Informație BOMBĂ! „Știți câți bani s-au încasat până azi ?”

E o informație bombă anunțată azi de viceprimarul Ionuț Apostu.

„Am vorbit puțin mai devreme cu băieții de la Nextbike. Știți câți bani s-au încasat până acum ? Aproape 24 de mii de lei! Asta înseamnă că într-o lună de vară, nu acum în noiembrie, se poate încasa 100.000 de lei! Un miliard de lei vechi! Noi n-am gândit, vă dați seama, bicicleta municipală ca pe o afacere, ci ca pe un proiect de utilitate publică. Dar cifrele ne arată că bicicleta municipală se poate autofinanța. În acest ritm de folosire vor fi bani pentru angajați, reparații, piese de schimb și chiar achiziții de noi biciclete și stații”, a declarat Ionuț Apostu pentru buzoienii.ro.


Ionuț Apostu a anunțat și alte date interesante referitoare la bicicleta municipală:

„Avem până acum 4 mii de utilizatori înregistrați în aplicație și peste 10.000 de utilizări. E foarte bine, peste așteptările noastre. Peste o săptămână-două, când va veni iarna, cu temperaturi negative și îngheț, vom strânge bicicletele, dar din datele de până acum se înțelege că proiectul va fi unul de succes”.

Cei mai mulți utilizatori sunt tinerii, îndeosebi elevii de liceu

Referitor la multitudinea de fotografii de pe facebook cu biciclete trântite, lăsate în afara stațiilor și chiar abandonate pe la Mărăcineni ori Vadu Pașii, Ionuț Apostu a precizat că „pe durata iernii vom reanaliza regulamentul, e posibil să venim cu amenzi împotriva acelor utilizatori necorespunzători. În alte orașe se dau amenzi de la o sută până la cinci sute de lei, pentru abandonarea bicicletei în afara stației sau, mai rău, în altă localitate”.


Biciclete abandonate pe marginea drumului, la Scurtești -Vadu Pașii

Citește și:

loading...

9 comentarii la „Informație BOMBĂ! „Știți câți bani s-au încasat până azi ?”

 • Ca sa „iasa” numerele lu’ Apostu ar trebui ca minimum o treime dintre biciclete sa fie inchiriate cu 2 lei/ora timp de 13 ore/zi timp de 30 de zile. Sau, altfel spus, 150 de biciclete (minimum) inchiriate de la 9:00 la 22:00 in fiecare zi, de la 1 iulie (mai vara ca atunci nu gasesti) pana la 31 iulie.

  Chiar sunt curios sa vad daca iese asa. E prea devreme sa tragem concluzii dar acusica vine vara.

  Ca sa fiu si rautacios, sper ca e calculul facut de insusi Apostu ca daca l-a facut Toma stim sigur ca nu va iesi asa. Care nu crede sa-i cerceteze istoricul profesional.

  Răspunde
 • Poate explica cineva de ce deși sunt biciclete în stație nici una nu este disponibila și nu poate fi folosita?
  Am încercat la prânz la stația de la parcul Hasdeu și mai târziu la mall.
  Se poate verifica și cu aplicația. La aceasta ora (21.05) în cele 3 stații de la mall arata ca ar doar o bicicleta deși sunt mai multe

  Răspunde
  • ,,, imi plac stațiile amplasate unde nu există PISTĂ

   Răspunde
 • Nu vreau sa par rautacios, dar ieri am trecut la orele 14 prin oras si chiar pe Bulevardul Balcescu, iar in toata aceasta perioada nu am vazut decat 4 biciclete tinand cont ca ieri a fost duminica.

  Răspunde
 • revin
  Dimineata la ora 7, in statiiile de la mall… in una erau 7 biciclete si aratau ca e disponibia doar 1, in a doua erau 5 biciclete si la fel, doar una disponibila.
  La ora 8, aplicatia arata ca nu e disponibila nicio bicicleta si locuri libere 5 din 10 la ambele statii de la mall.

  Cum e posibil?
  Am vrut ieri sa inchiriez o bicicleta prin aplicatie si imi da mesaj ca bicicleta nu este disponibila. La fel s-a intamplat cu toate bicicletele pe care le-am incercat si de la statia de la hasdeu si de la cele de la mall.

  Răspunde
  • Cred ca nu se va ajunge pina la vara cu aceste biciclete,la felul cum se folosesc și se bat joc de ele,verificați seara cate 2,sau 3 copii pe o bicicleta,zona Cring spre Micro 14,pe Transilvaniei,Dorobanți,sa nu mai vorbim pe ce damburi sar în parc, pai dacă nu are nimeni cine sa – I verifice,prețul este bun 1 leu dar pentru cine a-și face un abonament ceva un alt sistem de plata sa poată fi folosita bicicleta intr -un mod civilizat și cu folos,la servici o plimbare,la scoala,nu de toți cei care nu apreciază .Apropo care ar fi vârstă minima pentru folosirea acestor biciclete? Nu verifica nimeni acești copii,care le trântesc parca ar fi mingie de baschet.
   Sa speram ca nu se va ajunge ca atunci cu inchiriatul motoscuterelor,care după ce au fost stricate și distruse au dispărut.
   Apropo speram ca se rezolva din partea primăriei și cu acele cutii,sau locuri închise de parcare a bicicletelor în zona blocurilor cu taxa binenteles.

   Răspunde
 • E grele si cu matematica dar si cu bicicletele. aMENZI ÎN AN ELECTORAL ? Usurel cu profitul dom Vice , ca trebue sa platiti impozit sialte taxe. Prea multa lauda cu proiectele, parca ati face ceva extraordinar , pentru asta luati bani, nu. La mau multe proiecte și mai putina capamanie electorala pe banii cetatenilor.

  Răspunde
 • 1 – inchirierile se fac mai mult acum, ca e ceva nou si toti sunt curiosi.
  2 – trei sferturi din inchirieri au fost facute de pustani pusi pe distractie, nu de catre cei care le folosesc pentru transport
  3 – daunele de la defectiuni cred ca se apropie de valoarea banilor scosi din inchiriere, deci nu stiu ce profit va avea asa ceva

  Răspunde
 • La vară ne vom feri unii pe alții cum vom putea, dar am dubii că vom reuși să-i scăpăm pe toți. Despre calculele fostului consilier resurse umane în min mediului timp de o lună pentru ca ulterior să fie numit director la Buzău, la agenția de resort (nu era funcționar, trebuia plimbat puțin prin sistemul bugetar, precum celălalt bard, Avrămescu combinatorul), nu comentez, am deplină încredere că prodigiosul Ionut e unde e pentru merite deosebite și semne puerile de excelență în trecutul jurnalistic.
  P.S. Au lansat bicicleta cu o lună înainte să o retragă că vine poleiul vreo 5 luni la Buzău. Aici nu a mai funcționat logica cu amânarea recepției pentru când totul este la locul lui, graba e mare.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.