Începe forajul cu 20 de sonde. 364 de angajați Romgaz la Buzău

Veste bună pentru economia județului Buzău, conform profit.ro.

Rezervele din zăcământul de adâncime de la Caragele sunt estimate de Romgaz la aproximativ 30 de miliarde de metri cubi.

Proiectul Caragele presupune forajul a peste 20 de sonde de deschidere, evaluare și exploatare, extinderea infrastructurii existente și construirea unor noi facilități de suprafață.

Virgil Popescu, ministrul Economiei: „Avem zăcămintele onshore, în interiorul țării, în special zăcământul bogat de la Caragele, din zona Buzăului, unde Romgaz începe investițiile și începe să sondeze din nou acum. Probabil, în 2023, vom extrage primele gaze din acest zăcământ”.

Romgaz va înființa o sucursală la Buzău cu 364 de angajați și urmează să închirize un sediu de pe piața liberă.

Mai multe informații puteți afla pe profit.ro.

Citește și:

loading...

7 comentarii la „Începe forajul cu 20 de sonde. 364 de angajați Romgaz la Buzău

  • La prima vedere știrea nu poate fi decât reconfortantă ! Ar fi bine totuși ca specialiștii din domeniu să ne explice dacă sunt riscuri asupra cantității și calității APEI POTABILE aferentă zonei forate cât și asupra eventualelor mișcări tectonice ( seisme ) ce s-ar putea declanșa prin extragerea gazelor … Eventual am dori să știm cui se vor livra aceste gaze ( și la export ? ) și beneficiile aduse zonei Buzăului și țării noastre în general . Mulțumesc anticipat !

    Răspunde
  • oare localitatile invecinate vor beneficia de gazul scos de sub ele sau vor avea de asteptat inca cateva generatii ?

    Răspunde
  • Gazul este pentru toti.
    Si daca incepem iar sa cautam in pamant ca deranjam cu sapatul nu stiu ce castori, o sa amanam iar 100 de ani…

    Răspunde
  • De parcă dacă-l extragem noi, ni-l vindem mai ieftin nouă. Mă uitam, înainte de operațiunea militară din Ucraina, noi importam din Rusia floarea soarelui și exportam către Rusia floarea soarelui (anul 2021). Pentru că burse, recoltări diferite, nevoie, stocare, cerințe, alte deal-uri conexe.
    În câțiva ani ne salvează americanii cu microcentrale lor nucleare. Cică încep cu noi, în teste.
    Doar cât timp energia este scumpă, criptomonedele își au sens. Mai stăm și ne mai gândim puțin…

    Răspunde
  • @diavolul… Nu ti convine in capitalism… Mergi pe Kiselef in Bucuresti au baietii aia ce au intrat in Ucraina ambasada… Cere viza si pleaca. Asa o solutie simpla. Iti uram drum bun.

    Răspunde
  • Întrebările lui Cuza VODA sunt legitime. Ni se spune doar că zăcământul se află la mare adâncime, nu ni se spune și prin ce metodă se vor extrage gazele. Dacă se intenționează să se folosească fracturarea hidraulică atunci este o mare problemă. Țări la care ne uităm cu jind au interzis, pe bună dreptate, acest procedeu. Nu m-ar mira ca genialii noștri politicieni să aprobe folosirea acestui procedeu!
    Cât privește destinația gazului ce se va extrage de la Caragele n-am niciun dubiu că noi, românii, nu ne alegem nici măcar cu brichetele încărcate! Se va pompa retorica apartenenței la UE și principiul solidarității. Săracii nemți n-are bre de niciunele, vreți să stea în casă cu 15 grade!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.