Începe cea mai mare investiție după ’89 în Buzău

E cea mai mare investiție din orașul Buzău după 1989.

100 de milioane de euro vor fi investite de Uniunea Europeană în orașul Buzău.

Banii vor fi folosiți pentru reabilitarea energetică și structurală a 30 de blocuri din orașul Buzău! Pe listă sunt și blocurile cu bulină roșie, inclusiv cele două blocuri turn cu probleme din Micro V și Micro XIV.

Peste 8 milioane de euro se vor băga doar în blocul 17 din cartierul Micro V
Peste 7 milioane de euro va cheltui Uniunea Europeană la Buzău pentru refacerea aproape totală a blocului 41 din Micro XIV

Atragerea celor 100 de milioane de euro e o mare performanță a administrației Toma, orașul Buzău reușind să fie al doilea oraș din țară ca sumă atrasă după capitala București în domeniul reabilitării blocurilor cu fonduri europene.


C-tin Toma, primar Buzău: „E gata licitația! Pe 26 martie la Primăria Buzău vom semna contractul cu asocierea de firme care a câștigat licitația. Am fost foarte inspirat că am pus condiție ca asocierea de firme să aibă în cont lichidități pentru 30% din valoarea contractului. S-a înscris astfel o singură firmă, am scăpat de contestații”

C-tin Toma: „Pentru cele 30 de blocuri nu se face doar reabilitare energetică. Ele vor fi și consolidate structural. Vorbim aici de stâlpi, centuri etc. Sunt aproape 100 de milioane de euro cu TVA, bani pe care locatarii și nici orașul nu i-ar fi avut niciodată, dacă nu obțineam finanțare pe fonduri europene”.

Aceasta e asocierea de firme care a câștigat contractul uriaș de 100 mil. €:


În pdf-ul de mai jos sunt trecute cele 30 de blocuri care vor fi reabilitate:

lista-30-blocuri-reabilitare

Notă: România se modernizează cu miliarde de euro de la Uniunea Europeană. Rusia lui Călin Georgescu nu ne-a dat niciodată nimic. Doar ne-a luat cu forța Basarabia și Bucovina de Nord (Cernăuți), teritorii românești în care trăiau milioane de români. Plus tezaurul în aur.


Citește și:

32 de comentarii la „Începe cea mai mare investiție după ’89 în Buzău

  • Era si cazul sa se schimbe aspectul orasului. La cat mai multe blocuri reabilitate! Pe langa restul anunturilor asta e o veste buna, ramane doar sa nu se apuce de lucrari peste nu stiu cati ani si sa le finalizeze cand isi aduc aminte.

    Răspunde
  • Nu va suparati, este aberant !
    Cu 8 mil Eur faci un bloc nou !!!!!!!!!!!!!!

    Răspunde
      • Nenea reporteru, bre n-auzi?!? Ai fost vreodată în vreunul din aceste blocuri spooky din micro 14? pe exterior vopsit gardul si inauntru’ leopardul. Aia e… A mazi zis cineva poate cu 8 milioane de euro se fac 2 nu unul. Prosteală pe față. Lumea fuge de Buzău. Nu străzi bune, nu locuri de muncă, in oraș mai vin cei de la țară, restul pleacă si nu se mai uită inapoi.

        Răspunde
      • …îți imaginezi cit rămîne efectiv pt. blocul ăla după ce-și trage fiecare ,,parandaratul,, …spre sfârșit mai cer și suplimentari….

        Răspunde
    • Corect.Si ar mai fi ceva, dupa ce criterii sau ales aceste blocuri?
      Poate ne spune Tereaca.

      Răspunde
    • Nu lucrez in domeniu sa ma pot pronunta daca e un pret exagerat sau nu pentru reabilitare. Insa parerea mea e ca Buzaul chiar are nevoie de „retusarea” blocurilor, se pot numara pe degete cele care arata modern(le excludem pe cele construite recent). In rest, toate arata invechit, nu pare ca anul 2025 a ajuns in orasul asta din pacate. Un alt lucru important ar fi sa se adopte o hotarare(ca in restul oraselor civilizate) prin care toate blocurile sa aiba un aspect uniform, iar culoarea sa varieze(optional) in functie de cartier. Foarte multe blocuri din oras arata precum dantura unei persoane stirbe…
      Doar ca, din ce am citit in comentariie de mai jos, as putea face pariu ca maxim jumatate din blocurile trecute pe lista din articol vor intra in programul de reabilitare-si asta daca e sa fiu optimist. Tinand cont ca TOTI locatarii trebuie sa acorde semnatura, s-ar putea ca nici macar jumatate sa nu beneficieze de acest program de reabilitare…

      Răspunde
      • Pentru blocurile din acest program toți proprietarii au semnat deja.
        Blocul nu era trecut pe listă daca nu erau obținute toate semnăturile pe contract.

