Informație importantă pentru șoferii din Buzău

E al treilea pod din orașul Buzău care va fi reconstruit (din ultimii trei ani).

E vorba de podul din zona Metalurgica peste calea ferată Buzău – Făurei – Brăila.

Ing. Viorel Constantinescu a avertizat că acesta e cel mai afectat pod din municipiu, cu probleme inclusiv la structura de rezistență! Mai periculos și decât cel de la Marghiloman – din care o bucată s-a desprins în iunie 2019.

C-tin Toma: „Luni încep lucrările de refacere a podului peste calea ferată din Zona Industrială. Șantierul e programat să dureze 110 zile. O primă consecință va fi creșterea traficului rutier pe podul Drăgăicii. Pentru ca muncitorii să poată lucra se va întrerupe tensiunea pe firele de sub pod care alimentau locomotivele electrice. Trenurile de călători între stațiile Buzău și Buzău Sud nu vor mai folosi pe durata lucrărilor locomotive electrice, ci Diesel”.

Fără întreruperea tensiunii, muncitorii n-ar fi putut lucra, din cauza riscului formării arcului electric
De luni, să vezi aglomerație pe podul Drăgăicii (singura legătură convenabilă a orașului cu Zona Industrială)

Traficul auto dinspre Brăila va fi direcționat prin oraș (cel ușor: Șoseaua Brăilei, Bd. Republicii, Bd. 1 Decembrie) și pe la Țintești (traficul greu).

Noul pod va fi realizat de Troia Premium Construct, firmă din Buzău specializată în construcția de poduri.

Troia a reconstruit de la zero în anii trecuți și podurile de la Marghiloman și Metalurgica (rutier) și a contribuit inclusiv la repararea (în termenul fixat inițial) a podului de la Mărăcineni.

N-a fost un prim-ministru deosebit, dar Viorica Dăncilă a fost cea care a semnat pentru realizarea din fondurile de urgență ale Guvernului reconstrucția celor trei poduri cu probleme de la Buzău (Marghiloman, Metalurgica rutier și Metalurgica feroviar)

Citește și:

loading...

5 comentarii la „Informație importantă pentru șoferii din Buzău

 • Podul Marghiloman construit de la zero ?

 • Unirii este în continuare „varza”. De Luni o sa fie nebunie curata sa poți ajunge în zona industriala și sa ieși de acolo.

 • Au reparat pe ici pe colo si au tras o vopsea si au facut chipurile podul de la zero…
  Poate anunta cineva la primarie ca a trecut iarna si mai avem putin si trece si primavara dar lucrarile pentru asfaltarea soselei si pavarea trotoarelor tot nu s-a mai reluat in Unirii sud. Facem pariu ca la vara o sa fie prea cald si nu o sa se poata lucra? Cred ca lucrarea mai dureaza vreo 2 ani in ritmul asta…

 • Podul Marghiloman este o porca troia de lucrare. Explic:
  ”Bordura” verde (sublimă culoare la un pod!!!) este supradimensionată, STRÂMBĂ adică în colțuri iar banda pe sens pare sau și este mai îngustă față de normativ. Accesul din rampă se face la ghici din cauza bălăriilor din parcul inaccesibil că nu e nicio trecere de pietoni spre și dinspre el, plus îngustimea colțului, din cauza bordurii. Desigur, nu e nevoie să fie incidente în fiecare zi, așa cum nici bucățile de beton nu au picat din pod cu zecile înainte, ci doar O DATĂ, în aproprierea unui autobuz.
  Betonul capetelelor de pod, acolo unde s-a turnat, sclivisit și restilizat și s-au inventat niște ghivece din beton cred că-s alea, cu bălării uscate în ele, s-a crăpat, e plin de fisuri momentan superficiale, adică se văd la perfecție doar când se umezește betonul de la rouă, ploaie.
  Balustrada e montată STRÂMB. N-are rost de exemple despre cum arată liniile unei construcții civile sau de oricare fel, în niciun caz în HALUL acestui pod.
  Încă nu avem curajul să gândim în perspectivă, s-a ratat astfel un moment bun de a schimba în bine orizontul orașului. N-a fost să fie, dar putea fi… https://www.google.com/search?q=pod+suspendat+urban&client=opera&hs=AmD&sxsrf=ALiCzsY3hlTOgbb_mIXJZKxn17r-zGWC-w:1651809807768&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwis-c-G_8n3AhWOSfEDHapBCTsQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1880&bih=939&dpr=1
  Nu e nimic, turiștii, oamenii vor fi atrași de logo și slogan, iar cine nu, va fi obligat.

 • Astazi 09.05.2022 la prima ora inca se circula pe POD.
  Concluzia….. Stirea n-a facut altceva decat sa aglomereze si mai mult traficul pepodul de la Dragaica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.