INCREDIBIL! Vizită a unui tată din Tulcea la fiica sa din Pănătău! Iată detalii

„Suntem victima inconștienței umane”, au spus azi la unison prefectul Carmen Ichim și directorul DSV Buzău Ciprian Botezatu.

În urma anchetei desfășurate s-a conturat modul în care pesta porcină a ajuns la Buzău.

Nu prin intermediul vreunui mistreț, nici printr-o bucată de carne, ci doar prin venirea unui om din Tulcea la Buzău!

„Sunt informații pe care le avem din declarațiile membrilor familiilor înrudite din cele două focare. Fiică la Pănătău, mamă la Lunca – Pătârlagele. La începutul lunii august tatăl a venit în vizită la fiica sa de la Pănătău. Tatăl e divorțat de mamă și locuiește undeva în Tulcea, în comuna Frecăței. Din spusele fiicei, acesta nu ar fi venit cu nicio bucată de carne sau alte produse animale. Totuși la aproximativ două săptămâni unul dintre porcii din gospodărie a dat semne de boală. Atunci a fost tăiat, iar fiica a dus o bucată de carne și mamei sale la Lunca – Pătârlagele. Asta s-a întâmplat cu două săptămâni în urmă. Vineri după-amiază, medicul veterinar din Pătârlagele a fost informat de asistentul său că o doamnă din satul Lunca a sacrificat un porc după ce acesta a fost tratat pentru parazitoză. Întrucât tratamentul nu a dat roade iar porcul era în agonie, femeia a tăiat animalul. Imediat o echipă de la DSV a plecat spre Lunca și a reușit să preleveze un os lung. Din discuțiile cu aceasta s-a aflat că în urmă cu două săptămâni primise de la fiica sa din Pănătău o pulpă de porc, tot de la un porc bolnav. Echipa DSV s-a deplasat la fiica acestei de la Lunca, unde s-a conturat întrega poveste”, a anunțat Botezatu.

Așadar e vorba de o vizită din Tulcea, urmată de îmbolnăvirea succesivă a doi porci care au fost sacrificați.

Atenție, în gospodăria de la Pănătău s-au mai găsit doi porci, unul gras de 130 de kg și unul de 3 luni. Cel mare era febril, iar cel mic prezenta o modificare a stării generale.

Cel mic a fost ucis pe loc, cadavrul fiind adus la DSV Buzău. S-a efectuat necropsia sâmbătă dimineață, găsindu-se leziuni specifice pestei porcine la nivelul splinei și rinichilor.

S-au luat probe, trimise la București la laborator. Iar rezultatele venite în această dimineață, atât de la osului lung al porcului de la Lunca, dar și de la cel mic de la Pănătău au fost pozitive, conturându-se din acest moment un scenariu înspăimântător pentru județul Buzău.

Așadar avem doi porci bolnavi și sacrificați de proprietarii din Lunca respectiv Pănătău, iar apoi alți doi porci (cel mic și cel mare) de asemenea bolnavi și sacrificați.

În plus, la 3-400 de metri un alt gospodar  din Pănătău a anunțat că al său porc e bolnav și de la care s-a luat sânge și se așteaptă rezultatele în această seară.

Autoritățile încearcă să țină situația sub control și să nu sperie populația, au anunțat că deocamdată nu se vor face sacrificii de animale, însă situația este una destul de volatilă.

Vom reveni.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Ce au făcut localnicii după răspândirea informației cu pesta porcină  CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „INCREDIBIL! Vizită a unui tată din Tulcea la fiica sa din Pănătău! Iată detalii

  • Gata ma ,a venit pesta si in Buzau .Acum sa te tii.Credeati ca a-ti scapat ?Asa ca nu mai primiti neamurile infestate pe la voi ?sau bagati-le, inainte de a le primi in casa ,in masina de spalat ,dati-le cu dero luati-le bagaju si trimite-le inapoi cu microb cu tot.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.