        Răspunde
      • La ce țepe trage erbasu , mă și mir , la canalizare în loc să bage pat de nisip ei bagă balastru din gârlă , în dogari de 4 ori au săpat pe strada sa schimbe țevile ca au crăpat .

        Răspunde
  • Să refacă și casele celor care nu au grijă de ele, afacerile intrate in insolvență, mașinile celor care le au varză….
    Când nu ai bani nu arunci aiurea!

    Răspunde
  • Blocul ăla trebuie demolat și făcut altul. Cu 8 milioane se poate face altul. Ceaușistul cu 8 milioane de dolari a făcut tot micro 5 ul. Chiar dacă costă mai mult îl face primăria de 20-30 etaje și restul le vinde. Se vor găsi tot felul de dilii să plătească Pt privește de la 100 metri. Pun prinsoare.

    Răspunde
  • Mai era un grup de 10 blocuri care se vroiau a fi reabilitate. Acelea nu sunt luate in considerare?

    Răspunde
  • 8 milioane un bloc?Nu era mai indicat sa îl reconstruiască?

    Răspunde
  • Oare cu 8 milioane de euro se poate ridica alt bloc?

    Răspunde
  • Eu am o intrebare.
    Din cate stiu, reabilitarile de structuri de rezistenta la blocuri se fac cu evacuarea locatarilor. In blocurile alea sunt, probabil, mii de locatari, cu zeci / sute de tone de mobilier si dotari casnice. Ce se va intampla cu astia / astea? Unde ii / le vor duce pe durata de ani de zile a lucrarilor?

    Răspunde
    • Da, locatarii vor fi mutati, s-a vorbit asta.
      Primăria Buzău a cumpărat mai multe apartamente în fostul sediu al Companiei de Apă.

      Răspunde
  • Valoarea totală este de 88 mil Euro fără tva, și cuprinde cele 30 de blocuri mentionate (renovare integrata), și alte 10 (renovare moderata). TVA-ul îl punem noi. Ca o bârfă, Galați a luat 56 mil euro fără tva, și fac 51 de obiective (teatru, școli, blocuri, instituții).
    dacă vrei să fii ziarist, scrii așa:
    România a primit 13,5 mld euro nerambursabili și 15 mld euro imprumuturi prin PNRR, în vreme ce Franța a primit 40 mld euro nerambursabili, Germania 30 mld euro nerambursabili, Bulgaria 5.6 mld euro nerambursabili, Cehia 8.8 mld euro nerambusabili si 800 mil euro imprumuturi.
    Un presedinte si un guvern normale la cap si care lucreaza pentru popor si nu pentru UE si bancile altora, ar fi NEGOCIAT cum trebuie aceste fonduri, ca o concluzie.
    Ai idee de ce este primarul mandru ca nu a fost competitivitate la licitatie si nu a incercat sa obtina un pret mai bun pentru noi?

    Răspunde
    • 1) Valoarea estimată cu TVA este de 96 milioane de euro și doar a acestui proiect. Cel cu 10 blocuri (doar renovare energetică, nu și structurală) este alt proiect.
      2) România nu este contributor net precum sunt Franța și Germania.
      3) Reiau. Rusia nu ne-a dat niciodată nimic, doar ne-a luat.
      4) Salariul mediu din România e de trei ori mai mare decat în Rusia.

      Răspunde
      • Pe site-ul ministerului suma din PNRR primita de UAT Buzau pentru reabilitarea celor 30+10 blocuri este de: 78,76 milioane euro + 9,6 mil euro fara tva. Dezinformezi grav.

        Răspunde
      • ….”… în rusia se așteaptă ca salariul mediu pe economie să crească la 1.113 dolari pe lună în 2025, în condițiile în care totul este mult mai ieftin decât în țările ue….”
        …te-ai mutat cumva în rusia, ziariciule?….

