Proprietarul cortului de nunți și ex-directorul Direcției Silvice, trimiși în judecată pentru plastografie

Din 2012 pista betonată din parcul Crâng este ocupată cu cortul de nunți al omului de afaceri Ninel Brebeanu.

De atunci, durează și scandalul, lăsat cu plângere penală, legat de ocuparea (i)legală a terenului – folosit în trecut de juniorii Gloriei ori de buzoienii care voiau să bată mingea.

În 2012 s-a montat cortul, omul de afaceri susținând că are un contract valabil pe cinci ani de închiriere a terenului semnat în 2010 de directorul Direcției Silvice Buzău de atunci – Aurel Stănciuc.

De partea cealaltă, noul director al Direcției Silvice, Cornel Pitiș susține că acel contract a fost falsificat și că în loc de un an s-a trecut, din pix, cinci ani.

Deși plângerea penală de plastografie s-a făcut în 2012, polițiștii și procurorii au terminat urmărirea penală abia în vara lui 2018.

S-a întocmit rechizitoriu cu trimiterea în judecată pentru fals material în înscrisuri materiale pentru Ninel Brebeanu și Aurel Stănciuc (vezi foto alăturat), iar procesul a fost deschis la Judecătoria Buzău.

Astfel, judecătorii sunt chemați să se pronunțe asupra legalității acelui contract.

Statul doarme, cortul rămâne, Brebeanu face bani

De notat că deși nu s-a încheiat proces verbal de predare – primire a terenului, Brebeanu și-a montat cortul încă din 2012 și desfășoară activități comerciale într-un spațiu considerat exclusivist.

Chiar dacă în 2017 s-au împlinit și cei cinci ani ai contractului în litigiu, cortul a rămas pe poziție, iar nunți s-au ținut în continuare.

Familia Brebeanu susține că acei cinci ani din contract vor începe abia după ce Direcția Silvică va semna procesul verbal de predare-primire.

În acest timp, nici măcar nu s-a plătit chirie pentru ocuparea spațiului. La finalul proceselor, dacă va avea câștig de cauză, Direcția Silvică intenționează să ceară despăgubiri.

Acces restricționat cu sfoară și câini agresivi

Răstimp, diverși buzoieni reclamă că deși familia Brebeanu a dorit să închirieze (prin acel contract neintrat în vigoare) doar o parte din „H”-ul din Crîng, reprezentanții cortului La Seratta  au restricționat cu sfoară accesul în perimetru și, mai mult, au adus câini agresivi care se reped la cei care încearcă să pătrundă în zonă.

În mod normal, sfoara ar trebui îndepărtată, iar proprietarul câinilor rugat să-i țină în cușcă, măcar pe timpul zilei.

Însă, autoritățile, dată fiind situația incertă a terenului, nu știu care și cum să acționeze.

De notat că familia Brebeanu deține televiziunea locală Campus Tv și a mai fost implicată într-un litigiu, cel legat de înființarea unei parcări supraetajate în spatele ANAF.

În momentul efectuării schimbului (Primăria a dat terenul și a primit în schimb casa folosită ca sediu de Poliția Locală), ex-primarul Boșcodeală a uitat să treacă și o dată limită până la care trebuie realizată parcarea supraterană.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și: Transformare surpriză a unei clădiri lăsate în paragină de pe Bd. Unirii. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.


Dă, mai jos, CLICK pe „Îmi place” pentru a primi zilnic știrile buzoienii.ro pe facebook.

loading...

2 comentarii la „Proprietarul cortului de nunți și ex-directorul Direcției Silvice, trimiși în judecată pentru plastografie

  • Asa se fac banii in Romania, iei de la stat si tragi de timp cu justitia, incasand 10 ani bani fara numar pe inchirierea domeniului public pe care tu nu ai nici un act si nu platesti nimic.
    Dupa aia 10 ani justitia emite o sentinta favorabila si ramai cu toti banii incasati si fara nicio problema.

  • Brebeanu e un baiat istet de la tară care dupa ce s-a insurat cu fata altui istet din Braila, ce a acaparat in Braila spatiile comerciale de stat si diverse proprietati de stat, a fost invatat de familia sotiei sa aplice aceleasi metode pentru a dobandi si in Buzau proprietati publice.
    Cred ca e unul din cei mai mari proprietari de domeniu public din oras la momentul actual. s-a improprietarit pe parcuri, parcari, terenuri centrale si comerciale, cladiri centrale si comerciale pana la campurile din jurul orasului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.