Informație utilă pentru șoferii buzoieni care merg la mare. Iată unde sunt probleme cu drumul și ce variante se pot alege

Vești bune și vești proaste pentru șoferii buzoieni care merg la mare.

Vestea proastă e că la ieșirea din județul Buzău, în Ialomița, între comuna Grivița și orășelul Amara, asfaltul e foarte prost. 

Vorbim despre un sector de drum de 18 kilometri. Mai mult, pe 3-4 kilometri din această porțiune, nu mai există asfalt și se circulă pe balast!

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a demarat taman acum lucrări pe sectorul respectiv.

Asfaltul a fost îndepărtat complet și în aceste zile se lucrează la refacerea terasamentului. 

Pentru a se evita această porțiune sunt buzoieni care folosesc trei rute alternative. Iată-le:

  1. Buzău – Urziceni pe DN2E85. Urziceni – Slobozia – Drajna – Autostradă (sau drumul vechi până la Fetești)

  2. Buzău – Urziceni – Coșereni pe E85. De la Coșereni viraj stânga pe DJ201 și parcurs prin localitățile Borănești, Bărcănești, Axintele, Horia, Lehliu Autostradă. Avantaj: drumul e bun și se ajunge mai repede la autostradă!

  3. Buzău – Pogoanele – Grivița, iar de la Grivița se merge pe DJ203F prin localitățile Smirna, Iazu, Scânteia până la Țândărei. De la Țăndărei se continuă spre Giurgeni – Vadu Oii – Hârșova.

Veștile bune sunt că totuși pe drumul tradițional Buzău – Pogoanele – Padina – Grivița cel puțin în județul Buzău drumul este rezonabil. Anul trecut s-a pus un strat de criblură care a intrat bine în asfalt și se circulă în condiții acceptabile. În plus, CJ Buzău a asfaltat sectorul de drum Buzău – Maxenu – Smeeni.

Încă un  sfat. E de evitat zona de la Slobozia – până la Drajna între 8.30 și 10.00. Atunci trec trenurile București – Constanța.  Se pune barieră și se fac cozi kilometrice. De aceea se poate alege varianta enunțată mai sus cu ieșire în autostradă la Lehliu.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.