrială, cu opriri în cele trei sate din comună, Tăbărăști, Gălbinași și Bentu. Nu s-a stabilit încă nici prețul, nici frecvența. Bănuiesc că frecvența va fi de o oră, iar prețul va fi mai mic de 4,5 lei, cât are actualul transportator județean. Sunt convins că și acesta, am auzit ce s-a întâmplat la Vadu Pașii, va coborî prețul când Trans Bus va începe să circule pe la noi. Deocamdată mai sunt formalități de îndeplinit, să iasă de la Tribunal noul statut al ADI, hotărâre a CJ Buzău, și altele. Apreciez ca un termen realist 1 iunie, deși s-ar putea să fie chiar mai devreme”, ne-a declarat azi Dumitru Dragomir, primarul din Gălbinași.

Citește și articolul: Și-au făcut satul de râs! Doi „lipihoți” fost prinși de polițiști tocmai când dădeau cu șmangla

Acesta i-a povestit reporterului și o întâmplare din 2016:

„Transportatorul privat și-a bătut joc de mine. Înainte de alegeri a făcut biletul de la 4 lei la 2 lei. Imediat după alegeri a scumpit din nou, ba chiar a făcut 4,5 lei biletul. Vă dați seama că toată lumea a zis că la mijloc a fost o șmecherie de-a mea ca să mă voteze oamenii la alegeri. Eu le-am spus că n-am nicio treabă, că nu sunt implicat. Unii m-au crezut, alții nu. Dar ce a făcut dl. Popa a fost rușinos. Sunt convins că și acum, după ce Trans-Bus va ajunge la noi, va ieftini din nou la 2 lei. Sunt curios și eu să văd ce reacție vor avea oamenii atunci”.

După ce vor avea și curse regulate către Buzău, cei de la Gălbinași vor trăi ca la oraș în condițiile în care localnicii beneficiază deja de apă curent și gaze naturale, iar în acest an vor începe și lucrările pentru rețeaua de canalizare.

Citește și articolul: Bombă! În ce belea bagă Boșcodeală Primăria Buzău după sentința de aseară! Ce se întâmplă cu terenurile de sub Aurora Mall și Cartierul Orizont ?

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

12 comentarii la „Încă o comună importantă în care Trans-Bus se pregătește să-și trimită autobuzele

 • La costesti nu trimite autobuze ?vrem si la costesti

 • Lasand gluma la o parte, canalizare, apa curent care nu ingheata pe coloana la -5 grade si drumuri asfaltate, cu troturar si rigole exista DOAR in Galbinasi si Tabarasti. Bentu e lasat de pripas (al treilea sat). La 10 km. de oras, ditamai comuna, si inca merg cu galosi pe ulita iar cele cateva stradute (vreo 3 cred), de cateva sute de metri, pe care s-a pus un pospai de asfalt, doar cu o banda de circulatie, fara trotuar si rigole, deservesc fix cateva gospodarii. Dar avem camere de luat vederi pe stalpi :D.

  Cam in halul asta arata o parte din Bentu (10 km. de municipiu), comuna Galbinasi (6 km. de municipiu), unde oamenii locuiesc aproape ca la oras: https://imgur.com/a/ODxXy

 • Dar la Tintesti???ce stiti cand au de gand sa bage autobuzele???!!

 • La modul cel mai sincer ,apreciez inițiativa oamenilor din Primărie care s-au gândit să vină și în sprijinul locuitorilor din satele apropiate Buzăului ,facilitându-se transportul acestora în condiții mai bune și nu cum o făceau până acum cu „ia-mă nene ”Sunt sigur că și aceștia apreciază lucrul acesta care a costat ceva întreprinzătorul .

 • Costesti- Gheraseni , mafia Cucu , stie toata lumea, oamenii PSD mai bine zis sponsori PSd si la campaniile lui Boscodeala si la dl Toma. Nu cred ca au curaj pe ruta asta….

 • Același lucru se întâmplă și în comuna Stalpu
  5.5ron biletu la doar 10km de buzau
  Jaf la drumul mare și nimeni nu face nimic…
  Nu mai zic de canalizare și curentul electric de pica de 5 ori pe zi

 • Pingback:

 • Stația la Dorobanți Triton traseul1 când se înființează,trebuie să plătesc dublu (mai mult decât cei care merg în afara orașului) şi timp pierdut pe orice vreme ca să ajung la destinație,merg în cârje şi am nevoie de această stație ?!

 • De prelungirea traseului nr 2 pana la Aldeni nu se mai stie nimic?Primarul zicea ca sa discutat si au primit aprobarile necesare si asteapta sosirea autobuzelor cu burduf…autobuzele au ajuns deja la Buzau dar nu si la Aldeni…Mai avem vreo speranta???Un bilet costa 7 lei ptr 20 km…

 • Când se pune in circulație autobozul pentru galbinasi.am înțeles nr 12.

 • in spataru exista vre-o sansa de autobuz de la transbuz local?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.