Încă o piedică pusă reprezentantului Primăriei Buzău în AGA la Comp. de Apă: „A avut mandat, dar nu și pentru modificarea ordinii de zi”. Presa poftită afară

Astăzi de la ora 17.00 a fost programată, după mai multe amânări cauzate de invocarea lipsei unor documente, o nouă ședință a AGA de la Compania de Apă. Ca de obicei, dată fiind situația conflictuală dintre conducerea Comp. de Apă și cea a Primăriei Buzău, la ședință s-au prezentat și ziariștii locali. Mai ales că primiseră ghes de la primarul Toma: „Duceți-vă ședința va fi cu presa. Vom cere explicit acest lucru”.

Zis și făcut, presa a intrat în sala de ședințe, însă Dumitru Cristea, președintele CA al Comp. de Apă, ridicându-se în picioare, i-a poftit pe jurnaliști afară.

„Ba nu, să rămână. Solicit ca presa să rămână în sală” a replicat reprezentanta Primăriei Buzău, o doamnă bine, Georgeta Cristea (foto mai jos, plan apropiat). „Ba să iasă, e decizia mea, eu sunt organizatorul acestei ședințe”, a dictat Cristea, susținut și de directorul Tescaru: „unde s-a mai văzut ședință AGA cu presa de față ?”.

Până la urmă ziariștii au ieșit, deși Georgeta Cristea insista să rămână: „E incorect ce faceți. Vă rog să consemnați în procesul verbal”.

Apoi ziariștii au fost serviți în antreu cu cafea și au ieșit afară la soare. După o oră de așteptare și plictiseală, ușa s-a deschis în sfârșit.

„N-am ce să vă zic. Ședința nici nu s-a ținut”, aruncă grăbit primul individ care a părăsit sala. Mai ies doi-trei inși necunoscuți, în timp ce ziariștii se strâng în fața ușii pentru interviuri. Apoi ușa se închide din nou și urmează alte cinci minute de așteptare și mirare.

„Cum adică nu s-a ținut, dar ce au făcut înăuntru o oră” întreabă, retoric și indignat, o colegă. Apoi vin explicațiile oficiale.

„Da, ședința nu s-a ținut întrucât reprezentantul Primăriei Buzău nu a avut mandat pentru suplimentarea ordinii de zi. În plus, trebuia ca și ceilalți acționari să ia act de intenția Primăriei Buzău. Or, numai noi, CJ Buzău am făcut acest lucru” spune Mirela Oprea, reprezentanta CJ Buzău (foto stânga, la intrarea în sală).

Apoi, a dat explicații Dumitru Cristea.

„Ședința s-a amânat întrucât nu a fost cvorum. Dacă reprezentanta Primăriei Buzău n-a putut participa pentru că n-a avut mandat, nici ședința nu s-a mai putut ține. Lipsea tocmai acționarul majoritar cu 75%. Ședința a fost amânată pentru mâine dimineață la ora 09.00” a explicat Dumitru Cristea, președintele Consiliului de Administrație. „Ce se va întâmpla mâine ?” au mai întrebat jurnaliștii ? „Nu știu” a informat Cristea. „Totuși, ce ați făcut o oră în această sală ?”. „E, n-am stat degeaba, am discutat și analizat documentele”.

Cam acestea au fost evenimentele, la finalul cărora, subsemnatul a concluzionat „iată cum am pierdut inutil două ore și jumătate”. Două ore drumul până la stația de epurare și așteptarea, o jumătate de oră  scrierea și postarea acestor rânduri.

Timpul l-au pierdut și cei 23 de consilieri locali care săptămâna trecută au venit în ședință extraordinară pentru a vota mandatul doamnei Georgeta Cristea în AGA, mandat care, iată, n-a fost considerat suficient:

 

 

 

 

Auraș Tereacă

loading...

2 comentarii la „Încă o piedică pusă reprezentantului Primăriei Buzău în AGA la Comp. de Apă: „A avut mandat, dar nu și pentru modificarea ordinii de zi”. Presa poftită afară

  • Mai nea Tereaca ii crezi prosti pe toti .
    Vad ca ala ce ne arati e punctul 2 ,nu ai putea mneata sa arati totul ca sa te credem ?

  • Celelalte puncte nu vizau Compania de Apă. Dar dacă vreți să vedeți toate punctele de pe ordinea de zi a ședinței CLM Buzău puteți intra pe site-ul primăriei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.