Informația a ajuns la buzoieni. Cantități dublate

Proverbul „Repetiția e mama învățăturii” pare să funcționeze foarte bine în cazul campaniilor care presupun modificarea comportamentului față de mediul în care trăim, un exemplu în acest sens îl repezintă și campania  “Ziduri dărâmate, orașe poluate!”- prima campanie din municipiul Buzău dedicată gestionării corecte a deșeurilor rezultate din construcții/demolări și reamenajări.

Timp de 2 luni, RER SUD împreună cu Poliția Locală au desfășurat acțiuni de informare a cetățenilor dar și de verificare a platformelor pentru depozitarea deșeurilor sau a zonelor limitrofe ale orașului. Scopul acțiunilor a fost acela de a preveni  abandonarea acestui tip de deșeu în locuri neamenajate special precum și identificarea și sancționarea persoanelor care depozitează ilegal astfel de deșeuri pe domeniul public. Verificările zilnice, informarea continuă și aplicarea sancțiunilor au condus la creșterea gradului de conștientizare a buzoienilor asupra impactului negativ pe care il are depozitarea necorespunzătoare a acestor tipuri de deșeuri.

În cifre vorbind, solicitările pentru colectarea sacilor cu resturi din constructii și amenajări au crescut, numărul de saci colectați dublându-se față de anul trecut în aceeași perioadă.

Situația colectării acestui tip de deșeu, conform solicitărilor venite din partea buzoienilor  a arată astfel în anul 2020 versus 2019, în aceeași perioadă:

August 2020  – 1242 buc. saci                                     August 2019 – 553 buc. saci

Septembrie 2020 – 1270 buc. saci                             Septembrie 2019 – 721 buc. saci

Octombrie 2020 – 775 buc. saci                                Octombrie 2019 – 268 buc. saci

„Le reamintim buzoienilor faptul că deșeurile rezultate în urma activităților de construire, demolare, amenajare sau reamenajare a locuințelor sau a spațiilor comerciale trebuie colectate numai la solicitare. Aceste tipuri de deșeuri nu se depozitează pe domeniul public, lângă platforme sau la marginea orașului, ci se depozitează temporar într-un loc stabilit împreună cu operatorul de salubritate, de unde vor fi colectate după efectuarea plății serviciului de ridicare. Deșeurile din construcții nu sunt deșeuri biodegradabile, depozitarea lor la întâmplare conduce la poluarea mediului și la crearea unor mici depozite necontrolate de gunoi. Precizam ca RER SUD a creat o procedură privind gestioanarea acestor tipuri de deșeuri, pe care fiecare cetățean trebuie să o respecte, în caz contrar sunt pasibili de amendă” – Denisa Hâncu, Specialist Relații Publice, S.C. RER SUD S.A.

Sunt trei posibilități prin care se pot transmite comenzi de ridicare a deşeurilor rezultate din construcţii şi demolări ori a obiectelor voluminoase:

1. Telefonic la nr. 0238.436912 sau 0761.111.102

2. Pe mail la adresa office@rersud.ro

3. Personal la sediul RER SUD din Bd. Unirii (lângă Biblioteca Județeană)

Pentru informarea buzoienilor că nu e legală, dar nici civilizată, aruncarea deșeurilor din construcții și a celor voluminoase la platformă sau aiurea RER Sud Buzău a demarat o campanie de informare (vezi comunicatul de mai jos).

Procedura-gestionare-DCD-uei-si-deseuri-voluminoase-1

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.