Încă o uliță din Buzău a fost ridicată azi la rangul de stradă. Iată unde s-a turnat asfalt în premieră

Aleea Plopilor, în urmă cu câteva luni

Emoție și bucurie pentru cele câteva sute de suflete care au trăit până astăzi pe o uliță plină de praf vara și de noroi atunci când se întâmpla să plouă.

E vorba de Aleea Plopilor din cartierul buzoian Simileasca. În ciuda denumirii romantice, plopii au dispărut de mult, în caz  că au fost vreodată, lăsând loc mizeriei, sărăciei și câinilor vagabonzi, după cum se poate observa din fotografia alăturată, realizată cu câteva luni în urmă. 

De astăzi, localnicii se pot bucura la rându-le de avantajele aduse de asfalt. Nu vor mai trebui să iasă de pe stradă în cizme, rufele vor putea fi întinse la uscat fără riscul de a fi acoperite de praful ridicat de mașini.

Strada are opt sute de metri lungime și șase metri lățime. Astăzi, s-a turnat primul strat, urmând ca în zilele următoare muncitorii de la Urbis Serv să aștearnă și stratul de uzură. 

Localizare – Aleea Plopilor

Finalizarea trotuarelor va rămâne mai apoi în sarcina unei alte firme a Primăriei Buzău, Prestcom. 

Aleea Plopilor este a patra stradă pe care municipalitatea a turnat în premieră asfalt în primele șase luni, alături de Primăverii și Rahovei (din prelungirea cartierului Dorobanți) și a străzii care duce la Distrigaz și Trans Bus. 

Primăria Buzău urmărește ca în a doua jumătate a anului să asfalteze toate cele 53 de străzi acoperite cu balast din municipiu. Aceastea au fost împărțite pe mai multe loturi ce vor fi scoase în curând la licitație pentru firmele private de asfaltări. 

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

 

 

loading...

8 comentarii la „Încă o uliță din Buzău a fost ridicată azi la rangul de stradă. Iată unde s-a turnat asfalt în premieră

 • Se pare că domnul Toma, se ține de cuvânt ! Așteptăm să vedem și cartierul Poșta asfaltat.

 • Felicitări! Avem parcări în fața blocurilor D14, D 12, D 13 Broşteni cu bălti, cu bazarcă adusă de licatari, cu gardul viu netăiat de 8 ani ( a fos tăiat de un locatar de la bl. D13, ap. 1) şi această Primărie care se laudă rămâne cu promisiuni. Cart Brosteni figurează asfaltat şi-s numai gropi sapate de o lună si neastupate.

 • Poate domnul primar trece si pe ulița Izlazului tot din simileasca sa o ridice la rangul de strada cum era acum 25 de ani.

 • Sa mai facă ceva si prin Cartierul Broșteni ca e teroare!!!
  Numai gropi!!

 • Poate vine domnul primar si pe strada Cercului din Simileasca ca ne-am saturat si noi de praf cand este soare si de noroi cand ploua!!!!Si noi suntem cetateni ai Buzaului si suntem si noi platitori de taxe ca ceilalti!!!

 • Toate strazile din Buzau ar trebui asfaltate,ca acum toate arata ca o ulita

 • Să mai zică cineva că Primarul doarme . Aud încă un lucru bun datorat dlui .Și or să mai fie ,Așa răbdător și calculat cum ne-a dovedit că este o să facă treabă bună și în continuare .Rugămintea mea este să-l ajutați ,de la Consiliul Municipal ,până la femeia de serviciu ,pentru că are o strategie bună ,poate să conducă ,cunoaște orașul cu bune și cu rele și are cele mai bune intenții .Aveți încredere în domnia sa și fiți alături de el .

 • Ce nu știu, ori se prefac a nu ști stimații noștri concetățeni:
  1. Străzile acelea au fost lăsate în paragină chiar de domniile lor care l-au votat cu ambele mâini timp de 20 de ani pe Boșcodeală. Atunci nu vedeau gropile, praful și noroiul?
  2. Există un dosar înaintat către justiție de Curtea de Conturi, numit Dosarul Urbis, prin care erau acuzați Boșcodeală-primar, Ciolacu-director Urbis și Dobrică-asfaltator, că au mâncat niște multe milioane de euro din banii buzoienilor ca să asfalteze străzi. Au păpat banii, străzile nu au văzut nici o lopată de asfalt, fiind în aceeași stare ca acum. Întrebare: Unde estre dosarul Urbis acum? Toma asfaltează cu bănuții strânși în ultimul an. Unde sunt banii din cei 20 de ani cât a fost primar Boșcodeală?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.