Incidente periculoase. Prefectura Buzău, implicată în lupta politică. Două cazuri

Buzoienii.ro a scris pe larg despre incidentul GRAV în care Prefectura Buzău a făcut în mod voit RĂU orașului Buzău.

Din cauza Prefecturii Buzău, condusă de prefectul PMP Leonard Dimian, Primăria Buzău a fost împiedicată anul trecut să vândă asfalt, deși deține cea mai modernă stație de asfalt din județ.

Stația de asfalt a Primăriei Buzău a produs asfalt doar pentru Urbis, deși are o capacitate mult mai mare și, atenție, a primit cereri de a vinde asfalt de la firmele private

Ca să blocheze Primăria Buzău, Prefectura a ajuns până acolo încât a dat primăria în judecată. A pierdut atât pe fond (Tribunalul Buzău), cât și la apel (Curtea de Apel Ploiești).

Primar Toma: „Ne gândim în mod serios să dăm Prefectura în judecată pentru a ne plăti despăgubiri. Din cauza lor nu am putut vinde asfalt”

Anul trecut, Prefectura Buzău a mai comis o gafă, acuzând Primăria Beceni că deversează apă poluată în Slănic, deși Primăria Beceni nu are stație de epurare (!), iar apa (conform măsurătorilor ulterioare) nu era poluată.

Prefectura Buzău, invitată să lovească iar

Nu era suficient incidentul cu stația de asfalt, că Prefectura Buzău e pusă acum să lovească iar.

Senatorul PNL de Buzău, Vlad Pufu, a cerut miercuri Prefecturii Buzău – condusă de trimișii PNL Buzău – să desființeze hotărârea CLM Buzău din decembrie privitoare la majorarea impozitului pe locuințe.

Vlad Pufu, senator PNL: „Această hotărâre este în opinia mea ilegală. Nu a existat o dezbatere reală, buzoienii au fost neinformați cu privire la ce urma să se întâmple. Textul hotărârii CLM nu vorbește nimic de această majorare. Doar undeva, într-o anexă, se modifică niște cifre, 0,12 pentru clădirile rezidențiale și 0,6 pentru cele nerezidențiale. Sunt lucruri de detaliu, ascunse, un om simplu nu avea de unde să-și dea seama ce avea să se întâmple”.

Primar C-tin Toma, PSD: „Este o cerere foarte periculoasă. Cei din Prefectură, la solicitarea senatorului PNL, acum un fel de șef pentru ei, pot să dea curs cererii. Le spun atât domnului Pufu, cât și celor din Prefectură, să aibă grijă ce fac. Suspendarea hotărârii de Consiliu Local poate duce la blocarea orașului, la haos. Nu-și mai plătește nimeni impozitele, nici firme, nici persoane fizice, Primăria Buzău nu mai încasează și blocăm tot. Nu mai strângem gunoiul, nu mai plătim căldura la școli, oprim iluminatul, autobuzele, etc.”

Toma consideră solicitarea lui Pufu drept „populistă” întrucât „impozitul pe clădiri din Buzău era cel mai mic din țară și nu mai putea rămâne așa – dacă ne dorim un oraș mai modern. Apoi, hotărârea a parcurs toți pașii legali, a fost comunicată consilierilor locali la timp și a fost votată în decembrie”.

Citește și:

loading...

3 comentarii la „Incidente periculoase. Prefectura Buzău, implicată în lupta politică. Două cazuri

  • Ar fi „mobilizator” sa publicati decizia de impunere a primarului ,asa incat sa se vada cu cat contribuie el la dezvoltarea orașului……. sigur ,avand multe proprietati si contiibutia trebuie sa fie substantiala.

  • E foarte bine sa fie asa. Anormala era starea anterioara cand toti erau mana in mana si aprobau tot ce spune tatucul.
    Institutiile publice trebuie sa fie in permanenta in opozitie una cu cealalta intr-o democratie… doar in dictaturi institutiile sunt mana in mana organizate precum clanuri infractionale care aproba tot ce spune stapanul si acopera abuzurile comise de colegii de clan.

  • Din impozitele majorate se mai face un Eurovizion in Buzau?… Asa, ca sa inteleaga buzoienii (care, oricum, nu au acces!) unde si cum sunt cheltuiti banii lor…
    Mare lucru, 200 000 – 300 000 EURO… pt dl Toma e mizilic, nu?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.