        Răspunde
  • Vezi ca tezaurul e la Londra! Și acolo o să rămână ! Vezi ca altă parte e în Olanda! Și acolo o să rămână ! Cu 7-8 milioane de euro construiești un bloc nou! Ăștia sunt bani de furat, nu de renovat și peticit! Or să fie ca MIG 21 modernizat! Încă o șmecherie marca Ursula și haita de Sorosisti criminali !

    Răspunde
  • Îmi place că numai pe bd. Unirii, pe bd. 1 Decembrie 1918 și prin Micro V se renovează blocuri. Că au probabil o vechime considerabilă. Alea din cartierul N. Bălcescu, printre primele din municipiu, le mai lăsăm, poate se prăbușesc singure și după aceea să vezi ce zonă rezidențială obținem…

    Răspunde
    • Prima conditie ca un bloc să intre in program e ca toti locatarii să semneze contractul. Dacă unul singur nu vrea, adio.

      Răspunde
  • Aham .
    Dacă fac cerere îmi reabilitează termic și structural casa bătrânească a părinților mei din orașul Buzău ?

    Să înțeleg ca în ordinea asta de idei toate blocurile din oraș vor intra în program cândva , nu?

    Răspunde
  • merita sa ma mut din Bacau in Buzau? cum e orasul Buzau fata de Bacau?

    Răspunde
  • @MT (Pixel):
    Muiere cu duble personalitati: taie-l pe CG din titlu, poate nu ai citit stirile dar e PAAAAA, in cca 1 luna nu mai auzi nimic de el :))))))))
    Dar daca tu stai pe activenews.ro…..batman….batman…

    Bangelulazule: ce este aia sa fii „sorosist” ? Concret !

    Răspunde
  • 1. Pe SEAP, valoarea e de aprox 400 mil lei fara tva (80 mil euro), tva-ul fiind suportat de noi.
    2. Nici Hu, Bg sau Cehia nu contribuie cat noi si au luat dealuri mai bune. 15 mld de euro ii dam inapoi la bancile lor, cu dobanda, doar 13 mld sunt moca si aia majoritari pentru proiecte cu parcuri, trotinete (>55%).
    3. Daca repetam greselile istoriei, cand ne-am dat si am insistat sa fim de partea gresita, posibil, si din nefericire, sa ne mai ia. Se numesc reparatii de razboi. Bazat pe cine ne conduce, sansele mi se par imense.
    4. Salariul mediu net in Ru e 360 euro NET, benzina 3 lei litrul iar gazul 0.032 lei/kwh, fata de 0.31 lei in Ro, daca tot deschizi discutia. Stiu, „sa plec acolo daca nu-mi convine cu sorosismul!”, ca alte argumente de unde sa ai?
    ––
    TIC-TAC!

    Răspunde
  • sunt blocuri mai vechi si mai neingrijite comparativ cu unele mentionate de dumneavoastra (chiar si stradale) dar nu s-a adus la cunostinta in asociatie de renovare si va spun ca fac parte din consiliul de administratie al unui bloc.

    Răspunde
    • De cind ASOCIATIA are ” consiliu de administratie ” ?

      Răspunde
  • @MT (adica Pixel, & Vali, Jj…):

    Brat, de unde iti iei sursele cu banii UE, activenews.ro ?!
    Sau, stai…., tu esti pe la toate sedintele UE, DOD, FBI, OO, …., am uitat, scuze.

    Tik-Tok, Dobi-Tok…

    Răspunde
  • Nici nu stiu daca e de bine sau de rau aceasta „investitie”. Poate cineva din acest domeniu ma poate lamuri care ar fi varianta cea mai buna din punct de vedere al raportului pret/ce primesti in schimb. Pentru mine, varianta cea mai corecta ar fi fost sa mute proprietarii si sa darame aceste imobile, iar in locul lor sa construiasca unele mai moderne si eventual mai mari, chiar daca s-ar fi dus cu cateva etaje mai sus. Ba chiar ar fi redus din cheltuiala proprie daca faceau si cateva apartamente extra, cum bine a zis cineva pe aici, pe care sa le vanda la licitatie. Din pacate, asa se vor duce banii pe apartamente vechi care vor deveni la fel de subrede dupa un cutremur major.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.