Incredibil! Făcut praf la moară, luat dintr-o baltă de sânge de ISU, dar nu s-a declarat accident de muncă! Șefa ITM Buzău: „Îl ajut, mi-e milă de el”

E un caz de care și angajații ITM Buzău, în frunte cu directorul Cecilia Manolescu, se miră.

Acest băiat din Bozioru, de 23 de ani, a fost făcut praf la o moară din județul Alba unde se știa angajat.

A fost prins de o curea, agățat de haine de ax și învârtit până a rămas complet dezbrăcat într-o baltă de sânge.

I-au fost rupte ambele mâini, zdrelite piciorele, plus un umăr dislocat. SMURD-ul la dus la spital, unde a fost băgat imediat în sala de operație.

Ca să nu adune zile de spitalizare,  a fost externat forțat după nouă zile, iar patronul l-a trimis pachet cu o mașină la Bozioru, fără a-l mai interesa apoi de soarta lui.

Tânărul, pe nume Ionel Diaconu, cu oasele celor două mâini prinse cu ajutorul unor tije cu șuruburi, se teme că nu va mai putea munci niciodată, dar momentan nu e sigur că va primi măcar concediu medical!

Reporterul buzoienii.ro l-a dus zilele trecute la ITM Buzău, unde  a fost primit de directorul Cecilia Manolescu:

„E incredibil ce s-a întâmplat cu acest băiat, acolo la Alba. Mi-e milă de el, vreau să-l ajut. Deși s-a sunat la 112, a fost luat cu SMURD-ul, la fața locului înțeleg că a venit și poliția, incidentul n-a fost declarat accident de muncă! Am sunat la ITM Alba, ei nu știu nimic de acest caz. Ce am mai aflat m-a îngrozit. Băiatul nu figurează ca fiind angajat decât două luni, dar anul trecut! Am înțeles de la el că polițiștilor veniți la fața locului li s-a spus că băiatul venise în vizită la moară”, a spus Cecilia Manolescu.

Șefa ITM Buzău a luat legătura cu colegul de la Alba, căruia i-a trimis prin Poșta Militară documentele strânse în acest caz.

„Șansa acestui băiat, înțeleg că are acasă doi copii mici, e ITM Alba. Sper că vor face o anchetă corectă și vor dovedi atât accidentul de muncă, dar și faptul că tânărul a lucrat acolo, cu sau fără forme legale! Mi-e teamă acum ca nu cumva, nefiind angajat din ce am scos noi din Revisal, să nu-i vină acasă și factura de la spital, de câteva zeci de milioane”, a adăugat Manolescu.

Probabil că și dvs., cititorii acestui articol, vă dați seama că acest caz frizează penalul și că, până în momentul de față, relația dintre angajator – poliție – procuratură – ITM Alba a funcționat perfect pentru îngroparea acestei întâmplări.

Citește și articolul: O mie de buzoieni au venit la derby-ul Gloria – Săgeata. Iată cât s-a terminat!

Site-ul buzoienii.ro va urmări desfășurarea acestui caz în continuare. În acest timp, băiatul stă într-o cameră la Bozioru și trăiește de pe o zi pe alta din mila rudelor, soția neavând serviciu.

Citește și articolul: Nu mai e demult un moft. Iată care este soluția pentru evitarea blocajelor din preajma podului de la Mărăcineni

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

 

loading...

4 comentarii la „Incredibil! Făcut praf la moară, luat dintr-o baltă de sânge de ISU, dar nu s-a declarat accident de muncă! Șefa ITM Buzău: „Îl ajut, mi-e milă de el”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.