„Încercăm și așa! Am luat deja legătura”

Măsură disperată la care va apela un primar din județul Buzău.

Din cauza numărului mare al atacurilor urșilor, primarul comunei Chiojdu a demarat achiziția unui container capcană.

În container se pot pune mere, conserve, carne sau chiar miere de albine.

Gheorghe Neamțu, primar Chiojdu: „Am luat deja legătura. Suntem în discuții cu o firmă pentru a achiziționa un container capcană. Nu inventăm noi roata. Doar preluăm ideea de la alții. Vom încerca în acest fel să capturăm urșii care atacă frecvent în anumite locuri. De exemplu o casă unde ursul a atacat de 5-6 ori”.

După capturare, urșii ar urma să fie relocați:

„Vom cere aprobări de relocare. Dacă nu primim, îi vom duce tot pe raza comunei Chiojdu, e comună mare, are vreo 12 mii de hectare. Îi ducem la munte, departe de intravilan”.

Primarul din Chiojdu a trimis zilele trecute o scrisoare către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în care descrie situația din comuna sa (și nu numai). Documentul, însoțit de semnăturile localnicilor, cuprinde și câteva propuneri, inclusiv sterilizarea femelelor:

Citește și:

loading...

12 comentarii la „„Încercăm și așa! Am luat deja legătura”

 • Pai ministerul mediului fix asta urmareste, inmultirea ursilor si hartuirea populatiei, ei au adus ursii in apropierea zonelor locuite. Acele capcane mai bine le confectionau localnicii si ii „relocau” in frigider, dar nu se poate, ca la noi sunt cozi de topor care parasc, romanii au fost in mare parte c..ve dintotdeauna

  Răspunde
  • Si ce facem cu aceasta capcana? Capturam ursul,cheltuim niste bani ca sa il plimbam pana in padure,ca apoi ursul sa vina pe propriile picioare inaintea echipajului care l-a plimbat pana in padure! Deci problema este rezolvata si ursul plimbat !

   Răspunde
   • Nu, înainte îl leaga la ochi, sa nu știe pe unde sa se-ntoarca ! 😉

    Răspunde
   • Gresiti mult cand spuneti ca pe ursi i a adus nu stiu cine.S au taiat padurile,nu le mai pune nimeni hrana ca in comunism si ei vin spre localitati dupa mancare.Felicitari si 10 plus acelui domn primar din Chiojdu pentru masura inteligenta luata,un adevarat om iubitor al naturii si al animalelor padurii.

    Răspunde
    • Ești în eroare. Fondul forestier în județul Covasna este mai mare decât era în 1989. Ursul este un animal solitar. Nu-i place să împartă teritoriul. S-au înmulțit excesiv iar teritoriul este același. Iernile sunt mai blânde, nici nu mai hibernează. Au hrană din belșug. Cu ceva ani în urmă ursoaica cu trei pui era o raritate, acum este aproape o regulă. Da, are și omul o vină. Nu-i ține sub control.

     Răspunde
 • Și în loc să prindă urșii (prea inteligenti) va prinde boschetarii cu ele :))

  Răspunde
 • Petiția este hârtie igienică dar containerul capcană poate fi soluția problemei urșilor. Relocarea ține tot de domeniul inocenței. Ursul, ca și câinele nu va mai pleca de la măcelărie. Hrana obținută facil îi creează dependență.
  Partea bună cu containerele capcană este că pot apărea complicații. Poate ursul nu suportă detenția și se sinucide, își bagă ghiara-n gât ca pițigoiul, poate cântarul este defect și primește o doză mai mare de anestezic, poate cineva confundă o sticlă cu apă cu una cu antigel, poate cineva îi dă mere cu pesticide de la hipermarket… multe se pot întâmpla în captivitate!

  Răspunde
  • Nu se intampla, ca domnii procurori si domnii judecatori cu pensii nesimtite, care ies la pensie la 50 de ani, de parca ar fi handicapati, sunt foarte atenti la detalii de genul. Numai om sa nu fii si sa patesti ceva, ca atunci nu mai sunt asa aspri cu agresorii

   Răspunde
   • Înțelept este să nu spui niciodată, niciodată. În cazul ursului, chipurile lovit de tren, cu ditamai gaura provocată de o țepușă la subraț, procurorii n-au mai făcut tam-tam. Au concluzionat că l-a lovit trenul. Mult mai simplu pentru procorori a fost să-i propună descreieratului de melițian care și-a omorât un amic pe scaunul din dreapta, fiind rangă de beat, să vomite ce știe despre braconajul din zona unde veghea la respectarea legii în schimbul reducerii pedepsei. Posibil să scape cu ceva suspendare dată de justițea independentă dar nu cred că braconerii pe care i-a înfundat îl mai iartă și ei.

    Răspunde
 • Nu sunt în stare sa ne apere nemții omoară tot ce ataca om ,noi ….o nație de cacat conducere de cacat ne meritam soarta

  Răspunde
  • Probabil este pe fisa partidului sa faci mișto de cetățean că mai sunt și alți primari pe meleagurile buzoiene unde primarii, chiar vânători, unii dintre ei, fac mișto de păgubiți, ca și cel de la Cernatesti, și tot de același partid aparțin, un partid construit parca special întru încurajarea proliferararii cetățenilor cu principii morale negative.

   In alta ordine de idei, felicitări inițiativei, poate daca atât primarul cât și ministrul apartin aceluiasi partid, va exista vreo urma de înțelegere și dorința in a încerca o rezolvare.

   Răspunde
 • Ar putea sa-l învețe și pe primarul din Cernatesti sa facă același lucru …..ar fi mai util decât sa facă caterinca de cei păgubiți.
  Asa ne trebuie dacă votam toți incompetenții…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.