Încă o stradă din Buzău asfaltată în premieră. Zonă cu conotații istorice – deschisă afacerilor

Astăzi, sâmbătă, s-a turnat primul strat de asfalt pe Hipodrom, una din ultimele de pe lista străzilor de pământ din Buzău.

Strada ce pornește dintre fabrica de zahăr și Apcarom duce spre fosta colonie Petrom de la Buzău, unde își desfășoară activitatea mai multe societăți comerciale din Buzău, îndeosebi firme de construcții și service-uri auto – vezi imaginea de mai jos.

Imagine din satelit: Aici a funcționat în prima parte a secolului trecut hipodromul din Buzău, unde se antrenau caii pur sânge ai boierului Al. Marghiloman. În mijlocul fostului hipodrom se cultivă lucernă

Numele străzii e dat de faptul că aici a ființat hipodromul din Buzău, înființat de Alexandru Marghiloman, numit și „părintele hipismului românesc”.

Foto de colecție, 1902, Buzău: plimbare a cailor de la grajdul Marghiloman de la Buzău

După asfaltarea de azi, așa cum se poate observa și din imaginea din satelit de mai sus o zonă întinsă se deschide înființării de afaceri mai mari sau mai mici.

Asfaltarea este realizată de firma Hidro salt B92, contractată anul trecut de Primăria Buzău pentru rezolvarea ultimelor străzi de pământ din Buzău.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.