Incredibil! Riscăm să pierdem 15 mil. €!

Din păcate nu-i o exagerare a reporterului.

Da, riscăm să pierdem, noi, Buzăul, 15 milioane de euro!

Cum așa ? Uniunea Europeană a alocat în 2021 acești bani, mulți, comunei Mărăcineni din jud. Buzău.

Cu condiția ca investiția (rețea comunală de gaze) să se facă până la sfârșitul lui 2023.

Primul an (2021) s-a pierdut pe la București pe la minister (plimbat hârtii, avize etc.), al doilea an (2022) a trecut cu contestații între firmele de gaze (IRIGC Bucuresti cu INPET Ploiesti).

Din păcate, disputa juridică (IRIGC Bucuresti cu INPET Ploiesti) nu-i terminată, ba chiar există riscul – dacă se ajunge la tribunal – să se piardă și tot anul 2023! Iar banii să fie pierduți!

Ziceți acum și dvs., n-am fi noi românii, proștii proștilor dacă am da cu piciorul la 15 mil. de euro ? Ăia de la U.E. ne dau banii, „luați bă, săracilor, și faceți și la voi la România”, dar noi le dăm cu piciorul.

Unde și când mai găsește comuna Mărăcineni atâția bani ?

Deși anul trecut s-a tras țeavă de la Vernești până la Mărăcineni, locuitorii din Mărăcineni riscă să rămână fără gaze din pricina birocrației și a sistemului de licitații falimentar pentru România

Citește și:

loading...

4 comentarii la „Incredibil! Riscăm să pierdem 15 mil. €!

 • Durata birocratică se știa, ar fi stupid să fi venit ca o surpriză. Problema este la contestațiile consumatoare de timp și neluate în calcul.
  Dacă îi ducea capul, împărțeau investiția în două, proiectarea un proiect, execuția al doilea.
  Ori dacă Titel punea sula-n costițele lui Marcel la câte-o adunare prietenească bazată pe 32 de ani de democrație locală și îi zicea ceva de dulce de legislația contestațiilor, că doar nu o fi la prima licitație tumefiantă, și să o fi schimbat de atâta amar de vreme, iarăși ar fi fost bine. Dar ei se luau cu altele…
  Da, am fi foarte proști să piardă Mărăcineni investiția, dar parcă ei mai mult.

  Răspunde
 • Ce? Cum? Scade iar pretul terenurilor in Maracineni?
  Nu se poaaateee!
  Totusi problema nu e ca s-ar putea pierde banii, marea problema si intrebare, in acelasi timp, este : dar comisioanele, comisioanele s-au platit sau ies si oamenii aia in pierdere?

  Răspunde
 • Toată tărășenia e ca un fetus avortat de la început . Nu se vor aduce gaze în Mărăcineni pe bani europeni niciodată . Turcii tot turci rămân !

  Răspunde
 • Dacă lotizau pe tronsoane făceau licitație in sistem dinamic (dacă unul termina tronsonul înainte putea sa liciteze pentru următorul tronson iar cel care nu își termina tronsonul nu mai putea licita mai departe ) și chemau toți constructorii din oraș autorizați pe gaze ar fi fost gata .

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.