Informație confirmată de primarul C-tin Toma. S-a numit și înlocuitorul

E informația zilei la Buzău, publicată în premieră de buzoienii.ro.

Astăzi, C-tin Tacea și-a dat demisia din funcția de director al RAM Buzău.

Tacea și-a anunțat de dimineață colaboratorii că va demisiona din fruntea societății de termoficare din Buzău, pregătindu-se să iasă la pensie.

Chiar dacă Tacea nu a confirmat încă personal această informație, primarul C-tin Toma a admis acest lucru.

În locul lui Tacea, a fost numit director interimar Costel Cozma, până azi director tehnic.

Tacea, originar de comuna buzoiană CA Rosetti, dar stabilit la Brăila a fost numit director la RAM Buzău în urmă cu aproximativ opt ani.

A fost adus la Buzău de fostul primar C-tin Boșcodeală, în locul contestatului Milucă Neamțu, după ce societatea de termoficare din Brăila a colapsat.

Bun profesionist, Tacea a îmbunătățit activitatea RAM (mai multă căldură în calorifere, apă caldă mai repede la robinet), dar n-a putut opri valul de debranșări.

În ultimii ani, cel puțin o mie de locuințe s-au decuplat de la sistemul centralizat, optând pentru centralele de apartament.

Așa cum s-a previzionat de la începutul anului 2018 se anunță cel mai dificil pentru RAM Buzău din cauză că atât Primăria Buzău, cât și Guvernul nu mai vor/nu mai pot să subvenționeze prețul gigacaloriei pentru populație.

Cel mai probabil prețul unei gigacalorii se va dubla de la 1 noiembrie (de la 230 până la 450 de lei).

Buzoienii care se tem de noile tarife mai au câteva săptămâni la dispoziție pentru a se debranșa de la RAM și a-și instala centrală de apartament.

UPDATE: Tacea va rămâne angajat al RAM la departamentul tehnic până la venirea deciziei de pensionare

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Ultimele clipe de viață ale băiețelului de 5 ani  CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

11 comentarii la „Informație confirmată de primarul C-tin Toma. S-a numit și înlocuitorul

 • „A fost adus la Buzău de fostul primar C-tin Boșcodeală, în locul contestatului Milucă Neamțu, după ce societatea de termoficare din Brăila a colapsat.”
  A fost adus la Buzau sa inchida si aici sandramaua; astia da specialisti in … „colapsare” !
  Sa fie clar ! Cine-i bun se duce in mediul privat !

 • Cine naiba sa mai aprobe debranșarea în prag de sezon rece? A fost stabilit un termen până la care se puteau depune dosarele și acesta a fost până la jumătatea lunii septembrie, după care, odată cu efectuarea probelor la rece, salut! La primăvară după ce se oprea căldura, se puteau relua debranșare, nu?! Probabil, anul ăsta vor face excepție și vor permite debranșari pana la începerea furnizării agentului termic în mod constant, adică până la 1 noiembrie, dar o fac cumva mai pe sestache, sa nu se prindă foarte mulți, care speriați de scumpirea enormă a gigacaloriei sa creeze un val de debranșari masive care ar putea duce la închiderea mai rapidă a RAM-ului, undeva până în sărbătorile de iarnă… Oricum, e o vorbă în popor: „Boală lungă, moarte sigură”, sau „De ce ți-e frică, de aia nu scapi…”! Regretabila situație, dar odată și odată, trebuia făcut ceva, ca nu se mai putea!

 • Măi ”Buzau”, ai o logică, de să-ți bagi ceva în ea! Dacă era să închidă șandramaua cum spui matale, i-au trebuit atâția ani să o facă? Și ăștia de la RAM, într-un fel sau altul, erau cam în mediul privat, demult… Oricum nu erau ”de stat”!

 • Va fi ceva cumplit!!!
  Primarul face baie… de asfalt… Si încălzirea… e pe bani grei

 • Păcat ! Un om serios, foarte bun profesionist și modest ! Trăiască domnul Insolvență !

 • Un om serios, de cuvant, modest si care si-a facut treaba in mod profesionist!
  Este foarte probabil ca nu a putut sa adopte stilul slugarnic, sa inghita meltenismele si umilintele la care isi supune anturajul domnul nicu constantinescu!
  Gestul mai constituie si un semnal de alarma ca inca o societate a primariei va intra in faliment cat de curand iar Tacea nu a vrut sa participe la acest lucru.

 • baiat destept.Daca nu are de unde sa mai primeasca salariu,macar sa se pensioneze !

 • Nu-l cunosc, nu-s interesat dar mă mir cum de nu-și dau seama buzoienii câți bani –sume uriașe– se pierd prin acest RAM. Știe vreunul nivelul salariului de acolo. Oare ENGIE n-are posibilitatea într-un anotimp să scoată această instituție păduche , din peisajul sărac al Buzăului?

 • Engie vrea sa vândă gaz. Dacă voia sa vândă căldură în case sigur avea un preț de își aruncau oamenii centralele pe geam. Produceau curent și apa calda o furnizau ieftinaciune.

 • LAKE esti PROST , Regia Autonoma Municipala este o institutie cu capital majoritar de stat ,adica Primaria Buzau , ei se ocupa cu distributia energiei termice in Buzau producatorul de energie termica se numeste Ecogen Buzau care este privat (unde are si primaria actiuni) si este Opera prea iubitului Boscodeala .

 • Ardiles, dacă e vorba asa, tu sa mi-o sugi! Nu te cunosc, nu mă cunoști, era vorba de simple păreri, mai mult sau mai puțin contradictorii, dar daca ajungem la jigniri, mai bine ne abținem. Dacă dorești, ne putem întâlni în privat și nu o sa poți tu auzi, câte înjurături și jigniri îți pot adresa. Iar la final, îți pot arde și doua peste bot, ca învățare de minte… Proști or fi fost genitorii tai, care te-au conceput la beție!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.